Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Κλείστε τον ήχο και αφεθείτε στη μαγεία της εικόνας!

Τί ωραία, που είναι να βλέπεις υπεραθλητές, όπως το Γιουσέιν Μπολτ, τη Γιέλενα Ισινμπάγιεβα - και ας σε πίκρανε η αποτυχία της να κάνω έστω ένα έγκυρο άλμα - την Τατιάνα Λεμπέντεβα και άλλους πολλούς αστέρες του κλασσικού αθλητισμού να περνούν από την οθόνη της τηλεόρασής σου και να συναρπάζουν με τις επιδόσεις τους! Και πόση έκπληξη νοιώθεις, όταν νέα πρόσωπα, όπως εκείνη η έφηβη Νοτιοαφρικανή, που κέρδισε χαλαρά τα 800 μ. των γυναικών, κάνουν την εμφάνισή τους και ανανεώνουν το ενδιαφέρον του κοινού! Υπό την προϋπόθεση, ότι αφήνεις πίσω σου τις υποψίες για την υποστήριξη των αστέρων του κλασσικού αθλητισμού και τις, εντεύθεν, επιδόσεις τους, αφήνεσαι να απολαύσεις αυτές τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού τις αθλητικές αυτές στιγμές.
Και αίφνης ακούγεται η φωνή των ανεπανάληπτων εκφωνητών της κρατικής τηλεόρασης και η μαγεία θρυμματίζεται. Το απόλυτο ξέσκισμα της ελληνικής γλώσσας, η χαρά της αμετροέπειας, η απουσία υπευθυνότητας, η αποθέωση της αμορφωσιάς! Ειλικρινά, δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Στα απίστευτα αγγλικά τους(That's athletism); Στα άνοστα καλαμπούρια των λοιπών εκφωνητών; Στα τρομερά ελληνικά τους (έκανε δύο δίδυμα παιδιά); Στην άγνοιά τους (Εδώ βλέπουμε την Πύλη του Μαγδεμβούργου(!!!!!)); Στην αδιαφορία τους, ότι τους ακούνε χιλιάδες τηλεθεατές; Χάνεις το λογαριασμό.
Έτσι, λοιπόν, εάν επιμένετε να ανέχεστε τη συμπεριφορά της κρατικής τηλεόρασης να σας σερβίρει αυτούς τους εκλεκτούς κυρίους εκφωνητές της, τότε κλείστε τον ήχο και αφεθείτε στη μαγεία της εικόνας, η οποία αξίζει όσο χίλιες λέξεις! Και, κυρίως, δε ρυπαίνει την ακουστική σας.

2 σχόλια:

Pellegrina είπε...

ωραία ειναι η πύλη του μαγδεμβούργου, τι ζόρι τραβάς;;; :)

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Η Πύλη του Βραδεμβούργου είναι ωραία, πραγματικά. Η Πύλη του Μαγδεμβούργου είναι καλή μόνο στο μυαλό των εκφωνητών της κρατικής τηλεοράσεως. Και, πάντως, όχι κατά την εκφώνηση των αγώνων.