Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Κατ' εικόνα και ομοίωσή μας

Οι βουλευτές μας, που αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της ασκήσεως ποινικής διώξεως εις βάρος του πρώην Υπουργού, κ. Παυλίδη, είναι πρόσωπα κατ' εικόνα και ομοίωσή μας.
Δε διαφέρουν σε τίποτα από τους καφενόβιους συμπολίτες μας, που κομπάζουν για τα εισοδήματα, που απέκρυψαν από την εφορία ή το αυθαίρετο, που έχτισαν λαδώνοντας την Πολεοδομία και προτρέπουν και άλλους να το κάνουν αυτό, με το επιχείρημα ότι "όλοι το ίδιο κάνουν", εισπράττοντας τη νομιμοποίηση των ενεργειών τους αυτών από το σύνολο των θαμώνων των καφεποτείων.
Ταυτίζονται με τους "επιστήμονες" της εξέδρας, για να θυμηθούμε μια αλήστου μνήμης ατάκα κάποιου προέδρου ποδοσφαιρικού σωματείου, που προκαλούν τα πάσης φύσεως επεισόδια εντός και εκτός των γηπέδων και, όταν συλληφθούν οι ομοϊδεάτες τους, σπεύδουν σε πορείες διαμαρτυρίας, επειδή καταδικάζεται το "αγνό φίλαθλο φρόνημα".
Είναι οι ωρυόμενοι ελληναράδες, που δεν κολλώνουν να παρκάρουν το αυτοκίνητο ή το παπάκι τους σε κίτρινη γραμμή ή όπου αλλού απαγορεύεται η στάθμευση και βρίζουν την Τροχαία, μόλις δουν την κλήση της.
Πρόκειται για τους ίδιους κυρίους και κυρίες, που δε δίστασαν κάποια στιγμή στο παρελθόν να πουλήσουν την ψυχή τους στον κάθε ελεεινό κομματάρχη, ώστε να διοριστούν στο Δημόσιο και, όταν αποκαλυφθεί, ότι ο κομματάρχης αυτός, ενίοτε αναβαθμισθείς σε βουλευτή, έχει διαπράξει του κόσμου τις ατασθαλίες, βγαίνουν στα φόρα και διατυμπανίζουν, ότι εξυφαινεται συνωμοσία σε βάρος του χοντρολαίμη και καραμπουζουκλή εθνοσωτήρα βο(υ)λευτή τους και απειλούν, ότι θα εκθέσουν όσους τον κυνηγούν.
Και, βέβαια, δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία, ότι θα τους ξαναψηφίσει ο πολύς κόσμος. Διότι είναι σάρξ εκ της σαρκός τους και, κυρίως, σάπια νοοτροπία εκ της σάπιας νοοτροπίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: