Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ανθ' ημών..... Σαμαράς!

Αποφάσισαν, λοιπόν, τα μέλη της Ν.Δ. να χτυπήσουν τα πολιτικά τζάκια του κόμματός τους και για το λόγο αυτό "μαύρισαν" την κα. Μπακογιάννη; Ή, μήπως, χτύπησαν στο πρόσωπο της κας. Μπακογιάννη τον πατέρα της, ο οποίος ουδέποτε υπήρξε ιδιαίτερα συμπαθής στο κόμμα αυτό είτε λόγω των σκληρών πρακτικών του ως πρωθυπουργού στις αρχές της δεκαετίας του '90 είτε ένεκα της εν γένει δολοπλόκου φύσεώς του ή επειδή η Αποστασία του '65 δεν έχει, ακόμα, λησμονηθεί; Έχουν, άραγε κοντή μνήμη, αφού ανέδειξαν στο ύπατο αξίωμα του κόμματός τους ένα πρόσωπο, το οποίο υποδύεται το συνεχιστή της καραμανλικής παρακαταθήκης, λησμονώντας, έτσι, ότι την εποχή, που παραιτούνταν από Υπουργός Εξωτερικών (το 1992, για την ακρίβεια), έβαλε ανηλεώς κατά του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτού της Ν.Δ. και του καραμανλισμού εν γένει (άκρως κατατοπιστικός ο κ. Ροΐδης : roides.wordpress.com/2009/11/06/6nov09/); Φρονούν, ότι είναι προτιμότερος ως αρχηγός του κόμματός τους ένα πρόσωπο, το οποίο ουδέποτε διακρίθηκε για την απόδοσή του σε κάποιο υπουργείο άλλως έφυγε ως αποτυχημένος απ' όποιο πόστο και αν υπηρέτησε, από την κα. Μπακογιάννη, την οποία κανένας δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ως αποτυχημένη στα πόστα, που θήτευσε; Εκτιμήθηκε η βραχεία πορεία και η τελική κατάληξη της αλήστου μνήμης ΠΟΛ.ΑΝ., η οποία πορεύτηκε με μόνα συνθήματα τη λύση στο Μακεδονικό σε μια εποχή, όπως, που οι "μακεδονομάχοι" πολιτικοί αφθονούσαν στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και την αντικατάσταση των μεγάλων σε ηλικία πολιτικών πρωταγωνιστών της εποχής εκείνης, χωρίς νέες και ουσιαστικές λύσεις ή έστω προτάσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα της χώρα, όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα; Η μήπως στο πρόσωπο του εθνικιστή κ. Σαμαρά είδαν εκείνο το πρόσωπο, που θα προσφέρει μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική στην Ελλάδα (και πάλι λίγος Ροΐδης : roides.wordpress.com/2009/11/14/14nov09/);
Το τελευταίο πράγμα, που χρειάζεται αυτή η χώρα μας, είναι ένας πολιτικός χωρίς όραμα, που αναμασά παλαιά και τετριμμένα τσιτάτα και παρωχημένες αντιλήψεις. Και, δυστυχώς, το πρώτο πράγμα, που σκέφτεται κανείς ενθυμούμενος το νέο πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Σαμαρά, είναι, ότι η προσφορά του στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος περιορίζεται ακριβώς σε αυτά τα στοιχεία.

4 σχόλια:

ange-ta είπε...

Δηλαδή, τι περισσότερο κακό θα έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση Καραμανλή;
Πήρε το δημόσιο χρεος στα 150 δις το έφτασε σε 300!
Χωρίς να αγοράσει τίποτα, χωρις να επενδύσει πουθενά και ξεπουλώντας ότι δεν είχε προλάβει το ΠΑΣΟΚ.
Εκαψαν τη χώρα, έκλεψαν, αυτοδιαπομπεύτηκαν σε όλα τα επίπεδα. Ο καλύτερος τους η καθηγητάρα Αλογοσκούφης ξεφτιλίστηκε ξεφτιλίζοντας ταυτόχρονα και τη χώρα.
Μεσα σ αυτη την Κυβέρνηση της συμφοράς η Ντόρα, ήταν ΠΑΝΤΑ το πιο σημαντικό στέλεχος.
Αλλα και τιποτα να μην ήταν απο όλα αυτα, γιατι ήταν επιτυχημένη; Για πες μου ΜΙΑ , έστω και ΜΙΑ επιτυχία αυτης της ψευτικης χαμογελαστης μαριονέτας.
Και μιλάς για όραμα; Ποιός, μα πες μου σε παρακαλώ ποιός απο τα ανθρωπάκια της ΝΔ, που στάθηκαν "υπερήφανα" στο πλευρό της Ντόρας σας εχει διατυπώσει το ελάχιστο όραμα;
Γράψε μου ΕΝΑ όνομα.

Και τέλος πάντως, ας μάθει ο σημερινός πολίτης του νεότερου κόσμου να σέβεται έστω και στο ελάχιστο την λαϊκή επιθυμία.
Εχω βαρεθεί να ακούω τις βαθυστόχαστες κριτικές απο τους κάθε λογής διανοούμενους (δεν εννοώ εσένα) κατα του "λαϊκισμού"

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Δεν αντιλέγω με όσα αναφέρεις για την προηγούμενη κυβέρνηση. Ωστόσο, οφείλω να πω, ότι η κα. Μπακογιάννη απέφυγε, μέχρι στιγμής, τα χοντρά ολισθήματα και, κυρίως, δείχνει, έστω λόγω του πατέρα της, να διαθέτει καλύτερη προοπτική από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος απλά απέτυχε είτε ως υπουργός είτε ως αρχηγός κόμματος.
Σε γενικές γραμμές, και οι δύο παραπάνω πολιτικοί χαρακτηρίζονται από λαϊκιστικό λόγο με τον κ. Σαμαρά να προηγείται έστω με βραχεία κεφαλή. Και αυτός ο λαϊκισμός του κ. Σαμαρά του κόστισε περισσότερο στο παρελθόν απ' ό,τι ο αντίστοιχος λαϊκισμός της κας. Μπακογιάννη.

ange-ta είπε...

Σωστά απέτυχε ως υπουργός. Αλλα πως να πετύχει, όταν έπαιρνε γραμμη απο το μπαμπά Μητσοτάκη να πει το Α και απο πίσω απο τις πλάτες του ο μπαμπάς διαμήνυε στις Βρυξέλες τα Β.

Και για ποια ζημια μιλάς, ότι πάθαμε, ενώ απο την Ντόρα ΔΕΝ παθαμε!!!

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Δε νομίζω, ότι έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο η διγλωσσία του τότε πρωθυπουργού στην αποτυχημένη θητεία του κ. Σαμαρά ως Υπουργού Εξωτερικών. Άλλωστε, ο ίδιος ήταν οπαδός της σκληρής γραμμής εναντίον των Σκοπίων, η οποία στο τέλος μας κόστισε(Δεν υπερασπίζομαι τα Σκόπια, απλά επισημαίνω το λάθος του κ. Σαμαρά). Την ίδια στιγμή, η κα. Μπακογιάννη φρόντισε, ώστε να μην εκτεθεί ιδιαίτερα σε κακοτοπιές. Σύμφωνοι, δεν την λες επιτυχημένη αλλά τουλάχιστον τα σφάλματα του κ. Σαμαρά τα έχει αποφύγει, νομίζω.