Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Το μικρό μάθημα του κ. Ρουσσόπουλου

Παρακολουθώντας, έστω αποσπασματικά, τη χτεσινή συνέντευξη του τέως Υπουργού κ. Ρουσσόπουλου στον κ. Πρετεντέρη, διεπίστωσα ότι ο τέως υπουργός ίσως δεν αντελήφθη τί ακριβώς οδήγησε στην αποπομπή του από την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, επαναλάμβανε τα περί 20ετούς θητείας του στο χώρο της δημοσιογραφίας και της, εξ αυτής, συγκέντρωσης πλούτου, ως εάν αυτός να ήταν ο λόγος της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση. Και όσες φορές ο, όχι ιδιαίτερα άσπιλος και άμωμος, κ. Πρετεντέρης προσπάθησε να του αποσπάσει κάποια κουβέντα, που θα φανέρωνε ότι ο τέως υπουργός έχει αντιληφθεί τους λόγους, που τον έθεσαν εκτός κυβέρνησης, ο τελευταίος απλά συνέχιζε να αναμασά τα παραπάνω.
Φυσικά, δεν πήρε είδηση, κατά δήλωσή του, τις απίστευτες κινήσεις της Μονής Βατοπεδίου. Και ας ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ πνευματικός του! Και ας ευρίσκετο αυτός τακτικά σε διάφορα υπουργεία, μεταξύ των οποίων και σε αυτό, του οποίου, μέχρι πρότινος, προΐστατο ο κ. Ρουσσόπουλος, αξιώνοντας οικονομική ενίσχυση! Ο κ. Ρουσσόπουλος το αντελήφθη, όταν το αντελήφθημεν και οι υπόλοιποι Έλληνες. Και ας υπήρχαν, και πριν αναλάβει την εξουσία το κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Ρουσσόπουλος, αποδείξεις ότι η Μονή Βατοπεδίου σχεδίαζε να καταλάβει δια πλαγιου τρόπου δημόσιες εκτάσεις. Και απ' ό,τι φαίνεται στην επιλογή πνευματικού πατρός εκ μέρους του κ. Ρουσσόπουλου δε μέτρησε στο ελάχιστο η ύποπτη πολιτεία του σεβασμιωτάτου Εφραίμ.
Κατόπιν όλων αυτών, πολύ φοβάμαι ότι η αποπομπή του κ. Ρουσσόπουλου από την κυβέρνηση ήταν το λιγότερο, που αυτός υπέστη. Διότι από την παραπάνω συνέντευξή του απεδείχθη, ότι ουδέν μάθημα έλαβε από το φέρσιμό του ως υπουργός και την, εντεύθεν, απομάκρυνσή του από το υπουργείο, που κατείχε. Τουλάχιστον, αν ασχοληθεί εκ νέου με τη δημοσιογραφία, πιστεύω ότι θα μπορέσει πάλι να γίνει ο συμπαθής και σεμνός δημοσιογράφος, που είχαμε γνωρίσει.

2 σχόλια:

doctor είπε...

Κάθεσαι κι εσύ και βλέπεις συνέντευξη του Ρουσσόπουλου.
Καλά να πάθεις!

doc

περιούσιος είπε...

@ doctor

Ξέρετε, είναι εκείνο το άσκοπο ζάπινγκ στα κανάλια, που κάνουμε για χαλάρωση.
Μήπως, όμως, γιατρέ μου, αποτελεί αυτό σημάδι ότι πάσχω αππό μαζοχισμό;