Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Διλήμματα και πικρά συμπεράσματα

Ειλικρινά δε γνωρίζω, τί είναι προτιμότερο, τελικά. Να έχεις το σθένος να παραδεχθείς, ότι αδυνατείς να κυβερνήσεις τη χώρα σου μόλις δύο χρόνια μετά την επανεκλογή σου; Ή μήπως να αποφασίζεις να εξαντλήσεις την τετραετία και να βάζεις τα δυνατά σου, ώστε να διορθώσεις ό,τι πραγματικά μπορείς - εκτός αν δεν θέλεις - τιμώντας, έτσι τόσο τον εαυτό σου όσο και όσους σε εμπιστεύτηκαν;
Ο κ. Πρωθυπουργός έκλινε υπέρ της πρώτης επιλογής, όσο και αν προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση. Κακά τα ψέμματα, με οριακή πλειοψηφία, ένα σημαντικό μέρος της οποίας διαμαρτυρόταν συνεχώς για ποικίλους λόγους, προβάλλοντας προσκόμματα στην κυβερνητική πολιτική, χωρίς προθυμία να πατάξει τους άτακτους βουλευτές, που ενεπλάκησαν στα διάφορα σκάνδαλα αλλά και με διαφαινόμενη την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ελλείψει του απαιτούμενου ελαχίστου αριθμού βουλευτών, ο κ. Πρωθυπουργός αποφάσισε να εγκαταλείψει την εξουσία, αποδεχόμενος ουσιαστικά όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση αλλά και ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης.
Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος, σύμφωνα με τον οποίο είναι προτιμότερο μια κυβέρνηση, αρκετά μέλη της οποίας ενεπλάκησαν σε ποικίλα σκάνδαλα, απώλεσαν την έξωθεν καλή μαρτυρία και, γενικά, απέδειξαν, ότι αδυνατούν να διαχειριστούν κρίσιμα ζητήματα, να αποχωρήσει παρά να συνεχίσει να βλάπτει μια χώρα. Έτσι, όμως, οδηγούμαστε, κατά την ταπεινή μου άποψη, σε μια παραδοχή της αδυναμίας - ή, μήπως, απροθυμίας; - της κυβέρνησης να τιθασεύσει τα άπληστα για χρήμα και εξουσία στελέχη της, οπότε καταλήγουμε στους ίδιους λόγους, για τους οποίους επίκειται η προκήρυξη εθνικών εκλογών.
Δεν είναι η καλύτερη δυνατή κατάληξη για ένα πολιτικό, ο οποίος εξελέγη το πρώτον το 2004 με την ελπίδα, ότι, τουλάχιστον, θα προσπαθούσε να αλλάξει ορισμένα πράγματα στη χώρα, ύστερα από 20, σχεδόν, χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και, τελικά, κατάφερε, ώστε πολύς κόσμος να νοσταλγήσει τους επί 20ετία, περίπου, κυβερνώντες του.

6 σχόλια:

Rodia είπε...

Μπα.. νομίζω πως ειναι πιο απλά τα πράγματα: Θέλοντας τη συνεργασια με το ΛΑΟΣ, επλιζει να το πραξει μετα τις εκλογες, όταν δεν θα εμποδιζεται απο διαφωνουντες βουλευτες!
Αυτο θα το σιγουρεψουμε μετα την ανακοινωση των ψηφοδελτιων, όταν δουμε ποιοι θα λειπουν. :)

περιούσιος είπε...

@ Rodia

Είναι ένα σενάριο και αυτό. Από την άλλη, όμως, πλευρά, θα είχε ανάγκη από το ΛΑ.Ο.Σ.,αν είχε διορθώσει όσα επαγγελλόταν, όταν ανέλαβε την εξουσία ή έστω αν είχε απομακρύνει πέρσυ τέτοια εποχή τους "Βατοπεδινούς" βουλευτές; Δε νομίζω ότι τότε θα είχε ανάγκη από το δεκανίκι του ΛΑ.Ο.Σ.
Περιμένω, λοιπόν, να δω τα ψηφοδέλτια και θα κρίνω.

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι, οτι η καριερα του μαλλον καταστρεφεται με την εξελιξη των πραγματων.

περιούσιος είπε...

@ exofthalmi

Η καριέρα του είχε ήδη πάρει την κατιούσα μετά την επιλογή του να καλύψει τους "Βατοπεδινούς". Από την άλλη, όμως, πλευρά, λαμβάνοντας υπόψη την κοντή γνώμη στην Ελλάδα, μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή ξανά στο πρωθυπουργικό αξίωμα!

Ανώνυμος είπε...

Με τετοιο ονομα, ναι, διολου απιθανο. Αυτο ομως δεν ειναι λαθος?

περιούσιος είπε...

@ exofthalmi

Και βέβαια είναι λάθος αλλά μήπως θα είναι η πρώτη φορά, που θα αποδειχθεί, ότι οι συμπολίτες μας διαθέτουν κοντή μνήμη; Πώς το είχε πει κάποτε ο τέως πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης "Σε 10 χρόνια κανένας δεν θα το θυμάται";