Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Συμπεράσματα μετά τις εκλογές

2 ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και ήδη έχουν βγει ορισμένα συμπεράσματα :
.- Το ΠΑΣΟΚ έχασε δύναμη σε αρκετούς δήμους και περιφέρειες αλλά δεν καταποντίστηκε. Με άλλα λόγια, δεν του κόστισαν πολύ τα σκληρά μέτρα, που εφαρμόζει, ίσως διότι δεν έπεισαν οι αντίπαλοί του. Απέφυγε, όμως, τις ζητωκραυγές, ίσως επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν προκλητικό με την πολιτική, που ακολουθεί.
.- Η Ν.Δ. είχε τα χαμηλότερα ποσοστά από καταβολής της στις δημοτικές εκλογές αλλά πανηγυρίζει, που μείωσε τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ. Η ψυχρή λογική λέει, ότι οι ψηφοφόροι, που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν ψήφισαν Ν.Δ. και, συνεπώς, η Ν.Δ. όχι μόνο δεν καρπώθηκε τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ αλλά έχασε και σταθερούς ψηφοφόρους της, δείγμα ότι πελαγοδρομεί και αρκείται στα λόγια και τις δηλώσεις εντυπωσιασμού.
.- Η Αριστερά, παραδοσιακή και ανανεωτική, ανέβασε τα ποσοστά της, ποντάροντας στη δυσαρέσκεια του κόσμου. Οι αντιμνημονιακοί υποψήφιοί της έπεισαν αρκετό κόσμο, ότι, αν εκλεγούν, θα αρνηθούν να εφαρμόσουν το Μνημόνιο. Η δυστυχία να τάζεις πράγματα, που δεν μπορείς να τηρήσεις και η ανοησία να σε ψηφίζουν, επειδή πιστεύουν, ότι μπορείς να τα τηρήσεις.
.- Η άκρα δεξιά τσίμπησε σταυρούς σε περιοχές, όπως η Αθήνα, όπου το στέλεχος της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ", κ. Μιχαλολιάκος, μπαίνει, εκτός απροόπτου, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Όταν ποντάρεις στη φοβία των συμπολιτών σου, όλο και κάποια ψηφαλάκια θα πάρεις. Πάντως είναι παρήγορο, που δεν πήρε περισσότερες ψήφους, όπως θα περίμενε κανείς από ένα παραδοσιακά φοβικό λαό.
.- Η μπάλα της αποχής πήρε αρκετούς ικανούς υποψηφίους, οι οποίοι απλά έκαναν μια αξιοπρεπή παρουσία, ενώ βοηθήθηκαν δημοτικοί άρχοντες αποδεδειγμένα ακατάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν στο β' γύρο. Να τους χαίρονται όσοι βαυκαλίζονται, ότι απείχαν, για να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους!
.- Όταν ακούτε κόσμο να κατεβαίνει να ψηφίσει και να βρίζει τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ υπήρξε παραδοσιακός ψηφοφόρος τους, μην τον πιστεύετε! Στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να τα ψηφίζει, ειδικά αν είναι κάποιας ηλικίας.
.- Από πότε έχουν να ενημερωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι αυτής της χώρας; Αρκετοί εγγεγραμμένοι, που διανύουν την τρίτη ηλικία, δεν κατήλθαν να ψηφίσουν και πολλοί από αυτούς έχουν αποβιώσει εδώ και χρόνια αλλά δεν έχουν διαγραφεί.
.- Οι πολιτικοί δεν είναι όλοι ίδιοι. Είδαμε πολλούς νέους υποψηφίους, οι οποίοι κατέβηκαν ανεξάρτητοι ή απογαλακτισμένοι από τα κόμματα, από τα οποία προέρχονται, να πραγματοποιούν καλές παρουσίες και να αποδεικνύουν, ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες κινήσεις. Τί κρίμα, που οι απέχοντες συμπολίτες τους απαξίωσαν να τους τιμήσουν με την ψήφο τους!
.- Αυτή η έρμη η ψήφος έχει ολοένα μεγαλύτερο πρόβλημα τριχοφυίας και ορμονών. Δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι, που μιλούσαν για "τον ψήφο" των συμπολιτών τους. Τουλάχιστον να αποδειχθούν καλύτεροι χειριστές της πολιτικής απ' ό,τι της γλώσσας!
.- Δεν έλειψαν, για μια, ακόμα, φορά οι γραφικοί υποψήφιοι με τα απίστευτης αισθητικής συνθήματα και αφίσες. Το καλό είναι, ότι έδωσαν χρώμα στις εκλογές αυτές. Το κακό είναι, ότι οι περισσότεροι από αυτούς πίστευαν όσα έλεγαν και έγραφαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: