Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Εκμετάλλευση μέχρι και το ξόδι

Στην αρχή, δεν αφέθηκε να ζήσει τη ζωή, που αυτός ήθελε, καθόσον η οικογένειά του εκμεταλλεύτηκε το ταλέντο του και τον έσπρωξε από πολύ νωρίς στο τραγούδι και το χορό, αφαιρώντας από αυτόν τη δυνατότητα να ζήσει ομαλά παιδικά χρόνια ή, για την ακρίβεια, εμποδίζοντάς τον να ζήσει παιδικά χρόνια. Στο τέλος, πάλι η ίδια η οικογένειά του επέβαλε τη δική της επιθυμία στο ζήτημα της κηδείας του, επιτρέποντας την κλήρωση 8.750, περίπου, ατόμων, στα οποία θα επιτραπεί, έναντι αντιτίμου, βεβαίως, να παρακολουθήσουν την κηδεία του πάλαι ποτέ βασιλιά της ποπ, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, ότι αυτή θα τελούνταν σε στενό ιδιωτικό κύκλο.
Δε νομίζω, ότι, μετά από αυτή την αιφνιδιαστική μεταστροφή της οικογένειας Τζάκσον στο θέμα της κηδείας του εκλεκτότερου μέλους της, καταλείπεται οποιαδήποτε αμφιβολία περί των αισθημάτων, που αυτή έτρεφε για τον μεταστάντα. Από τα πρώτα του χρόνια φρόντισε να τον εκμεταλλευτεί οικονομικά στέλνοντάς τον στο στούντιο της Μοτάουν, όπου και έκανε τον πρώτο του δίσκο με τα αδέλφια του. Στη συνέχεια, τον έσπρωξε σε σόλο καριέρα, με τρομακτική επιτυχία και ένα πακτωλό χρημάτων να ρέει ακατάπαυστα μέχρι και σήμερα. Και, κυρίως, ουδέποτε αγάπησε τον ίδιο παρά λάτρεψε τις απολαβές, που άφηνε στο πέρασμά του από τη δισκογραφία και τις συναυλίες ανά την υφήλιο.
Καθόλου τυχαία, λοιπόν, η απόφαση για δημόσια τελετή κηδείας του Μάικλ Τζάκσον! Το αντίθετο θα πρόδιδε συγγενείς με πραγματική οδύνη. Τώρα φανερώνει αρπακτικά, που δε δίστασαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά έως και το ξόδι του διασημότερου και σίγουρα πιο άξιου μέλους της οικογένειάς τους.
Θυσία στο βωμό της τηλεθέασης, λοιπόν, και η κηδεία του Μάικλ Τζάκσον! Και, μάλιστα, έναντι αδρής αμοιβής! Για να επαληθευτεί η αρχή, ότι τα πάντα ξεκινούν από την οικογένεια. Και τα πάντα τελειώνουν εκεί. Και, ενίοτε, τελειώνουν στην τσέπη της.

2 σχόλια:

Pellegrina είπε...

να που τελικά εγραψες για κηδεία!!

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Πράγματι! Έκατσε η φάση και ασχολήθηκα και με αυτό το θέμα.