Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τα σχέδια ενός επίδοξου πρωθυπουργού και μια φοβική κοινωνία

Όποτε ακούω κάποιο πρόσωπο να καταφέρεται εναντίον των αλλοδαπών, που διαβιούν στη χώρα μας, νοιώθω την ανάγκη να το ρωτήσω, αν ποτέ του χρειάστηκε κάποιο μετανάστη για κάποια εργασία. Να του τσαπίσει και σπείρει το χωράφι, να του χτίσει κάποια οικοδομή ή να φροντίσει τους ηλικιωμένους γονείς του! Διότι, εξ όσων γνωρίζω, κανένας Έλληνας δεν κάνει, πλέον, αυτές τις εργασίες. Για την ακρίβεια, δεν καταδέχεται να καταπιαστεί με αυτές.


Γνωρίζω, ότι δεν πρόκειται να πάρω απάντηση. Όμως, εύκολα μαντεύω, ότι όχι μόνο οι περισσότεροι ξενοφοβικοί συμπατριώτες μας χρησιμοποίησαν, έστω ένα μετανάστη, στις παραπάνω εργασίες ή και άλλες αλλά το πιο πιθανό είναι, ότι τον έδιωξαν απλήρωτο ή του έδωσαν λιγότερα από τα προβλεπόμενα ή τα συμφωνηθέντα. Μή ρωτήσετε, αν τον ασφάλισαν! Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.


Στην πραγματικότητα, δεν είναι το άμεσα ζητούμενο σε αυτή την ιστορία. Σημασία έχει, ότι για μια, ακόμα, φορά ένα αμιγώς ξενοφοβικό και ρατσιστικό κόμμα ποντάρει στις ανασφάλειες, που κυκλώνουν την κοινωνία μας, ελέω οικονομικής κρίσης, για να αλιεύσει μερικές ψήφους, βασιζόμενο στην προθυμία του νεοέλληνα να αναζητήσει αποδιοπομπαίους τράγους για τα δεινά της κοινωνίας μας αλλά και στην απροθυμία του να συνυπάρξει με ανθρώπους, τους οποίους κρίνει διαφορετικούς και κατώτερους από αυτόν.


Σε μια υγιή οικονομικά και ηθικά κοινωνία ο κ. Καρατζαφέρης θα αποτελούσε μια γραφική φιγούρα με μερικές δεκάδες, το πολύ, πιστούς, οι οποίοι θα εκτόνωναν τα κοινωνικά και εθνικά απωθημένα τους σε κλειστές συγκεντρώσεις χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Στην ελληνική κοινωνία, όμως, το φαινόμενο Καρατζαφέρη πρέπει να προσεχθεί. Διότι, όσο και αν το όραμα του κ. Καρατζαφέρη να καταλάβει την εξουσία φαντάζει απίθανο να υλοποιηθεί, ωστόσο τα λόγια του βρίσκουν γόνιμο έδαφος στους ολοένα περισσότερους απελπισμένους ανθρώπους. Και όσο λιγότεροι ενοχλούνται από τις ανοησίες περί απελάσεως 1,7 εκ. αλλοδαπών ή της βύθισης πλοίων, που μεταφέρουν μετανάστες, τόσο περισσότερο θα πρέπει να προβληματιζόμαστε για την αδιαφορία της κοινωνίας μας στις λαϊκιστικές και συνάμα ρατσιστικές κορώνες του κ. Καρατζαφέρη και του κάθε επίδοξου κλώνου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: