Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Νεοταξικές ανοησίες και ρατσιστικά παραληρήματα

Σε μια εποχή, που η πολυπολιτισμικότητα τείνει να αποτελέσει μια, ακόμα, πραγματικότητα για τη χώρα μας, η οποία από χώρα εξαγωγής μεταναστών κατέστη εδώ και μερικά χρόνια τόπος συγκέντρωσης αυτών, δεν υπάρχει πιο λογικό πράγμα από την κάθοδο στον πολιτικό στίβο ορισμένων εξ αυτών, οι οποίοι έπειτα από πολλά χρόνια παραμονής στην Ελλάδα απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα και επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο, όπου ζουν. Βέβαια, το ενδεχόμενο η ηγεσία του κόμματος, το οποίο πρότεινε να συμπεριλάβει τα εν λόγω πρόσωπα στο ψηφοδέλτιό του, να έχει βραχυπρόθεσμους στόχους, ήτοι την ψήφο των μεταναστών, χωρίς στην ουσία να καίγεται ιδιαίτερα γι' αυτούς, δεν πρέπει να αποκλειστεί αλλά, εν πάσει περιπτώσει, η συμμετοχή των μεταναστών στα πολιτικά κοινά της ημεδαπής δεν παύει να αποτελεί μια πραγματικότητα.
Αυτή, όμως, την πραγματικότητα φαίνεται να αγνοούν ορισμένα άτομα, τα οποία βλέπουν απίθανες απειλές στα πρόσωπα των αλλοδαπών, που κατέρχονται στον πολιτικό στίβο της χώρας μας. Με πρόσφατη ανάρτηση, η οποία έχει δια της μεθόδου της αντιγραφής και επικόλλησης "παίξει" σε αρκετά ιστολόγια, και τιτλοφορείται "η επέλαση των βαρβάρων"(διαβάστε www.neagenia.com/gr/?p=1647 αλλά μπορείτε να το βρείτε και σε άλλους ιστότοπους με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο ), επιτίθενται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., επειδή το τελευταίο συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του στη Β' Αθηνών τον αντιπρόεδρο της εν Ελλάδι Πακιστανικής Κοινότητος, κ. Λαλ Χουσεΐν Σαχ(για περισσότερα, διαβάστε σε . Σημειωτέον, ότι πουθενά στην αφειδώς (και ακρίτως) αναπαραχθείσα ανωτέρω ανάρτηση δε γίνεται λόγος, ότι ο κ. Λαλ Χουσεΐν Σαχ είναι κάτοικος Ελλάδος τα τελευταία 30 χρόνια, εργάζεται και προσφέρει στη χώρα μας και, βέβαια, έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Και, κυρίως, ότι δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή για δεσμούς με ακραία ισλαμιστικά στοιχεία.
Προφανώς οι πολέμιοι της συμμετοχής αλλοδαπών στην καταγωγή Ελλήνων συμπολιτών μας στα ψηφοδέλτια διαφόρων κομμάτων επιθυμούν μια φυλετική καθαρότητα της πολιτικής μας ζωής, όπου δεν θα έχει σημασία, αν ο πολιτευτής είναι φυγόστρατος, κλέφτης, απατεώνας, ψεύτης, καταχραστής δημοσίου χρήματος και εν γένει λάτρης της παρανομίας και ενδεχόμενα αμόρφωτος, αρκεί, που θα είναι Έλληνας 100%, επειδή προφανώς δεν μπορεί να συμμετάσχει στα κοινά μας ένας μουσουλμάνος. Η δαιμονοποίηση του μουσουλμανικού στοιχείου, που κατοικεί στην Ελλάδα, ήτοι η ταύτισή του με τις οργανώσεις των φανατικών ισλαμιστών, που απασχολούν την κοινή γνώμη, κυριαρχεί στο νου των φανατικών ελληναράδων. Γι' αυτούς ο μουσουλμάνος είναι καθυστερημένος από κάθε άποψη και δεν έχει, εκ του λόγου αυτού, θέση στα κοινά μας. Και όπου "μουσουλμάνος" , μπορείτε να βάλετε και "Αλβανός", "¨Βούλγαρος" και άλλες εθνότητες από εκείνες, που διαμορφώνουν το φυλετικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μωσαϊκό της αυριανής Ελλάδος.
Και, για να μη λησμονούμε τη σύνδεση αμάθειας, ελληναραδισμού και θεωριών συνωμοσίας, οι οπαδοί του δόγματος "Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα" ανακάλυψαν, άγνωστο από ποια πηγή, ότι η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟ.Κ., κ. Παπανδρέου να χρίσει υποψήφιο τον κ. Λαλ Χουσεΐν Σαχ εκπορεύεται από τα νεοταξικά και φιλοαμερικανικά συμφέροντα, που επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να αλώσουν τη χώρα μας. Τέτοιο εμπνευσμένο σενάριο ούτε ο κορυφαίος σεναριογράφος του Χόλλυγουντ δεν θα μπορούσε να εμπνευστεί.
Νομίζω, ότι η εποχή, που θεωρούσαμε τα ρατσιστικά παραληρήματα, όπως το παραπάνω, ως μεμονωμένα περιστατικά, έχει παρέλθει ανεπιτρεπτί. Σε μια εποχή, όπου τα ποικίλα προβλήματα, ήτοι κοινωνικά, οικονομικά κ.λπ. δείχνουν να διογκώνονται, το έδαφος για την καλλιέργεια και επικράτηση των ακραίων αυτών ιδεών είναι ιδανικό. Και δεν πρέπει να τις αφήσουμε να επεκταθούν.
Ανανέωση στις 5/10/2009 : Η καλή ιστολόγος coolplatanos μου επεσήμανε, ότι ο κ. Σαχ δεν ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Ως πρόσωπο, που δεν διεκδικεί τον τίτλο του ξερόλα, δέχομαι τη διόρθωση αυτή και την ευχαριστώ θερμά για την επισήμανσή της, αν και έχω την εντύπωση, ότι στις 14/09/2009, που γράφτηκε η παρούσα ανάρτηση, το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είχε, ακόμα, συμπληρωθεί. Δεκτή πάσα αντίθετη άποψη και ευχαριστώ και πάλι την coolplatanos!

6 σχόλια:

ange-ta είπε...

φαντάζομαι να έχεις ενημέρωση για το πως μεταχειρίζονται οι μουσουλμάνοι τους χριστιανούς. Κάνε μια βόλτα στη Σ. Αραβία (εγω ως γυναίκα ούτε στα σύνορα δεν μπορώ να πάω, εκτός αν πάω στα ξενοδοχεία των 6000 δολ τη βραδυά)και γράψε μου ενα γραμματάκι.

Ρίξε και ένα βλέφαρο στην κατοχή της Κύπρου και θυμίσου τι σημαίνει μουσουλμάνος ή Τούρκος.

Ακόμα δες τους ταλιμπάν, και το πως μεταχειρίζονται την οποιαδήποτε άλλη θρησκευτικη μειονότητα, τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους.

Καλά και ωραία είναι τα λόγια της πολυπολιτισμικότητας, αλλα αν δεν είναι αμοιβαία, είναι απλώς δουλικότητα στο αμερικάνικο πρόσταγμα και στην Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης της μετανάστευσης προς ώφελος του κεφαλαίου για φτηνά εργατικά χέρια.

Η ανοχή της μετανάστευσης δεν είναι ανθρωπιά, είναι απανθρωπιά.

Πέρα όμως απο τα θεωρητικά ο Γ. Παπανδ. έβαλε τον μουσουλμάνο στην Λ.Ε. για λόγους προπαγανδιστικούς.

Στην Κίνα μεταναστεύουν 150.000.000 ετησίως. Είναι η μεγαλύτερη και δραματικότερη μετακίνση πληθυσμών όλων των εποχών!

Η μετανάστευση είναι δείγμα άρρωστης κοινωνίας και όχι υγειούς. Δεν κάνει καλό σε κανένα ούτε στον δύστυχο που ψάχνει λίγο ψωμι για τα παιδιά του ούτε στις πλούσιες χώρες υποδοχής, όπου λειτουργούν σαν ενας προστατευτικός τοίχος του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία.

Σκέψου επίσης:

Πόσα εκατομμύρια μεταναστων μπορεί να αποροφήσει η χώρα μας;;;;;;

1, 2, 3, 4, 10, 15, 20, 50;; Πόσα; Υπάρχουν 2.7 δις που ζουν με λιγότερο απο 2 δολάρια τη μέρα και που θα ήθελαν να μεταναστευσουν για ένα καλύτερο αύριο........

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Δεν παραβλέπω την κακομεταχείριση,στην οποία υποβάλλουν ορισμένοι μουσουλμάνοι τους χριστιανούς. Ούτε αγνοώ τους ψηφοθηρικούς λόγους, που οδήγησαν τον κ. Γ.Α.Π. να συμπεριλάβει τον αντιπρόεδρο (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων) της εν Ελλάδι Πακιστανικής κοινότητος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Και μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο υγιή παγκοσμίως, ώστε να μη χρειαζόταν τόσος κόσμος να μεταναστεύσει, για να ανεύρει εργασία και, κυρίως, να γλυτώσει το κεφάλι του!
Γιατί, όμως, πρέπει να ταυτίζουμε το Ισλάμ με τους ακραίους εκφραστές ορισμένων ερμηνειών του, όπως του Ταλιμπάν;Το Ισλάμ σε γενικές γραμμές υπήρξε περισσότερο ανεκτικό από το Χριστιανισμό ιστορικά, τουλάχιστον μέχρι και πριν από μερικά χρόνια. Και, εν πάσει περιπτώσει, δεν παραβλέπω, ότι ως χώρα δεν μπορούμε να χωρέσουμε τους τόσο πολλούς μετανάστες αλλά, τουλάχιστον, δεν πρέπει να μεριμνήσουμε για εκείνους, οι οποίοι ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, χωρίς ποτέ να έχουν απασχολήσει τις αρχές για οτιδήποτε ποινικά κολάσιμο;

ange-ta είπε...

να μεριμνήσουμε γι αυτούς που είναι εδω! Ναι!

Αλλα, κάποτε πρέπει να καταλάβουμε, ότι δεν βοηθάμε κανέναν να δεχόμαστε κι άλλους.

Η Σουηδία τους δίνει περι τα 10.000 (μπορεί λιγότερα) για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το Ισλάμ σε γενικές γραμμές υπήρξε ανεκτικο: σωστό, υπήρξε, δεν είναι πια. Και για αυτό φταίνε οι πετρελαιάδες και τα συμφέροντα και το Ισραήλ και η κακή τους μοίρα. Και η δική μας που έχουμε τέτοιους γείτονες.

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Δε διαφωνώ με όσα αναφέρεις, απλά θεωρώ, ότι ως χώρα μπορούμε να δεχθούμε ένα μικρό αριθμό νέων μεταναστών. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει μια ικανή μεταναστευτική πολιτική αλλά και την τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, που αφορούν τους πρόσφυγες, πράγματα, στα οποία η χώρα μας δεν τα πάει και τόσο καλά.
Όσο για το πετρέλαιο, υπάρχει η Σαουδική Αραβία, όπου επικρατεί ένας μεσαίωνας αναφορικά με αρκετές καταστάσεις αλλά υπάρχει και το Κατάρ και το Ντουμπάι, όπου υπάρχει μια σχετική πρόοδος στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως αυτών των γυναικών.

coolplatanos είπε...

Οι νεοταξικές ανοησίες από ό,τι είδα αφορούν τις εκλογές του 2007 και όχι αυτές που γίνονται σήμερα 4 0κτωβρίου του 2009. Αλλά το έχουν αναπαράγει διάφοροι σε διάφορα σημεία, χωρίς να μπουν στον κόπο να δουν το τωρινό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας. Επεσα πάνω στο ποστ διότι έψαχνα αρχικά τους υποψήφιους όλων των κομμάτων της Β' Αθήνας και στη συνέχεια ψάχνοντας ειδικά για τον Πακιστανό υποψήφιο να δω μπας και κάνω λάθος εγώ που δεν τον είδα στο τωρινό ψηφοδέλτιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ, πριν δημοσιεύσουμε, ελέγχουμε. Την έχω πατήσει κι εγώ, δεν είμαι τέλεια, αλλά έκτοτε έχω γίνει πιο προσεκτική, όσο μπορώ.

@ angen-ta: Η μετανάστευση είναι δείγμα άρρωστης κοινωνίας και όχι υγειούς

Τότε καλή μου angen-ta οι κοινωνίες είναι πολύ άρρωστες από αιώνες, διότι εάν διαβάσεις ιστορία θα διαπιστώσεις ότι υπήρχε διαρκής κινητικότητα στη γήινη σφαίρα και μάλιστα τρελαίνεσαι πώς είναι δυνατόν σε εποχές που δεν υπήρχαν καν τα μεταφορικά μέσα υπήρχαν τόσο τεράστιες μετακινήσεις πληθυσμών.

Βέβαια ακόμα και σήμερα συχνά οι μετανάστες κάνουν χιλιόμετρα με τα πόδια... έστω και αν υπάρχουν μεταφορικά μέσα ή σκυλοπνίγονται. Αλλά η κίνηση είναι χαρακτηριστικό ζωντανών οργανισμών. Η ακινησία τυχαίνει να είναι χαρακτηριστικό του θανάτου... :-)

περιούσιος είπε...

@ coolplatanos

Καλώς ορίσατε στο ταπεινό μου ιστολόγιο! Έχετε δίκιο για τη διόρθωση και σας ευχαριστώ, αν και νομίζω, ότι στις 14.9.2009 δεν είχε, ακόμα, οριστικοποιηθεί η λίστα των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Β' Αθηνών. Ακόμα και έτσι, πάντως, ευχαριστώ για τη διόρθωση! Σε κάθε περίπτωση, σκοπός μου ήταν να καυτηριάσω τις αρνητικές αντιδράσεις, που προκάλεσε η πιθανή υποψηφιότητα του κ. Σαχ.