Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Εικόνα (και πραγματικές σκέψεις) της Ελλάδος στο μέλλον

Χειμώνας του 2013! Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας γενικής εξέγερσης με αφορμή τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που προώθησε η κυβέρνηση στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας. το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας έχει κοπεί σε πάμπολλα κομμάτια, καθώς οι αγρότες έχουν κλείσει με τα τρακτέρ τους πολλά σημεία αυτού. Ανάλογη η εικόνα και στις πόλεις, όπου υπάλληλοι προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ αλλά και σε άλλες κομματικές οργανώσεις έχουν καταλάβει νομαρχίες και δημόσιες υπηρεσίες. Στη δημόσια εκπαίδευση, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ σχεδόν όλες οι σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ τελούν και αυτές υπό κατάληψη. Κύριο αίτημα όλων των διαμαρτυρομένων είναι η παραίτηση των αρμοδίων υπουργών, η κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, η προώθηση φορολογικών ελαφρύνσεων και ο έλεγχος των τιμών των βασικών αγαθών. Κατά κλάδους υπάρχουν και ειδικότερα αιτήματα, όπως ο έλεγχος των εισαγομένων ομοειδών προϊόντων (αγρότες), η κατάργηση της βάσης του "10" και της αξιολόγησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ (φοιτητές) κ.λπ.
Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν προβεί σε πάμπολλες δηλώσεις, όπως :
.- Εδώ και 4 χρόνια το βαμβάκι μου παραμένει αδιάθετο και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να το πουλήσω. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, πεινάω. Θα κλείσω το δρόμο και να κόψουν το λαιμό τους οι υπόλοιποι, εγώ πεινάω. Α, να παραιτηθεί η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που απέφυγε να μας συναντήσει στην AGROTICA. (αγρότης σε κάποιο μπλόκο. Την πονήρω, μας πήρε χαμπάρι και την κοπάνησε. Καλά την είχαμε βολέψει τόσα χρόνια με τις επιδοτήσεις, κάτσε να φωνάξουμε, μήπως και πετύχουμε τίποτα. Όχι τίποτε άλλο αλλά ξύπνησαν και τα ρωσσιδάκια και ζητάνε τα κέρατά τους στα κωλόμπαρα).
.- Πίσω από την αξιολόγηση κρύβεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει τη δημόσια παιδεία. Η βάση του "10" συντελεί στην εισροή μαθητών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όχι στην ιδιωτική εκπαίδευση! Όχι στην ακρίβεια! Κάποτε βγαίναμε κάθε μέρα έξω, τώρα έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας, δεν πάει άλλο με την ακρίβεια. Ούτε στα μπουζούκια δεν μπορούμε να πάμε. Και όσο για τις καταστροφές στη σχολή, μπάτσοι μεταμφιεσμένοι σε φοιτητές τις κάνουν (φοιτητής σε σχολή τελούσα υπό κατάληψη. Ελεύθερη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και πτυχίο στον κάθε κουμπούρα τώρα!).
.- Απεργούμε, γιατί με τους μισθούς μας δεν μπορούμε να απολαύσουμε ό,τι απολαμβάναμε προ 5 ετών. Τα παιδιά μου και ο άνδρας μου διαμαρτύρονται, που τρώμε κρέας μόνο 2 φορές την εβδομάδα, δεν μπορούν άλλο αυτή τη λιτότητα (Εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγος και μητέρα σε υπό κατάληψη δημόσια υπηρεσία. Γιατί να στερηθούν τα πουλάκια μου και να γεμίσουν στερητικά σύνδρομα;).
.- Κάποτε μπορούσαμε να πάμε στη Μύκονο σαν άνθρωποι. Ρώτα μας τώρα, αν μπορούμε, που έχουν φτάσει οι τιμές στο Θεό! Πού θα περάσουμε το καλοκαίρι μας, άνθρωπέ μου; (Θαμώνας καφετέριας, που διαμαρτύρεται για την ακρίβεια. Μα είναι κομμάτι της Ελλάδας η Μύκονος, να μην πάμε εκεί;Τί, θα τη βγάλουμε στο χωριό του παππού μας;)
.- Αυτή η κυβέρνηση, που ακολουθεί τυφλά τις ντιρεκτίβες του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, πρέπει να πέσει, γιατί τα αντιλαϊκά μέτρα της θα αφανίσουν το λαό. Όλοι σε απεργία διαρκείας, όλοι να διαμαρτυρηθούμε για την ακρίβεια, εμπρός να πέσει η κυβέρνηση της ολιγαρχίας! Έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την Ε.Ε., κάτω το Σύμφωνο Σταθερότητας! Να φορολογήσει η κυβέρνηση τους πλούσιους! (συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ έξω από κατειλημμένη δημόσια υπηρεσία. Και αν παίρνουμε χρήματα από την Ε.Ε. και ωφελήθηκαν ως και ψηφοφόροι μας, δεν έχετε καταλάβει, ότι αλώνουμε το σύστημα από τα μέσα; Διαβάστε και λίγο Λένιν!)
.- Η φτώχεια μας οφείλεται στους χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι έκλεψαν τις δουλειές από τους Έλληνες. Φταίνε οι ξένοι, που δουλεύουν ανασφάλιστοι και έχουν ρίξει τους μισθούς μας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γεμίσει το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς. Οι εβραιοσιωνιστές και τα τσιράκια του Σόρος, που απεργάζονται την εκπούστευση του έθνους, ευθύνονται για τα χάλια της χώρας. Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα, Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Οι αργυρώνητοι εθνοπατέρες πρέπει να φύγουν. Πάρτε μέτρα, όχι τη ζωή μας! (Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κάποιας ελληνικής πόλης. Πούλα κινδυνολογία, γιατί η πραγματικότητα δεν βολεύει).
.- Κατέβηκα στο χωριό "Χ" και βρήκα την κεντρική πλατεία του να έχει μαυρίσει από τους μετανάστες. Τα παλληκάρια έφυγαν από το χωριό, γιατί δεν είχε δουλειά γι' αυτούς, τις είχαν πάρει όλες οι μετανάστες. Αυτή η αναταραχή είναι έργο της Αλ Κάιντα, με τόσους μουσουλμάνους, που έχουμε εδώ. Σε λίγο θα τους δείτε ζωσμένους με εκρηκτικά να σκοτώνουν χριστιανούς. ( Μητροπολίτης Χ από άμβωνος κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του. Όσο έχουμε το κοπάδι μας, μπορούμε και επηρεάζουμε καταστάσεις.)
.- Τα παιδιά, που κάνουν κατάληψη, είναι το μέλλον της Ελλάδος. Οι νεκροί τους είναι εφάμιλλοι με τους νεκρούς της γέφυρας της Αλαμάνας. Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας! Μέτρα τώρα για τον έλεγχο των τιμών! Δεν μπορεί ο κόσμος να στερείται αγαθά, δεν μπορεί να μην μπορεί να πάει διακοπές σαν άνθρωπος. (Εκπρόσωπος εναλλακτικού αριστερού κόμματος. Όλο και κανένα ψηφαλάκι θα μαζέψουμε.)
.- Όσοι διαμαρτύρονται για τους αποκλεισμούς του εθνικού οδικού δικτύου ανήκουν στην κατηγορία των βολεμένων αστών, που δεν γνωρίζουν, τί θα πει αλληλεγγύη, τι θα πει να πεινάς και να μην μπορείς να κάνεις αλλιώς. Οι φορτηγατζήδες είναι φερέφωνα του κεφαλαίου, που με τα μπλόκα χάνει ψίχουλα σε σχέση με όσα έχει απομυζήσει από το λαό. Να τους κατανοήσει ο λαός. Νόμος είναι το δίκαιο του εξεγερμένου (Ανένταχτος αριστερίζων, που δεν κρύβει τη χαρά του για την αναταραχή. Ευκαιρία να ακουστούμε και εμείς).
.- Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας (Σύνθημα σε κάποιο τοίχο. Αρκεί να αφορά συναδέλφους ή ομοϊδεάτες μας).
.- Η φασιστική δημοκρατία έχει εκμηδενίσει κάθε μορφή αντίστασης. Οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών, που κυβερνούν μέσω των υποτιθέμενων δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα σε σύμπλευση με τους μεγαλοδημοσιοκάφρους της τηλεόρασης και των εφημερίδων κ.λπ. κ.λπ.(Προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης μετά από βομβιστική ενέργεια. Επειδή με μια μαλ.... δεν περνάει η ώρα, είπαμε να μαζέψουμε κάμποσες).
Περαστικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: