Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Στο ύψος σου!

Δεν αξίζει τον κόπο να απαντάς στο ακατάσχετο βρισίδι και την εν γένει περιρρέουσα χυδαιότητα και ευτέλεια. Αυτό, ίσως, ζητάνε από σένα, να απαντήσεις, ώστε να αποδείξουν ότι είσαι ένας από αυτούς. Αυτοί δεν έχουν να αποδείξουν κάτι, το βλέπεις και εσύ και όλοι μας καθημερινά, το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι με κάθε μέσο. Εσύ, όμως;
Οφείλεις στον εαυτό σου, πρωτίστως, να αποδείξεις, ότι είσαι διαφορετικός από αυτούς. Ίσως όχι απαραίτητα ανώτερος αλλά διαφορετικός. Και η διαφορετικότητα μπορεί να σε οδηγήσει στην ανωτερότητα, αν αυτό επιθυμείς.
Σίγουρα, όμως, η διαφορετικότητα, άλλως αποστασιοποίησή σου από τους καθημερινούς υβριστές και προπαγανδιστές του ευτελούς και του στάσιμου, θα σε οδηγήσει σε ένα άλλο δρόμο. Και αυτός θα είναι ο δικός σου δρόμος, αυτός, που εσύ επέλεξες και διαμόρφωσες, αυτός, που θα σε οδηγήσει να πετύχεις κάποια πράγματα δικά σου, να υλοποιήσεις τα όνειρά σου και να διαμορφώσεις τη δική σου οντότητα.
Και, αν σκέφτεσαι περισσότερο τους τρίτους απ' ό,τι τον εαυτό σου, η διαφοροποίησή σου απ' όσους πλασάρουν το φθηνό και εφήμερο ίσως ωφελήσει και άλλους, εκτός από σένα. Αρκεί να μη σε παρασύρουν οι αρνητικές σκέψεις, η απαισιοδοξία των ημερών και οι δελεαστικοί τρόποι όσων προωθούν αυτά, που κατά βάθος δεν σου αρέσουν.
Στο χέρι σου είναι να σταθείς στο ύψος σου. Από σένα εξαρτάται να διατηρήσεις το κουράγιο σου ακμαίο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς.
(δεν πειράζει που σου βγάζω το καπέλο, έτσι;)

περιούσιος είπε...

@ roides

Καλώς ήλθατε στο ταπεινό μου ιστολόγιο! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!