Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δ.Ν.Τ. και ευθύνες

Μπήκαμε υπό τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λοιπόν. Ομολογώ, ότι δεν γνωρίζω, τι είδους ρόλο θα διαδραματίσει στα της χώρας μας ο οργανισμός αυτός αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι αμελητέο. Η δε ανακοίνωση του κ. Πρωθυπουργού από το Καστελλόριζο ήταν σαφέστατη και κατέδειξε την κρισιμότητα της κατάστασης.
Ειλικρινά, δεν μπορώ να προδικάσω, ότι η έλευση του Δ.Ν.Τ. στη ζωή μας θα βελτιώσει την κατάσταση της χώρας μας. Όσοι είδαν πρόσφατα στην τηλεόραση την εκπομπή του κ. Θεοδωράκη για την κατάσταση στην Ουγγαρία μετά την προσφυγή της στο Δ.Ν.Τ. θα αντελήφθησαν, ότι μόνο ρόδινη δεν πρόκειται να είναι η κατάσταση για τα επόμενα χρόνια.
Ωστόσο, σίγουρα δεν συμμερίζομαι τις απόψεις, που ήδη έχουν αρχίσει και ακούγονται για τους προκατόχους του κ. Γ.Α.Π., ότι, δηλαδή, αυτοί, σε αντίθεση με αυτόν, κατάφεραν να μην καταφύγουν στο Δ.Ν.Τ. Διότι, στην πραγματικότητα, αυτό, που έκαναν οι προκάτοχοι του κ. Πρωθυπουργού, ήταν να παρατείνουν την οικονομική ρευστότητα μιας χώρας, η οποία από καταβολής της ως κρατικού μορφώματος δεν έπαυσε ποτέ να δανείζεται αφειδώς και με καταχρηστικούς όρους, χωρίς ποτέ ουσιαστικά να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες, που θα καθιστούσαν είτε την οικονομία της αυτάρκη είτε την ίδια αξιόπιστη.
Δεν σκοπεύω να βγάλω λάδι τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος προεκλογικά ισχυριζόταν, ότι "υπάρχουν λεφτά", προκειμένου να κερδίσει την ψήφο του κόσμου. Αντικειμενικά, έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή, δεδομένου ότι από το 1985 και μετά υπηρέτησε στα διάφορα κυβερνητικά σχήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ουδέποτε εναντιώθηκε στην οικονομική πολιτική τους. Αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του. Απλά έλαχε σε αυτόν να κληθεί να λάβει μια σοβαρή απόφαση. Η συνέχεια θα δείξει, αν έπραξε ορθά ή αν υπήρχε και άλλος δρόμος.

2 σχόλια:

ange-ta είπε...

Δανειστείτε όσα πιο πολά μπορείτε! Ετσι η αλλιώς κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει τα δανεικα του ποτέ!

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Αυτό, που έχω, καταλάβει, είναι ότι η παραμονή μιας χώρας σε κατάσταση δανεισμού αποτελεί τον καλύτερο τρόπο, ώστε να την έχεις του χεριού σου. Δεν σε ενδιαφέρει, αν ποτέ αυτή η χώρα σου ξεπληρώσει το χρέος της, αρκεί που θα μπορείς π.χ. να της πωλείς οπλικά συστήματα ή να την εξαναγκάζεις να ακολουθήσει τη δική σου γραμμή σε ένα θέμα, και ας έρχεται σε αντίθεση με τα πραγμαιτκά συμφέροντά της.