Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μόνη η ύπαρξη μεταναστών δεν φταίει

Αναρωτιέμαι, τί είναι αυτό, που έσπρωξε εκείνο το 5,50% στην Αθήνα να ψηφίσει ένα εγνωσμένο φασίστα, όπως ο κ. Μιχαλολιάκος, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δίνοντάς του, έτσι, την ευκαιρία να εκπροσωπήσει για πρώτη φορά τη "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Φαντάζομαι τους ψηφοφόρους αυτούς να σπρώχνουν αποφασισμένοι το φάκελλο με το ψηφοδέλτιο στην κάλπη πεπεισμένοι, ότι έπραξαν το σωστό και ότι έτσι έδωσαν ένα μάθημα στο κράτος, που τους έχει ξεχασμένους.
Ειπώθηκε, ότι πρόκειται για αγανακτισμένους πολίτες, που δεν αντέχουν να βλέπουν την πόλη και τη γειτονιά τους να μετατρέπεται σταδιακά σε γκέτο αλλοδαπών μεταναστών και δη μεταναστών με παραβατική συμπεριφορά. Συνήθως οι εν λόγω ψηφοφόροι δεν διαχωρίζουν τους αλλοδαπούς μετανάστες σε πρόσωπα με παραβατική συμπεριφορά και πρόσωπα χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Τους αρκεί το γεγονός, ότι είναι αλλοδαποί και δη πρόσωπα προερχόμενα είτε από χώρες του πρώην ανατολικου μπλοκ είτε από αραβόφωνες χώρες, ώστε να τους κατατάξουν στους δυνάμει εγκληματίες. Τους ενοχλεί, επίσης, το γεγονός, ότι μπήκαν στην Ελλάδα από το παράθυρο, ακόμα και αν με την πάροδο των χρόνων απέκτησαν νομιμοποιητικά έγγραφα. Βέβαια, δεν τους νοιάζει καθόλου, αν, ενώ η χώρα μας είχε ανάγκη από εργατικά χέρια για τις δουλειές, που οι ημεδαποί δεν καταδέχονταν, πλέον, να κάνουν, εντούτοις δεν διαμόρφωσε ένα μηχανισμό υποδοχής των προσώπων αυτών. Ψιλά γράμματα για τους υποστηρικτές της άκρας δεξιάς!
Το φαινόμενο της έντονης, πλέον, παρουσίας αλλοδαπών μεταναστών στην Ελλάδα και η εγκατάστασή τους σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας, όμως, δεν αποτελεί από μόνο του αιτία, ώστε να στραφούν οι εκλεκτοί συμπολίτες μας στις θερμές αγκάλες της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ". Η τάση για βίαιη συμπεριφορά ως απάντηση στην αποτυχία του κράτους να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας μας ενυπήρχε στους ψηφοφόρους αυτούς πολύ πριν την έλευση των αλλοδαπών μεταναστών στην Ελλάδα. Η βια, που γεννάται σε, συνήθως υποβαθμισμένες περιοχές, όπου η πολιτεία ποτέ δεν ρίχνει την παραμικρή ματιά παρά μόνο προεκλογικά και αυτή προς άγραν ψήφων, δεν περιμένει την έλευση των μεταναστών για να ξεσπάσει ακόμα και με την επιλογή των εκπροσώπων της άκρας δεξιάς. Υφίσταται από πολύ νωρίς, μεγαλώνει και θεριεύει στις περιοχές, όπου συσσωρεύονται άνθρωποι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου με ελάχιστα περιθώρια επαγγελματικής και κοινωνικής ανέλιξης και περιμένει απλά την αφορμή, για να ξεχυθεί και να πλήξει τα θεμέλια της Δημοκρατίας. Η απουσία επιλογών και η αδυναμία ανεύρεσης λύσεων σε συνδυασμό με τη βια, που γεννά το αφιλόξενο μπετονένιο περιβάλλον των πυκνοκατοικημένων και συνάμα υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας αποτελεί ένα πρώτης τάξεως υλικό για τους επίδοξους πολιτικούς φασίζοντες ακροδεξιούς άρχοντες. Μπορείτε, τάχα μου, να φανταστείτε τον ίδιο εκλογικό συνδυασμό να επιτυγχάνει ανάλογα αποτελέσματα σε περιοχές, όπως η Αγία Παρασκευή η η Εκάλη; Σε καμμία περίπτωση! Βέβαια, τεράστιο ρόλο παίζει και η εγκληματικότητα στις περιοχές αυτές, η οποία είναι απότοκη των ελαχίστων ή και μηδαμινών επιλογών, που έχουν οι νέοι των περιοχών αυτών στη ζωή τους. Αλλά γι' αυτή οι τελευταίοι, που ευθύνονται, είναι οι αλλοδαποί μετανάστες. Η προοπτική, όμως, να κοιμάται κανείς στην υποβαθμισμένη συνοικία του με ανοικτά παράθυρα, για να θυμηθούμε τον αλήστου μνήμης, κ. Γρηγόριο Μιχαλόπουλο, αρκεί για να κερδίσει κανείς αρκετές ψήφους.
Φυσικά, τα ίδια παραπάνω πρόσωπα, που ψήφισαν το συνδυασμό του κ. Μιχαλολιάκου, διακατέχονται από ιδέες περί υπεροχής του ελληνικού γένους, το οποίο κινδυνεύει από πάμπολλους αόριστους αλλά υπαρκτούς, κατά την άποψή τους, κινδύνους και απαιτείται έντονη δράση κατά των εχθρών του έθνους. Και αφού άλλοι εχθροί, όπως οι Η.Π.Α., βρίσκονται πολύ μακρυά για να τους κατατροπώσουν οι φίλοι των θεωριών αυτών, ο βολικότερος αποδιοπομπαίος τράγος είναι οι αλλοδαποί, οι οποίοι και ανυπεράσπιστοι είναι και αδιάφοροι για την πολιτεία, επίσης.
Φυσικά, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η πολιτεία, η οποία ουδέποτε φρόντισε να διδάξει επαρκώς στους νέους, ότι, όπου κυριάρχησε ο φασισμός, σύντομα ήλθε και η καταστροφή. Δεν είναι τυχαίο, ότι στη Γερμανία μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους, το κράτος φρόντισε, ώστε να εξαφανίσει κάθε φασιστικό στοιχείο και να καταδείξει μέσα από τη διδασκαλία τις συνέπειες του φασισμού. Αντίθετα, στη χώρα μας παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια να δίδεται βήμα, στο όνομα της δημοκρατίας και της εντεύθεν πολυφωνίας, σε πρόσωπα με απολυταρχικές αντιλήψεις να εξωραΐσουν εποχές κάθε άλλο παρά δημοκρατικές στη χώρα μας και τα πρόσωπα, που κυριάρχησαν στην παγίωση του αντιδημοκρατικού κλίματος της εποχής εκείνης, παρασύροντας συχνά και τη δημόσια εκπαίδευση σε αυτή την παγίδα. Μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα, που βδελύσσονται τη "σαπια δημοκρατία" και το "σάπιο κοινοβουλευτισμό" αλλά ασμένως μετέρχονται τα οφέλη τους, ήτοι την ελευθερία της άποψης και του εκλέγεσθαι.
Η φασίζουσα νοοτροπία, λοιπόν, δεν οφείλεται στην έλευση χιλιάδων αλλοδαπών μεταναστών και στην εγκατάστασή τους σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αλλά προϋπήρχε του φαινομένου αυτού. Και ελάχιστοι φρόντισαν να την επισημάνουν και να επιστήσουν την προσοχή της πολιτείας στο φαινόμενο αυτό. Απομένει να δούμε, αν το εγχείρημα της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" θα έχει συνέχεια ή θα ξεφουσκώσει, αποδεικνύοντας τα αδιέξοδά του.

4 σχόλια:

Rodia είπε...

Ειδες το ντοκυμαντερ του Μπαξεβανη;
εδω το τρέηλερ http://www.koutipandoras.gr/?p=1554
και ψαξε.. κυκλοφορει εμαθα ολοκληρο...

Κρυβονται μεγαλα οικονομικα συμφεροντα λεει -και το πιστευω. Πώς αλλιως η περιοχη του Ψυρρη αλλαξε τα τελευταια χρονια;

Rodia είπε...

Βρηκα!
Μπίζνες στον Άγ. Παντελεήμονα (Μερ.1)
Μπίζνες στον Άγ. Παντελεήμονα (Μερ.2)
Μπίζνες στον Άγ. Παντελεήμονα (Μερ.3)
Μπίζνες στον Άγ. Παντελεήμονα (Μερ.4)

περιούσιος είπε...

@ Rodia

Είχα υπόψη μου τα σχετικά σενάρια περί οικονομικών συμφερόντων, που τους συμφέρει να υποβαθμιστεί μια περιοχή, ώστε να πέσουν οι τιμές των ακινήτων της και να ακολουθήσει μετά η αγορά τους.
Υ.Γ. Πάντως η περιοχή του Ψυρρή έχει αρχίσει και πάλι να υποβαθμίζεται.

περιούσιος είπε...

@ Rodia

Ευχαριστώ πολύ για τους συνδέσμους!