Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Πετάξτε τους έξω από το Πανεπιστήμιο!

Οι νεαροί, που εισέβαλαν προχτές στην αίθουσα του κτιρίου "Κωστής Παλαμάς", διέκοψαν την εκεί λαμβάνουσα χώρα ομιλία, ξυλοκόπησαν τον καθηγητή κ. Πανούση και κόσμησαν με το έργο τους το κτίριο δεν έχουν καμμία, απολύτως, σχέση με το πολύπαθο πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν είναι παρά μια ομάδα φασιστών, που δε γουστάρουν μια φωνή, που δεν ευθυγραμμίζεται με τη δική τους. Δε γνωρίζουν άλλο τρόπο να ακουστούν παρά μόνο αυτό της βίας. Δε διστάζουν να εισβάλλουν σε αίθουσες και να διακόπτουν ομιλίες ακόμα και εντός του κατ'εξοχήν χώρου προστασίας της ελευθερίας του λόγου, ήτοι του πανεπιστημίου. Και χρησιμοποιούν το άσυλο ακριβώς για να φιμώσουν πάσα αντίθετη προς τη δική τους άποψη.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος, λοιπόν, αυτά τα φασιστοειδή να προστατεύονται. Οι ευθύνες της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι τεράστιες. Δεν υποστηρίζω την άποψη, ότι πρέπει να εισβάλλουν τα παντός είδους σώματα ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να τους συλλάβουν. Απλά θεωρώ, ότι στη μικρή μας χώρα και την ακόμα πιο μικρή πανεπιστημιακή κοινότητα οι ταραξίες παντός τύπου είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Άπαντες τους γνωρίζουν ακόμα και με το μικρό τους όνομα και οι περισσότεροι τους φοβούνται. Και αυτοί πατούν σε αυτό το φόβο, ώστε να καταλύσουν κάθε έννοια αντίθετης άποψης και φωνής, που δε συμφωνεί με τη δική τους. Τί και αν ο κ. Πανούσης δεν αποτελεί ακριβώς πρότυπο υμνητή του κατεστημένου; Τί και αν η αρθρογραφία του στην "Ελευθεροτυπία"στρέφεται αρκετές φορές κατά της εξουσίας; Αρκούσε να αποκλίνει από τις κραυγές των, δήθεν, εξεγερμένων ταραχοποιών, ώστε να δεχθεί τις "περιποιήσεις" τους.
Νομίζω, ότι ήλθε ο καιρός, που η πανεπιστημιακή κοινότητα θα πρέπει να πατάξει αυτά τα στοιχεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους γνωρίζει και δεν υπάρχει δικαιολογία να τους κρατάει στο πανεπιστήμιο. Η επιλογή του Πρύτανη του Α.Π.Θ., κ. Μάνθου, να μην υποβάλει μήνυση κατά του φοιτητή, που τον ξυλοκόπησε προ μηνών, απεδείχθη, ότι απλά έδωσε θάρρος σε ακόμα περισσότερους οπαδούς της βίας. Ας κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε να διωχθούν από το πανεπιστήμιο οι ταραξίες αυτοί! Να διαγραφούν από τη σχολή τους και να απωλέσουν κάθε φοιτητικό προνόμιο! Διότι η διαμαρτυρία είναι σεβαστή, όταν διαφωνείς με κάτι. Αλλά δεν αποτελεί διαμαρτυρία η φίμωση του αντίθετου λόγου.

6 σχόλια:

ange-ta είπε...

"Νομίζω, ότι ήλθε ο καιρός, που η πανεπιστημιακή κοινότητα θα πρέπει να πατάξει αυτά τα στοιχεία".

Ελα μωρέ φίλε,
η επιστημονική κοινότητα τους έχει δώσει την άδεια και το θράσσος να κάνουν αυτά που κάνουν αυτα τα φασιστόμουτρα ή η μπατσαρία και η αχρηστη κυβέρνηση που έχει χασει τα αυγά και τα πασχάλια της;
Εχτές είχε βγει ο Αντωναρος στη τιβι και ούρλιαζε, να καταδικάσουμε όλοι μας τη βία.
Μας έδινε εντολές ο άχρηστος!!!

Ε! όχι ρε Αντώναρε, δεν είσαι αντιπολίτευση, είσαι υπεύθυνη Κυβέρνηση! Δεν είναι τι θα καταδικάσουμε, αλλα πως θα ασκήσεις την εξουσία που σου εμπιστεύθηκαν οι ψηφοφόροι σου!

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Εντός του πανεπιστημιακού χώρου, μόνη υπεύθυνη για την τήρηση της τάξης είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα. Αν ήθελε, θα είχε πατάξει το φαινόμενο της βίας. Και, εντέλει, δε διαφωνώ, ότι οι ανοησίες της ΕΛ.ΑΣ. και της εκάστοτε κυβέρνησης έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων αλλά τί σχέση έχει αυτό με την απαγόρευση της έκφρασης της γνώμης; Διότι αυτό, που έλαβε χώρα στο κτίριο"ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ" δεν ήταν μια αντίδραση στα κακώς κείμενα της χώρας μας αλλά η δια της βίας φίμωση ενός καθηγητή, ο οποίος δεν ευθυγραμμίζεται με τις πεποιθήσεις των ταραχοποιών των πανεπιστημίων.Και,δυστυχώς,δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει αυτό.
Όσο για τον Αντώναρο, αυτός εκτελεί χρέη Γραφείου Τύπου, ήτοι διαχέει την επίσημη προπαγάνδα της κυβέρνησης. Επομένως, δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από αυτόν.

Pellegrina είπε...

Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι φοβούνται αυτούς που δέρνουν, νομίζω ότι είναι όλοι μια παρέα με διαφωνίες που τις λύνουν έ τ σ ι (κι από αυτή την άποψη συμφωνώ με Αντζέτα που λέει ότι α υ τ ο ί ο ι ί δ ι ο ι τους έδωσαν την άδεια). Το πάω κοινωνιολογικά ως εξής: η Ελλάδα δεν μπορεί να πατάξει τίποτα γιατί απλούστατα δεν μπορεί να πατάξει τον ..εαυτό της. Αυτός που δέρνει (σήμερα, αύριο μπορεί να γίνει ο ίδιος ..καθηγητής) είναι ο γιος μας, η ανιψούλα μας, η γκομενίτσα μας, η κουμπαρίτσα, ο συγχωριανός, αυτός με τον οποίο κάνουμε μπίζνες, η κόρη του εφοριακού, ο μικροξάδερφος εκείνης της τύπισσας που είμαστε μαζί στο κόμμα (και βάζαμε τρικλοποδιά στους άλλους)κοκ. Η Ελλάδα είναι όλη ένα χωριό. Γι αυτό πχ οι μεσάζοντες στη γεωργία δεν θα παταχθούν ποτέ. Είναι ο μπατζανάκης του ίδιου του αγρότη και πηδάνε μαζί τη γυναίκα του εισαγωγέα τρακτέρ κλπ. Πώς να παταχθεί ο μεσάζων σε οποιοδήποτε τομέα υπηρεσιών, αφού είναι ο ίδιος που κάνουμε μαζί διακοπές και θα μεσολαβήσει για εκείνο το αυθαίρετό μας γιατί ο μηχανικός είναι νονός της αρραβωνιστικιάς του γιου του κλπ;

Καλός ο Γιάννης Πανούσης βέβαια, κι 'ασχετα με αυτό, εγώ δεν θέλω ΚΑΝΕΝΑΣ να τρώει ξύλο. Αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. ΔΕΝ φοβούνται, έ τ σ ι ζουν!
(ελπίζω να είμαι υπερβολική και να κάνω λάθος)

ange-ta είπε...

με κατάλαβε και με κάλυψε πλήρως η Pellegrina!

@ Pellegrina ευχαριστώ, που τα είπες τόσο καλά!!!

Τωρα για τον Αντώναρο:
Με τσαντίζει να μας δίνει διαταγές να καταδικάσουμε ΕΜΕΙΣ τη βία που την βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά, απο τους κύριους παραγωγούς της βίας, δηλαδή απο αυτην την Κυβέρνηση, που έχει καταλύσει την έννομη ταξη με τη δική της βία!
Και δεν εννοώ τη βία του βούρδουλα, τη σωματική βία, αλλά την γενικότερη βία.

Για τον Πανούση, λυπάμαι ειλικρινά και φοβάμαι την επιδείνωση της υπόθεσης βια στην βια της σάπιας εξουσίας που μας ασκει αυτη η κυβέρνηση και βέβαια αυτο το σύστημα.

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Πιθανότατα να είναι και έτσι. Άλλωστε, όλοι γνωριζόμαστε και οι περισσότεροι δε φημιζόμαστε για τον ειρηνικό τρόπο, με τον οποίο επιλύουμε τις όποιες διαφορές μας.Ωστόσο, όμως, περιμένω σε ένα χώρο, ο οποίος πρέπει να θεωρείται το προπύργιο της ελευθερίας της έκφρασης, να κυριαρχεί ακριβώς αυτή η μορφή ελευθερίας. Και θλίβομαι, επειδή δεν το βλέπω.
Και, pellegrina, το πιο πιθανό είναι, ότι δεν κάνεις λάθος.

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Ο Αντώναρος είναι το λιγότερο βλαβερό μέλος της κυβέρνησης, διότι απλά αναπαράγει αυτά, που του έχουν ορίσει να αναπαραγάγει.Επομένως,ξέρω το ρόλο του και δεν έχω κάτι να φοβηθώ από αυτόν. Σαφώς και ένα μέλος της κυβέρνησης είναι το τελευταίο, που θα μας ζητήσει να καταδικάσουμε τη βία αλλά ανεξάρτητα από τη βία, που η εκάστοτε εξουσία παράγει, θα προτιμούσα να προαχθεί μια κουλτούρα μη βιας, ως μεθόδου για την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Και, σε κάθε περίπτωση, όση βία και αν παράγει το κράτος, δεν δικαιολογώ την ενέργεια εις βάρος του κ. Πανούση.Και φοβάμαι αυτή την επιδείνωση, που αναφέρεις.