Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Στο όνομα της παραβατικότητας και της μαγκιάς

30 και κάτι νεκροί και ακόμα περισσότεροι τραυματίες κατά την έξοδο του Πάσχα αλλά και την επιστροφή! 4 νεκροί και 10 τραυματίες από βεγγαλικά! Δεκάδες στα νοσοκομεία από υπερβολικό φαγοπότι τη Λαμπρή!
Κάθε χρόνο το τέλος των πασχαλινών εορτών βρίσκει κάποιους συνέλληνες να έχουν αποδημήσει ή νοσηλευτεί εξαιτίας των παραπάνω λόγων. Δεν πρόκειται για πρόσωπα, που απεβίωσαν ή αρρώστησαν εξαιτίας πολεμικών συνθηκών ή εν γένει απρόβλεπτων αιτιών αλλά για συμπολίτες μας, που εν γνώσει τους, ότι πραγματοποιούν κάτι, το οποίο ενδέχεται να τους βλάψει, αποφάσισαν να το πραγματοποιήσουν. Κοινώς, γνώριζαν τις πιθανές συνέπειες της αποκοτιάς τους. Ακόμα περισσότερο, ουδείς υποχρέωσε τα παραπάνω πρόσωπα να συμμετάσχουν στις παραπάνω καταστάσεις.
Είμαστε λαός των άκρων, που ξέρει να ζει τη ζωή του στην ένταση, διαβάζαμε στα λαϊφστάιλ περιοδικά των αρχών της δεκαετίας του '90, σε μια προσπάθεια να αναβιβαστούν τα πλείστα όσα ελαττώματά μας σε προτερήματα και εν γένει μαγκιά, η οποία, υποτίθεται, μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους λαούς. Χρειάζεται, πράγματι, απύθμενη άγνοια και σοβαρά αποθέματα εθελοτυφλίας για να αποδεχθεί κανείς μια τέτοια άποψη. Και μαζί απαιτείται και υπέρμετρη έπαρση, οφειλόμενη σε διάχυτες στην κοινωνία μας αντιλήψεις περί ανώτερου λαού, προκειμένου να γίνουν πιστευτές τέτοιες ασυναρτησίες.
Φυσικά, όλες αυτές οι εξυπνάδες έχουν σκοπό να νομιμοποιήσουν την άκρατη επιθυμία του νεοέλληνα να παραβεί το νόμο σε κάθε περίσταση αλλά και να αποδείξει, πόσο αγνοεί, στο όνομα της ασυδοσίας, τις πιθανές συνέπειες των πράξεών του. Σε ένα λαό, όπου έχει αναχθεί σε υπέρτατη αξία η παρανομία σε κάθε πτυχή της ζωής του αλλά και η ελευθερία να πράττει ό,τι του καπνίσει, είναι επόμενο να έχουμε αυτό τον ιδιότυπο συνδυασμό παραβατικότητας και ασυδοσίας στο όνομα ορισμένων συνηθειών, που υποτίθεται, ότι αποτελούν είτε αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας είτε χούι, που δεν μπορούμε, τάχα μου, να το αποβάλουμε.
Μόνο που η μαγκιά και η παραβατικότητα δεν πρόκειται να επαναφέρουν στη ζωή όσους χάθηκαν στο όνομά τους. Αλλά τί ανάγκη έχει από τέτοιους προβληματισμούς ο τσίφτης λαός μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: