Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Και έξω μαυρίλα

Έρχονται στιγμές, που αποφασίζεις να ταξιδέψεις με το νου (διότι να ταξιδέψεις πραγματικά είναι αδύνατο, λόγω δουλειάς) στον κόσμο, επιθυμώντας αφενός να διευρύνεις τους ορίζοντές σου αφετέρου να ξεφύγεις από τη γκρίνια και την απαισιοδοξία, που τείνουν να καταστούν κύρια προϊόντα της χώρας μας. Και πέφτεις :
.- Στις δηλώσεις του ιατρού Κλάιβ Ίβιαν, που ασχολείται με τη φροντίδα των ασθενών του AIDS στη Νότιο Αφρική και διατείνεται, ότι ο νυν Πρόεδρος της χώρα, κ. Τάμπο Μπέκι, απαγόρευε επί 15 χρόνια την εισαγωγή αντιρετροϊκών φαρμάκων στη χώρα του, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ασθένεια αυτή, διότι θεωρούσε, ότι υπάρχει συνωμοσία φαρμακευτικών πολυεθνικών εις βάρος της χώρας του και πίστευε, ότι το AIDS προκαλείται από τη φτώχεια και την κακή διατροφή (για περισσότερα σχετικά με την εξάπλωση της αθένειας αυτής στην πιο ανεπτυγμένη χώρα της Αφρικής, οράτε www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=1253300) και
.- Στην επιδημία χολέρας, που έχει ενσκήψει στη Ζιμπάμπουε εν έτει 2008.
Επέστρεψα στα της Ελλάδος ταχύτατα.

2 σχόλια:

Pellegrina είπε...

Γεια. το AIDS δεν είναι βέβαια δυνατό να προκαλείται (μόνο) από τη φτώχια και την κακή διατροφή και είναι εγκληματικό να απαγορέυεις την είσοδο φαρμάκων στην ίδια σου τη χώρα! (αλλά ήταν πολιτικός. το έκανε για λόγους πολιτικής και αδιαφορούσε για τις ζωές των ανθρω΄πων όπως συνήθως οι πολιτικοί). Αλλά οι πειραματισμοί των φαρμακευτικών εταιριών στην Αφρική (κάποιοι από τους οποίους, κατά τους πιο ευφάνταστους, ίσως προκάλεσαν ή διέδωσαν και το ΑΙDS), δεν είναι κάτι εντελώς απίθανο (γιατι να είναι; έχουμε ενδείξεις ότι ο άνθρωπος γενικά νοιάζεται για τον συνάνθρωπο γενικά; Και κάπου δεν "πρέπει" να πειραματιστούν;) Ακριβώς επί τούτου είναι το γνωστό μυθιστόρημα (δεν θυμάμαι το συγγραφέα) και η ταινία "Ο επίμονος κηπουρός" (έχω δει την ταινία) Αναζητήστε το.

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Έχω δει και εγώ την ταινία, η οποία ήταν υπέροχη,οπότε σειρά έχει το βιβλίο. Τώρα, θεωρώ εγκληματικό να απαγορεύεις την εισαγωγή στη χώρα σου φαρμάκων, που έχουν ήδη δοκιμαστεί παγκοσμίως στην αντιμετώπιση του AIDS. Χτες, στο ντοκυμανταίρ "ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ", άκουγα κάποιους νοτιοαφρικανούς ιατρούς και ασχολούμενους εν γένει με το φαινόμενο της ασθένειας στη χώρα αυτή να λένε, ότι ο κ. Μπέκι συνθηματολογούσε εναντίον της λευκής πολιτικής και ιατρικής επιστήμης ή θεωρούσε, ότι το AIDS ήταν μια θεωρία συνωμοσίας των λευκών, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί πολύς κόσμος από τη νόσο αυτή. Δε διαφωνώ, ότι η Αφρική έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρο ως "πεδίο βολής" των φαρμακευτικών εταιρειών, πλην, όμως, στην περίπτωση του AIDS επρόκειτο να εισαχθούν φάρμακα δοκιμασμένα παγκοσμίως, τα οποία επί 15ετία απαγορευόταν να εισαχθούν. Και ο κ. Μαντέλα είναι εξίσου ένοχος γι' αυτό.