Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η επανάσταση, που ξέχασε το περιβάλλον

Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, ακούγεται ολοένα και περισσότερο, εναντίον της κυβέρνησης και της πολιτικής, που αυτή ακολουθεί. Ο λαός θέλει δικαιοσύνη, ωρίμασε επιτέλους και αποφάσισε να πετάξει τους πολιτικούς στο ντενεκέ με τα φρόκαλα και να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Όμορφα λόγια, αναντίρρητα, που δείχνουν, ότι κάτι πάει να αλλάξει σε αυτή τη χώρα. Πείθεσαι και εσύ, ότι ο νεοέλληνας ξύπνησε.
Και εκεί, που νοιώθεις αυτή την ανάταση, έρχεται η υπαναχώρηση της Υπουργού Περιβάλλοντος κας. Μπιρμπίλη στο θέμα της δόμησης στις προστατευόμενες, εντός του Δικτύου NATURA, περιοχές. Όσοι γνωρίζουν από οικολογικά, αντιλαμβάνονται, ότι η δόμηση στις προστατευόμενες, υποτίθεται, περιοχές θα γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Με άλλα λόγια, το περιβάλλον θα υποστεί περαιτέρω υποβάθμιση, για να γίνει το κέφι του νεοέλληνα να χτίζει όπου θέλει και όπως θέλει.
Οι επαναστατημένοι νεοέλληνες αντιδρούν με εκκωφαντική σιωπή. Η αδιαφορία τους για το περιβάλλον αποτυπώνεται εύγλωττα με αυτή την απουσία αντιρρήσεων σε αυτή την άτακτη υπαναχώρηση της κας. Υπουργού. Μόνο κάποια στελέχη του ΣΥΝ και οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν να φωνάζουν αλλά μάλλον φαντάζουν γραφικοί στη χώρα του επελαύνοντος οπλισμένου σκυροδέματος.
Επαναστατικότητα, είπατε; Ναι, όπου συμφέρει το νεοέλληνα, δηλαδή στην άρνηση καταβολής των φόρων, που του αναλογούν και των προστίμων από διάφορες παραβάσεις. Α, και το υβρεολόγιο προς τους πολιτικούς, που ο ίδιος ανέδειξε είτε με την ψήφο του είτε με την αδιαφορία του. Και για το περιβάλλον ήταν έτοιμος να επαναστατήσει, όχι, όμως, για να το προστατεύσει αλλά για να του επιτραπεί να οικοδομεί ό,τι τραβάει η όρεξή του και όπου τραβάει. Αυτό απέδειξαν και οι απανωτές αντιδράσεις στο αρχικό νομοσχέδιο της κας. Υπουργού αλλά και η μουγγαμάρα, που ακολούθησε την τροποποίησή του προς το συμφέρον των αυθαιρετούντων.
Η μόνη πραγματικά επαναστατική πράξη θα ήταν η απόφαση του νεοέλληνα να σεβαστεί το περιβάλλον και να παύσει να χτίζει σε προστατευόμενες περιοχές. Αλλά, δυστυχώς, αυτή χάθηκε στον ορυμαγδό των συνθημάτων της βολικής ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: