Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Σε τί διαφέρουμε τόσο από τους ακραίους ισλαμιστές;

Δε νομίζω, ότι υπάρχουν άνθρωποι, που να ξέχασαν τις προ ολίγων ετών μαζικές διαμαρτυρίες φανατικών ισλαμιστών έξω από τις ανά τον κόσμο - όχι όλες αλλά αρκετές εξ αυτών - δανέζικες πρεσβείες με αφορμή τα διαβόητα σκίτσα κάποιου Δανού σκιτσογράφου, που σατίριζαν, λέει, το Μωάμεθ. Και, βέβαια, δεν επρόκειτο για απλές διαμαρτυρίες αλλά για επεισοδιακές συγκεντρώσεις, όπου πολλοί συμμετέχοντες έκριναν, ότι έπρεπε να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια σε εκείνους, που είλκυαν την ίδια καταγωγή με το πρόσωπο, που προσέβαλε, δήθεν, τον Προφήτη τους. Αποτέλεσμα αυτής της σκέψης, φυσικά, ήταν να προκληθούν ουκ ολίγες υλικές ζημίες σε κάποιες από τις πρεσβείες αυτές. Κυρίως, όμως, φάνηκε για μια, ακόμα, φορά το αποκρουστικά οπισθοδρομικό πρόσωπο μιας πτέρυγας του Ισλάμ, δίδοντας αφορμή για αρνητικά σχόλια.
Και αφού κρίναμε ωραία και καλά-και ορθότατα, κατά ητν άποψή μου-την παραπάνω πρακτική των φανατικών ισλαμιστών-τους διαχωρίζω από τη σαφώς μεγαλύτερη, προς το παρόν, ηπιότερη πλειονότητα των πιστών μουσουλμάνων-δείξαμε και εμείς, ότι δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από το φανατισμό τους. Η περιβόητη πρόσκληση του περιοδικού "ΑΡΔΗΝ" αλλά και της εφημερίδας "ΡΗΞΗ" για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία απέδειξε, ότι δεν υπολειπόμαστε τόσο σε φανατισμό από τους ακραίους μουσουλμάνους, που δεν ανέχονται διαφορετική άποψη. Και επειδή αυτά τα προσκλητήρια δεν είναι τόσο αθώα, γνωρίζω από παρόμοιες καταστάσεις, ότι δεν αποκλείονται τα επεισόδια είτε από βαλτούς, που δικαιολογούνται, δήθεν, από το διαβόητο εξώφυλλο του περιοδικού "FOCUS", είτε από άλλους, οι οποίοι αντί να προσπαθήσουν να προκόψουν επιτίθενται σε όσους ουσιαστικά τους κράζουν, επειδή δεν πρόκοψαν.
Να δω με τι πρόσωπο θα κρίνουμε ξανά τους όποιους φανατικούς προβούν σε συλλαλητήρια έξω από πρεσβείες και κτίρια ξένων χωρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: