Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η απουσία κοινής λογικής

Προ 20, περίπου, ετών θυμάμαι ένα φίλο μας κρεοπώλη να γαμοσταυρίζει σα χαμάλης, επειδή με επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ είχε καταστραφεί το εμπόρευμά του. Ήταν η θρυλική εποχή του κ. Μπάκουλη, του τότε προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο οποίος μέσα σε μια θάλασσα από χειροκροτήματα των συναδέλφων του δήλωνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ότι οι διακοπές ρεύματος θα συνεχίζονταν.


Ο διάδοχος του κ. Μπάκουλη, κ. Φωτόπουλος, δεν διαφέρει σε τίποτα από τον προκάτοχό του. Ακολουθεί τις ίδιες εκβιαστικές πρακτικές, χωρίς να του καίγεται καρφί, αν πλήττονται εκατοντάδες επαγγελματίες από αυτές. Ο εκβίασμός της κυβέρνησης αποτελεί αυτοσκοπό και όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα ή απλά δεν υπάρχουν. Γι' αυτόν νόμος είναι το δίκιο του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τελεία και παύλα!


Αν υπήρχε περισσότερη πρόνοια και λιγότερος ατομικισμός και αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο - η οποία μαστίζει το σύνολο, σχεδόν, της κοινωνίας μας, για να μην κρβυόμαστε - ο κ. Φωτόπουλος και όσοι κινούνται γύρω από αυτόν θα υιοθετούσαν άλλες τακτικές, προκειμένου να πλήττονται από τις απεργιακές πρακτικές τους όσο το δυνατό λιγότερα πρόσωπα. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να αποκλείσουν τα γραφεία των καταστημάτων της ΔΕΗ, ώστε κανένας να μην μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του, φροντίζοντας, βεβαίως, να μην κόψουν το ρεύμα σε κανένα. Επίσης, θα μπορούσαν να αρνηθούν να εκδώσουν τιμολόγια της ΔΕΗ. Με τον τρόπο αυτό θα πλήττονταν λιγότεροι και και οι κινητοποιήσεις της ΔΕΗ θα ήταν πιο αποτελεσματικές, αφού δεν θα έστρεφαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας - δεν θεωρώ, όπως αντιλαμβάνεστε, τόσο μεγάλο κομμάτι τους συμπαθούντες τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αγανακτισμένους συμπολίτες μου - εναντίον της.


Φυσικά, όλα αυτά προϋποθέτουν μια κοινή λογική. Την οποία ούτε ο κ. Φωτόπουλος ούτε οι συν αυτώ δείχνουν να διαθέτουν.

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Θυμάσαι το μαλλί του Μπάκουλη; Πα, πα, πα...

Και με κάτι τέτοια προκαλούν αντιδράσεις του τύπου "Να απολυθούν όλοι τους οι χαραμοφάηδες". Ούτε τσιράκια των υποψήφιων αγοραστών τέτοια "επιτυχία".

περιούσιος είπε...

@ polsemannen

Ξεχνιέται τέτοια κόμμωση, φίλτατε;
Δεν διαφωνώ, ότι τέτοια πρόσωπα δημιουργούν την εντύπωση, ότι ο δημόσιος τομέας αποτελείται από τεμπέληδες και αργόμισθους. Να πούμε, όμως, και την αλήθεια, οι δημόσιοι υπάλληλοι - τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτών - ανέδειξε τέτοια πρόσωπα στα συνδικαλιστικά όργανα του δημοσίου.