Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η μισή αλήθεια του κ. Πάγκαλου

Κανέναν, πλέον, δεν πρέπει να εκπλήσσει ο κ. Πάγκαλος. Η δήλωσή του περί κακών οικονομικών του ελληνικού κράτους, λόγω αθρόων προσλήψεων στο Δημόσιο τα παρελθόντα έτη, είναι ενδεικτική ενός εκρηκτικού χαρακτήρα, ο οποίος έμαθε να συμπεριφέρεται κατά τρόπο ισοπεδωτικό και απρόβλεπτο και χωρίς ποτέ να υπολογίζει τις συνέπειες των λεγομένων του. Ούτε ψεύδεται, όταν λέει, ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από τις αθρόες προσλήψεις χιλιάδων βυσματούχων ψηφοφόρων. Τα παρελθόντα έτη είδαμε πλήθος κόσμου να προσλαμβάνεται στο Δημόσιο με μόνο προσόν του την κομματική προσήλωση και υποταγή, με ό,τι ζημία αυτό συνεπάγετο για τον κρατικό κορβανά.
Αν, όμως, ο κ. Πάγκαλος ήθελε να πει την πλήρη αλήθεια, τότε οφειλε να παραδεχθεί κάτι βασικό. Ότι, δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε χιλιάδες κόσμου, ώστε να μπορεί ανενόχλητο στη συνέχεια να ασχοληθεί με το κάθε άλλο παρά θεάρεστο έργο της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Με τόσο κόσμο να έχει βρει επαγγελματική αποκατάσταση στο Δημόσιο, το έργο των κυβερνώντων ήταν πανεύκολο και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε αυτό τον καιρό.
Δεν θα έβγαζε λάδι ο κ. Πάγκαλος τους ψηφοφόρους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία έσπευσαν να παρακαλέσουν στα κομματικά γραφεία για μια θεσούλα στο Δημόσιο και στην πράξη στήριξαν ένα απαράδεκτο κρατικό μηχανισμό. Απεναντίας, θα κατεδείκνυε σε όλο της το μεγαλείο την ευθύνη του απλού ψηφοφόρου, ο οποίος ούτε τόσο αθώος, όσο θέλουν να τον παρουσιάσουν οι λαϊκιστές των Μ.Μ.Ε., είναι ούτε τόσο αμέτοχος, ώστε να μην αντιλαμβάνεται, ότι με τόσους αντιπαραγωγικούς υπαλλήλουν θα γλυτώσει η χώρα από την κατάρρευση (η οποία μπορεί να μην έχει, ακόμα, έλθει αλλά, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα έλθει).
Αλλά ο κ. Πάγκαλος θέλησε, ως συνήθως, να βγάλει την ουρά του απ' έξω, όπως, άλλωστε, και όλης της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά τις δικές της ευθύνες στη διαιώνιση του πελατειακού εν Ελλάδι συστήματος αλλά και στην κατασπατάληση κρατικών πόρων σε ανεδαφικά σχέδια και προσωπικές βλέψεις. Και είπε τη μισή αλήθεια. Η οποία είναι χειρότερη απ' ό,τι η ακέραιη αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: