Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η δαιμονοποίηση μιας λέσχης και των μελών της

Δεν πρόλαβαν να επιλεγούν ο κ. Χέρμαν φον Ρομπέι και η βαρώνη Κάθρην Άστον στις θέσεις του Προέδρου και Υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίστοιχα, και άρχισαν τα όργανα. Το πρόβλημα δεν είναι, βέβαια, η επάρκεια των συγκεκριμένων προσώπων για τα αξιώματα, στα οποία επελέγησαν, άλλωστε μόνο οι πολύ γνώστες των πολιτικών θεμάτων των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν σε θέση να γνωρίζουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Ως συνήθως, οι απανταχού συνωμοσιολάγνοι - και δεν αναφέρομαι μόνο στους ημεδαπούς - άρχισαν να ξιφουλκούν κατά των προσώπων αυτών, με το σκεπτικό, ότι αυτά αποτελούν τακτικά μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεγκ και, συνεπώς, δε συνάδει προς τις αρχές της Δημοκρατίας η επιλογή προσώπων προερχομένων από σκοτεινούς ομίλους. Μάλιστα, ο Ιταλός ευρωβουλευτής Μάριο Μποργκέζιο έσπευσε να κριτικάρει την επιλογή των δύο αυτών προσώπων το δε σχετικό βιντεάκι έχει ήδη αναρτηθει στο γιουτιούμπ (για περισσότερα, www.youtube.com/watch?v=1KdM-8fvQZ8&feature=player_embedded).
Ουσιαστικά, ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη συγκεκριμένη λέσχη. Γνωρίζουμε, ότι πρόκειται για μια ομάδα προσώπων προερχόμενων από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α., σκοπός των οποίων είναι η προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης. Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1954 στο ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, στο Όστερμπεκ της Ολλανδιας και από εκεί πήρε το όνομά της η εν λόγω συσσωμάτωση. Έκτοτε, συνέρχεται μια φορά το χρόνο σε διάφορα μέρη και καλούνται σε αυτή πρόσωπα με επιρροή στην πολιτική και την οικονομία.
Έως εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως, οι συνεδριάσεις αυτής της ομάδος είναι μυστικές. Τουτέστιν, ουδείς τρίτος μη προσκεκλημένος δύναται να τις παρακολουθήσει, ώστε να καταγράψει, στη συνέχεια, τις εντυπώσεις του. Ωστόσο, υπάρχουν πρακτικά των συνεδριάσεων αυτών αλλά αυτό δεν αναιρεί τη μυστικότητα των συνεδριάσεων αυτών.
Και εδώ έρχονται στο προσκήνιο οι θεωρίες συνωμοσίας, που θέλουν την εν λόγω λέσχη να αποτελεί το διευθυντήριο του κόσμου, το σκοτεινό άντρο, όπου εξυφαίνονται συνωμοσίες, με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία και άλλα πολλά αναπόδεικτα. Φυσικά, κανένας εκ των υποστηρικτών των απόψεων αυτών δεν έχει παρασταθεί σε τέτοιες συναντήσεις αλλά πρόθυμα καταθέτει την άποψή του γι' αυτές. Και πολύς κόσμος ασμένως αποδέχεται όλο αυτό το συρφετό απόψεων για μια ομάδα ανθρώπων, οι σκοποί της οποίας δεν είναι γνωστοί αλλά είναι επάρατοι, εφόσον εκπορεύονται από άγνωστες δυνάμεις, οι οποίες είτε απεργάζονται τον αφελληνισμό μας είτε εκπορεύονται από τον Εωσφόρο (θα το ακούσετε και αυτό από εκκλησιαστικούς και παραεκκλησιαστικούς κύκλους). Ακόμα και γνωστοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν κατά διαστήματα παραστεί σε συναντήσεις της εν λόγω λέσχης, δεν έχουν γράψει οτιδήποτε γι' αυτές, σημάδι, ότι η γραμμή, σύμφωνα με την οποία η εχεμύθεια αναφορικά με όσα ακούγονται στις συναντήσεις αυτές αποτελεί και την προϋπόθεση για την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, τηρείται απαρέγκλιτα. Και αυτό, βέβαια, ρίχνει νερό στο μύλο των συνωμοσιολόγων.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, κυκλοφορούν ευρέως και γίνονται δεκτές απόψεις για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα τεκμήρια για τους σκοπούς της. Δεν αντιλέγω, ότι μια ομάδα προσώπων με διευθυντική θέση στην πολιτική ή την οικονομία προφανώς δεν επιλέγει να συγκεντρωθεί για επουσιώδη ζητήματα πολλώ δε μάλλον δεν καθιστά αυτή τη συνάντησή της γνωστή αρκετό καιρό πριν την τέλεσή της αλλά και πάλι, αν δεν υπάρχουν κάποιες αποδείξεις για το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών, δεν μπορούμε να μιλάμε για παγκόσμιο διευθυντήριο και λοιπά συνομωσιολογικά.
Εκείνο, μάλιστα, που πέρασε στα ψιλά από τους υποστηρικτές των ποικίλων θεωριών συνωμοσίας αναφορικά με την παραπάνω ομάδα, είναι οι πολιτικές καταβολές του κ. Μποργκέζιο. Στο βιντεάκι, που παραπέμπω ανωτέρω(ευχαριστώ τη φίλη ιστολόγο ange-ta γι' αυτό), αναφέρεται, ότι ο κ. Μποργκέζιο εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Lega Nord, ελληνιστί Λίγκα του Βορρά. Πρόκειται για το γνωστό κόμμα της Ιταλίας, το οποίο εντάσσεται πολιτικά στην άκρα δεξιά και είναι γνωστό για τις ακραίες θέσεις του με αποκορύφωμα τη σύνταξη του πρόσφατου νόμου για την ποινικοποίηση της παράνομης μετανάστευσης. Και όπως κάθε ακροδεξιό κόμμα, που σέβεται τον εαυτό του και αδυνατεί να ερμηνεύσει, όσα δεν αντιλαμβάνεται, με τη λογική, έτσι και η Λίγκα του Βορρά δεν διστάζει να υιοθετήσει τις παντός τύπου θεωρίες συνωμοσίας, που κυκλοφορούν οπουδήποτε. Και ο εν λόγω εκπρόσωπός της δεν είχε κανένα δισταγμό να αποδείξει, ότι είναι πιστός θιασώτης της λογικής, που διέπει την εν λόγω παράταξη. Αλλά κανένας, μέχρι στιγμής, δε δείχνει να στέκεται σε αυτό.
Περαιτέρω, εκείνο, για το οποίο δεν έγινε ιδιαίτερη κριτική, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, είναι οι ικανότητες και το παρελθόν του κ. Φαν Ρόμπει και της βαρώνης Άστον. Πέρα από κάποια επουσιώδη κριτική, η οποία έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο και ήταν περισσότερο καυστική παρά ουσιαστική (διαβάστε www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=105747), ένα σημαντικό μέρος του Διαδικτύου δείχνει να ασχολείται περισσότερο με τη συμμετοχή τους στις συναντήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ παρά στο πολιτικό τους παρελθόν, το οποίο μπορεί να δει κανείς στις σχετικές σελίδες της Βικιπαιδείας (en.wikipedia.org/wiki/Catherine_Ashton,_Baroness_Ashton_of_Upholland και en.wikipedia.org/wiki/Herman_Van_Rompuy) αλλά όχι στους λαλίστατους και επιρρεπείς στη συνωμοσιολογία ιστοτόπους.
Προσωπικά, δεν πιστεύω, ότι τα δύο αυτά πρόσωπα ειναι σε θέση να αλλάξουν πολλά πράγματα στον τρόπο σκέψης των χωρών - μελών της Ε.Ε. Ωστόσο, προτιμώ να τους κρίνω από το μέχρι στιγμής έργο τους παρά από τις κλήσεις, που λαμβάνουν από τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, τη στιγμή, μάλιστα, που ούτε εγώ ούτε οι υποστηρικτές των αρνητικών θεωριών για την εν λόγω λέσχη γνωρίζουμε τί πρεσβεύουν ακριβώς τα μέλη της.
Νέο υλικό : Ιδού η συνδρομή του φίλου Αμπραβανέλ στη σκιαγράφηση του πορτραίτου του κ.Μποργκέζιο(www.youtube.com/watch?v=fh2QdbHtjHo ) . Απολαύστε τον, ακόμα και αν δεν γνωρίζετε ιταλικά!

4 σχόλια:

ange-ta είπε...

καλέ μου φίλε,
μην γράφεις με τόση ευκολία, ότι λίγα είναι γνωστά για την λέσχη.
Πολλά είναι γνωστά για τη Λέσχη. Ωστόσο, ακόμα και τίποτε να μην ξέραμε, τι λες να συζητάει ο Ροκφέλλερ με τον Κίσιντζερ εδω και κοντα 50 χρόνια; Τι θέλει ο Κίσιντζερ από τον πρώτο πρόεδρο της Ε.Ε.; Να του γυαλίσει μήπως τη φήμη που έχει με τόσο κόπο αποκτίσει; Δηλαδή του μεγαλύτερου συνομώτη όλων των εποχών;
Η του Ροκφέλερ, του συνεργάτη του Χίτλερ για την ευγονική;
Τι ζητάνε αυτα τα ανθρώπινα τέρατα απο τον "άνθρωπο";

Και μόνο η συνάντηση ΤΟΣΩΝ, για να μην πω όλων των πολιτικών, δηλαδή των εκλεγμένων εκπροσώπων των λαών, κρυφά ή μισοκρυφά, είναι προβοκάτσια. Τι χειρότερο θα επρεπε να κάνει ένας πολιτικός απο το να μηχανευεται πίσω απο τις πλάτες μας;

Σκέψου απλά πράγματα:

Σ ενοχλεί που αυτος που τα λέει είναι το ΛΑΟΣ της Ιταλίας και δεν σε ενοχλεί το γεγονός αυτο καθεαυτό!

Αυτο συμβαίνει συνέχεια στις μέρες μας. Δεν ακούμε πια τίποτα! κοιτάμε να δούμε "Ποιός το είπε" γιατι τα κριτίρια μας γίνονται όλο και πιο ασθενικά.

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Ελάχιστα πράγματα είναι, στην πραγματικότητα, γνωστά για την εν λόγω σύναξη. Τα περισσότερα εξ όσων έχουν γραφτεί ή ειπωθεί γι' αυτή δεν έχουν αποδειχθεί.
Στην υπό σχολιασμό ανάρτησή μου αναφέρω, ότι η συγκέντρωση προσώπων,όπως αυτά, που αναφέρεις, δεν μπορεί να είναι άσκοπη, πλην, όμως, προτιμώ να έχω κάποιες αποδείξεις, από τις οποίες να προκύπτει ο σκοπός της παρά να εικάζω.
Και αναφέρθηκα στον κ. Μποργκέζιο και τις πολιτικές του καταβολές, ακριβώς επειδή θέλησα να καταδείξω, ότι ένα πολιτικός προερχόμενος από ένα χώρο με ροπή στις θεωρίες συνωμοσίας ήταν εκείνος, που έκρινε σκόπιμο να ασχοληθεί με το θέμα αυτό στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα μπορούσε, δηλαδή, ο εν λόγω κύριος να στηλιτεύσει το γεγονός, ότι τα επιλεχθέντα πρόσωπα δεν έχουν κάποια προϊστορία σε θέματα της Ε.Ε.,οπότε και θα του έδινα δίκιο, αλλά επέλεξε να ασχοληθεί με τη συμμετοχή των εν λόγω προσώπων στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ως εάν αυτό να ήταν το μόνο επίμεμπτο, που τους βρήκε. Και αυτό δεν είναι ό,τι ακριβώς θεωρώ υπεύθυνη άποψη ενός πολιτικού.

abravanel είπε...

O Μποργκέζιο είναι γνωστός για τις επισκέψεις του σε τρένα όπου ψεκάζει με απολυμαντικό τους μαύρους, καφέ κτλ

http://www.youtube.com/watch?v=fh2QdbHtjHo

Πάντως αξίζει να προσέξεις οτι την λυσσαλέα αντίδραση στην Λέγκα από πολλά κόμματα, (ακόμα και στον ίδιο τον κεντροδεξιό χώρο), σε αντίθεση με την ασυλία που απολαμβάνει το ΛάΟΣ εδώ. Θυμάμαι πάντως οτι οι υπουργοί του Βελγίου και της Ολλανδίας είχαν αρνηθεί να ανταλλάξουν χειραψίες με έναν ιταλό υπουργό που προέρχονταν από το ΛάΟΣ.

περιούσιος είπε...

@ abravanel

Ωραιότατα, απολυμαντής, λοιπόν, ο κ. Μποργκέζιο! Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από ένα στέλεχος της Λίγκας του Βορρά.
Αξιέπαινοι και οι βουλευτές των χωρών, που αναφέρεις, για την πρωτοβουλία τους να αρνηθούν να χαιρετήσουν τον εν λόγω βουλευτή.