Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Η ανυπομονησία ως ανασταλτικός παράγοντας στην προσέγγιση του τρίτου

Μια από τις αγαπημένες κουβέντες μιας μέσης σημερινής αντροπαρέας είναι και η διαπίστωση της δυσκολίας της κατάκτησης μιας γυναίκας τη σήμερον ημέρα. Θα ακουστούν περιπτώσεις, όπου ο επίδοξος μνηστήρας υπέστη συντριπτική ήττα, επειδή η κοπέλα ήταν "ψώνιο", "καβαλημένο καλάμι" και άλλα, που καλό είναι να μη γράφονται. Συνηθισμένο είδος της γυναίκας, η οποία απέρριψε την καλή, κατά την άποψη του υποψήφιου εραστή, πρόταση, είναι και εκείνο, που ζητούσε χρόνο, επειδή δεν αισθανόταν έτοιμη. Και αυτό κρίθηκε από τον ανυπόμονο κυνηγό ως απόρριψη και χάσιμο χρόνου, αφού "αν θέλει η κοπέλα, θα πέσει αμέσως".
Νομίζω ότι όσο περνούν τα χρόνια και οι ρυθμοί της ζωής γίνονται ολοένα και γρηγορότεροι, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, τόσο γρηγορότερα επιθυμούμε να εκπληρώνονται οι επιθυμίες μας. Και η κυριότερη απόδειξη γι' αυτό είναι η σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση του φλερτ, εκείνης της τέχνης να προσεγγίζει κανείς τα πρόσωπα, που επιθυμείς να συνάψεις σχέση μαζί τους. Η ανυπομονησία, που έχει κυριεύσει αρκετούς από εμάς, τους σημερινούς αρσενικούς, έχει τις ρίζες της στην ταχύτητα, με την οποία λαμβάνουμε τα ποικίλα μηνύματα και αγαθά στην εποχή μας. Με ταχύτητα μπορούμε να κινηθούμε, χάρη στα γρήγορα αυτοκίνητα, που κυκλοφορούν, με ταχύτητα μπορούμε να γράψουμε ένα κείμενο, χάρη στους υπολογιστές, γρήγορα μπορούμε να δούμε μια ταινία, που μόλις κυκλοφόρησε, αφού με τον κατάλληλο υπολογιστή και την κατάλληλη σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορούμε να την "κατεβάσουμε" και το ίδιο συμβαίνει και με τη μουσική, τα βίντεο κλιπς, γρήγορα θα επικοινωνήσουμε με τους φίλους και γνωστούς μας, χάρη στα κινητά τηλέφωνα κ.λπ.
Φυσικά, οι λόγοι της εξαφάνισης αυτού του προθάλαμου των σχέσεων δεν εξαντλούνται στην ταχύτητα της εποχής μας αλλά οφείλονται και στην εξομάλυνση της ανατροφής μας. Οπωσδήποτε, μεγαλώνουμε με περισσότερη στοργή και προσοχή απ' ό,τι τα παιδιά άλλων εποχών, δεν έχω αντίρρηση ότι μας κάνουν περισσότερα χατίρια απ' όσα έκαναν οι παλαιότεροι γονείς στα δικά τους παιδιά και αναμφίβολα έχουμε περισσότερα εφόδια και εν γένει υποστήριξη για να βγούμε στη ζωή. Όμως, η ικανοποίηση όλων, σχεδόν, των αξιώσεών μας από μια τόσο τρυφερή ηλικία σαφώς και δεν μας εξοπλίζει με την απαιτούμενη υπομονή, ώστε να μάθουμε να προσηλωνόμαστε σε ένα στόχο και να τον προσεγγίσουμε, μέχρις ότου τον κατακτήσουμε. Ήτοι, μια ζωή στα πούπουλα δε συνιστάται ως η δέουσα προετοιμασία για τις δυσκολίες της ζωής και, εν προκειμένω, για τις δυσκολίες στην προσέγγιση του αντικειμένου του πόθου μας.
Φυσικά, και η κακή επιρροή της τηλεόρασης ευθύνεται για την επιπολαιότητα στην ερωτική προσέγγιση του στόχου μας. Η συστηματική προβολή προσώπων, που φαινομενικά δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα στην κατάκτηση των τρίτων και η υπεραπλουστευτική θεώρηση της επικράτησής τους έναντι του προσώπου, που έχουν βάλει στο μάτι έχουν καταστήσει το φλερτ στα μάτια των τρίτων ως ένα απαρχαιωμένο και, ως εκ τούτου, άχρηστο σύστημα προσέγγισης ενός ερωτικού στόχου.
Θα μπορούσα να προσθέσω και άλλους λόγους, για τους οποίους η προσέγγιση του άλλου φύλου ή του εν γένει αντικειμένου του πόθου ενός αρσενικού έχει δυσκολέψει και σίγουρα δεν αποκλείεται ένα πρόσωπο, που διαθέτει υπομονή και σύστημα να πλησιάσει το στόχο του, να καταρρακωθεί, εξαιτίας της αντίληψης, που η ποθητή ύπαρξη έχει υιοθετήσει για το φλερτ. Νομίζω, ωστόσο, ότι δεν έχει νόημα η αέναη παράθεση των λόγων της παρακμής του φλερτ και της αποτυχίας στην εν γένει ερωτική προσέγγιση των τρίτων, όταν αρκούν έστω και μερικοί από αυτούς, για να καταδείξουν ότι απαιτείται περισσότερη συγκέντρωση και προσοχή και λιγότερη βιασύνη, ώστε να προσεγγίσουμε οι άρρενες την αιτία του πάθους μας.

6 σχόλια:

Pellegrina είπε...

Έχεις ποτε σκεφτεί τι γίνεται με το αντικείμενο του πόθου του θυλυκού; Εσύ εφαρμόζεις "σύστημα". Ποιο νομίζεις ότι θα έπρεπε να είναι το σύστημα μιας γυναίκας, για να κατακτήσει αυτόν με τον οποίο είναι ερωτευμένη; Προσοχή! Η απάντηση αποκλειει τα στερεότυπα. Η γυναίκα του παραδείγματός μας δεν είναι τσούλα, δεν θέλει να "τυλίξει", δεν χρησιμοποιεί σεξουαλικά κόλπα και δεν είναι ιδιαίτερα "ομορφη". Επι πλέον δεν ξερει να παριστάνει το "θηραμα' και αρα δεν μπορεί να δώσει στον άντρα την αυταπάτη ότι είναι "κυνηγός". Είναι κανονικός, μορφωμένος άνθρωπος, μη σκεπτόμενος με όρους ζούγκλας. Τι προβλέπεται γι' αυτήν ως συμπεριφορά και "σύστημα";

Μην κουράζεσαι, θα σου πω γώ: ΤΙΠΟΤΑ δεν προβλέπεται. Μια ερωτευμένη γυναίκα τέτοιου είδους είναι το πιο άχρηστο πράγμα στην κοινωνία. Ο ερωτας της είναι εξ ορισμού χαμένη υπόθεση. Ούτε καν τον παίρνει είδηση κανείς.

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σύστημα, καθόσον έχω γνωρίσει κοπέλες, που, χωρίς να είναι "εύκολες", διαφέρουν ως προς τη φιλοσοφία, με την οποία θέλουν να τις προσεγγίζει ο άνδρας. Υπάρχουν,δηλαδή, κοπέλες, που επιθυμούν ο άνδρας να τις προσεγγίσει
"εδώ και τώρα" και κοπέλες, που θέλουν το χρόνο τους. Χτες, μάλιστα, μια πολύ στενή μου φίλη μου έλεγε ότι επιθυμεί να μη δείξει το ενδιαφέρον της φόρα παρτίδα στο πρόσωπο, που της αρέσει, παρά να τον αφήσει να την προσεγγίσει σταδιακά. Παλαιότερα,το ίδιο πρόσωπο προτιμούσε την άμεση προσέγγιση από το άλλο φύλο. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κανόνας στη φιλοσοφία της προσέγγισης. Και αυτό αδυνατούν πολλά αρσενικά να καταλάβουν.

Pellegrina είπε...

Καλημέρα (πρωι πρωι για μένα:)) Εγώ πάντως δεν ρώτησα πώς θέλουν να τις πλησιάσεις, αλλά πώς να πλησιάσουν οι ί δ ι ε ς (τουτεστιν πως να φανε πιο γλυκα τη χυλόπιτα) Αλλά ετσι ειναι: η σχετική φιλολογία (φιλοσοφία;;!) ειναι τοσο ανυπαρκτη, που δυσκολευεσαι να το συλλάβεις. Κλισε αγαπητέ, κλισε! Άντρας και γυναίκα δεν διαφέρουν τόσο, όσο προσπαθεί να μας πείσει το σύστημα. Τέλος πάντων, αστο, σου ευχομαι καλη επιτυχία στον τομέα. Αλλά και να μην εχεις μη σκας, αυτή θα χάσει!

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Καλημέρα και σε σένα!Κοίτα, το πρόβλημα στην προσέγγιση το έχουν και οι δύο πλευρές.Ήτοι, ο άνδρας δεν έχει την υπομονή να προχωρήσει σταδιακά μέχρι την τελική κατάκτηση ή χυλόπιτα (διότι και αυτή είναι μέσα στο παιχνίδι) ή δεν ξέρει πως να προχωρήσει και η γυναίκα δεν ξέρει πως να σταθεί απέναντι στον υποψήφιο κατακτητή, όταν αυτός είναι διακριτικός και υπομονετικός.
Στο τέλος, καταλήγουμε να είμαστε μόνοι μας, διότι μπλεκόμαστε με απλά πράγματα. Ευχαριστώ για τις ευχές σου!

Pellegrina είπε...

Μια ακομα κουβέντα: εγώ π.χ. δεν μπλέχτηκα ποτέ από μόνη μου με απλά πράγματα, μπλέχτηκα όμως επειδή τα πράγματα για μένα ειναι ΤΟΣΟ απλα που ο άλλος, μην μπορώντας να κατανοήσει την τόση απλότητα, τα φαντάζεται απίστευτα περίπλοκα, μυστηριώδη και ανερμήνευτα! Κι αυτό όχι μόνο στα προσωπικά αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Λέω: "αυτό". Εννοώ "αυτό". Οι άλλοι ψάχνουν τι εννοώ. Μα, "αυτό"! Γενικά, υποφέρω από τη συνήθεια των γύρω μου άλλα να λένε και άλλα να εννοούν. Στο τέλος απλώς δεν μιλάω. Αποτέλεσμα, μια τρελή συνωμοσιολογία που δεν εχει την παραμικρή σχέση με μένα!
Κοίτα λοιπόν μήπως κι εσύ τα παραμπλέκεις, στο θέμα που λες...

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Κάποτε τα έμπλεκα και εγώ υπερβολικά αλλά τώρα μπορώ να πω ότι έχω ηρεμήσει. Μακάρι και άλλα κοντινά μου πρόσωπα να μην τα έμπλεκαν τόσο.