Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Και, όμως, τον έκαναν "μάγκα"

Ειλικρινά δεν ξέρω, ποιο από τα δύο είναι χειρότερο. Να έχεις ένα αποδεδειγμένα αντιπαθή αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος δεν διστάζει να προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, ακόμα και όταν λέει αλήθειες, ή μια ομάδα φοιτητών, οι οποίοι, στο όνομα της αντίστασης, όχι μόνο αρνούνται το διάλογο αλλά προσβάλλουν με χοντρές εκφράσεις τον αποδέκτη του ξεσπάσματός τους;
Προσωπικά, τον κ. Αντιπρόεδρο μιας κυβέρνησης μπορείς να τον "μαυρίσεις" στις εκλογές και να τον στείλεις σπίτι του, όποτε το αποφασίσεις. Όσα τρωτά σημεία και αν έχει το πολιτικό μας σύστημα, εντούτοις επιτρέπει στον ψηφοφόρο να επιλέξει, ποιο πρόσωπο θα στείλει στη Βουλή. Η κακή χρήση του δικαιώματος αυτού είναι άλλη ιστορία.
Από τους φοιτητές, όμως, που δεν άφησαν τον κ. αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μιλήσει, διακόπτοντάς τον συνεχώς και υβρίζοντάς τον, δεν μπορείς να απαλλαγείς. Η συμπεριφορά τους, όμοια με αυτή πολλών φοιτητικών γκρουπούσκουλων της ημεδαπής, δεν κατέδειξε τη χρεωκοπία μόνο της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας μας ως φορέα παιδείας και, κυρίως, την παγίωση, πλέον, αυτών των φασιστικών φαινομένων. Το βιντεάκι, που κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και δείχνει τον εθισμό ενός σημαντικού τμήματος της φοιτητικής νεολαίας μας στον τραμπουκισμό. Και μη βιαστείτε να μιλήσετε για απελπισμένους και αγανακτισμένους νέους, οι οποίοι βλέπουν ένα αβέβαιο και ζοφερό μέλλον να ανοίγεται μπροστά τους ή απλά επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική, διότι αφενός υπάρχουν πολύ πιο ήπιοι τρόποι διαμαρτυρίας αφετέρου καμμία δυσχερής κατάσταση δεν μπορεί να νομιμοποιεί τέτοιες συμπεριφορές.
Θα μπορούσαν οι φοιτητές αυτοί να προβάλλουν στον κ. Πάγκαλο μια σειρά από επιχειρήματα, ώστε να τον "στριμώξουν" και να τον εκθέσουν, αφού είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απεχθάνεται το διάλογο και την επιχειρηματολογία. Αυτοί, όμως, επέλεξαν τον ανέξοδο τσαμπουκά και τα απολιτικά βρισίδια, μετατρέποντας σε "μάγκα" το αντιπαθέστερο μέλος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: