Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Μια άξια μίμησης χειρονομία

Ε, ναι, λοιπόν, δεν με ενδιαφέρει, αν η αξιότιμη κα. Νανά Μούσχουρη έχει αποκτήσει μια αξιόλογη περιουσία στα τόσα χρόνια της καριέρας στο τραγούδι, ώστε να μπορεί ευχερώς να παραιτηθεί από τη σύνταξη, που δικαιούται ως πρώην ευρωβουλευτής. Και πολύ καλά έκανε και το άφησε να διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε.
Κατ' αρχάς, ποσώς με απασχολεί η όποια περιουσιακή κατάσταση της κας. Μούσχουρη και η εξ αυτής υποτιθέμενη άνεσή της να παραιτηθεί από τη βουλευτική της σύνταξη. Όταν, άλλωστε, έχεις μια 50ετή, τουλάχιστον, προϋπηρεσία στο τραγούδι και μια καριέρα, η οποία έχει ξεπεράσει τα ασφυκτικά πολλές φορές σύνορα της χώρας μας, είναι λογικό να έχεις αποκτήσει κάποια οικονομική άνεση, την οποία, όμως, κανένας δεν σου τη χάρισε αλλά εσύ η ίδια την απέκτησες με τον ιδρώτα σου. Εκτός αν θεωρούμε, ότι σημασία έχει η περιουσιακή κατάσταση του προσφέροντος, ώστε να κριθεί η παραίτησή του από κάποιο οικονομικό βοήθημα, οπότε απλά είτε είμαστε υποκριτές, αφού αναζητούμε ψεγάδια σε μια αξιέπαινη κίνηση, είτε είμαστε φθονεροί άνθρωποι, που δεν αντέχουμε στην ιδέα, ότι μια συμπατριώτισσά μας αποδεικνύεται πιο γαλαντόμα από εμάς.
Περισσότερη σημασία για το γράφοντα έχει η ίδια η χειρονομία, την οποία ειδικά οι έχοντες και κατέχοντες στη χώρα μας απαξιούν να κάνουν. Και καθόλου δεν με ενοχλεί η διάρρευση της κίνησης αυτής της κας. Μούσχουρη στον τύπο και τα λοιπά Μ.Μ.Ε., αφού αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση, το οποίο θα άξιζε να ακολουθήσουν αρκετοί συνέλληνες και ως τέτοιο προβλήθηκε. Αν, τώρα, με αυτή τη δημοσιότητα ανέβηκαν οι μετοχές της κας. Μούσχουρη, με όλο το σεβασμό η εν λόγω καλλιτέχνιδα δεν έχει την παραμικρή ανάγκη από περισσότερη δημοσιότητα, αφού αυτή, που κατέκτησε υπηρετώντας επί σειρά ετών το τραγούδι, είναι υπεραρκετή. Ούτε ποτέ έδειξε η κα. Μούσχουρη, ότι κυνηγάει τους φακούς των φωτογράφων ή τις τηλεκάμερες. Συνεπώς, ούτε η περί δημοσιότητας δικαιολογία στέκει.
Κάποτε, η διευθύντρια της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ", Ελένη Βλάχου, είχε πει, ότι στην Ελλάδα η επιτυχία είναι ποινικό αδίκημα - αν κάνω λάθος στο πρόσωπο, πάσα διόρθωση δεκτή. Απ ό,τι φαίνεται, όμως, το αξιόποινο έχει επεκταθεί και στις χειρονομίες, που αφορούν παραιτήσεις από οικονομικά βοηθήματα. Και η κατάσταση αυτή είναι ενδεικτική της νοοτροπίας, που διακατέχει ένα σημαντικό τμήμα των Ελλήνων, που είναι πρόθυμοι να ανεύρουν ή να επινοήσουν τρωτά σημεία σε μια κίνηση, όπως η παραπάνω, ώστε να την απαξιώσουν, αλλά, ταυτόχρονα, απαξιούν να τη μιμηθούν.

2 σχόλια:

Pellegrina είπε...

Η Νάνα Μούσχουρη εχει ανάγκη από ...δημοσιότητα ΜΕΣΑ στην Ελλάδα; Aste;io! H Ν.Μ. έχει τρελό fan club, σε διεθνές επίπεδο! Σαφώς πρόκειται για πολύ αξιέπαινη στάση, και το επιχείρημα "έχει λεφτά" είναι αστείο! ¨Ολοι εχουν! ("Αυτοί") Κια οι λόγοι που Δεν παραιτούνται, δνε ειναι πιστέυω μόνο να μη χασουν τα λεφτά. ΔΕΝ θέλουν να ενισχύσουν τις περήφανες στάσεις, η΄δεν τις καταλαβαίνουν καν! Η περηφάνια και η γενναιοδωρία είναι ΤΟ ποινικό αδίκημα!

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Κι, όμως, υποστηρίχθηκαν και αυτά τα επικριτικά για την κα. Μούσχουρη. Ίσως επειδή δεν αντέχουμε στην ιδέα, ότι κάποιος μπορεί να ξεχωρίζει από εμάς και σπεύδουμε να ανεύρουμε ψεγάδια στο πρόσωπό του.
Είναι περισσότερο θλιβερό παρά αστείο.