Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Συμβολική βία και άλλες δικαιολογίες

Τον λυπήθηκε η ψυχή μου, μοναχό άνθρωπο να τρώει το ξύλο της αρκούδας από τους άνανδρους, που χαρακτηρίζονται "αγανακτισμένοι πολίτες".
Τον κ. Χατζηδάκη μπορεί κανείς να τον μεμφθεί για αρκετά πράγματα. Η θητεία του ως Υπουργού Μεταφορών σφραγίστηκε από τη σώρευση υπέρογκων χρεών στον ΟΣΕ. Η κλίση του προς το νεοφιλελευθερισμό τον κατέστησε αντιπαθή σε μεγάλη μερίδα του κόσμου. Η συμμετοχή του στη χειρότερη, ίσως, κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης τον στιγμάτισε στα μάτια πολλών. Και αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα η απαλλαγή της χώρας μας από το βραχνά των προστίμων, ελέω Ολυμπιακής Αεροπορίας, για τις συνεχείς παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού μας δικτύου αλλά και η σοβαρότητά του ως ανθρώπου και πολιτικού.
Με ό,τι και αν πιστώνεται ο εν λόγω πολιτικός, ο ξυλοδαρμός του αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο την ανανδρία των δραστών του. Η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα, απ' όπου και αν προέρχεται πολλώ δε μάλλον όταν στόχος είναι ένας ανυπεράσπιστος εκείνη τη στιγμή πολίτης, όποιος και αν είναι ο πρότερος βίος του. Ούτε δέχομαι, ότι ήταν συμβολική η βία, που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Χατζηδάκη, διότι ως τέτοια έχουν βαφτίσει χιλιάδες βίαιων ανθρώπων στη μακροχρόνια ιστορία του ανθρώπινου γένους κάθε βίαια πράξη τους σε βάρος τρίτων.
Καταδικαστέα, λοιπόν, είναι η βία σε βάρος του κ. Χατζηδάκη και καταδικαστέοι και οι αυτουργοί της, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε βίαιη πράξη, όποιος και αν είναι ο δράστης και όποιο και αν είναι το θύμα.

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Συμφωνώ ότι η βία από όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα.
Ωστόσο ουδέν κακόν αμιγές καλού: αφού τόσον καιρόν δεν τους άγγιζε τίποτα, ίσως ήρθε η ώρα οι πολιτικοί να αρχίσουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψην την αγανάκτηση (με ή χωρίς εισαγωγικά) και να θυμηθούν σε ποιους πρέπει να λογοδοτούν.

περιούσιος είπε...

Κωνσταντίνε Καντακουζηνέ

Όσο και αν δεν με λυπεί το γεγονός, ότι τα πάσης αποχρώσεως λαμόγια θα διστάζουν να κυκλοφορήσουν οπουδήποτε από το φόβο, ότι θα φάνε το ξύλο της αρκούδας, τόσο με ενοχλεί η αποθέωση της βίας, η οποία απλά βοηθάει στην εκτόνωση των κατωτέρων ενστίκτων αρκετών συμπολιτών μας αλλά δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Με άλλα λόγια, χτυπήστε, ξεσπάστε, εκτονωθείτε και μετά επιστροφή στα ίδια χάλια, που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας!