Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Μια θερμή παράκληση

Στο πρόσφατο παρελθόν παρακολουθούσα το φαινόμενο κάποιοι σχολιαστές, ανώνυμοι, ως επί το πλείστον, να παραθέτουν τα σχόλιά τους σε υπό σχολιασμό αναρτήσεις άλλως ιστολογίων, με σκοπό να καταστήσουν γνωστές τις απόψεις τους σε θέματα επιεικώς άσχετα με τις αναρτήσεις αυτές. Οι παρεμβάσεις αυτές ποικίλουν αλλά παρατηρείται μια ιδιαίτερη ροπή σε θέματα εθνικά, όπως, τουλάχιστον, παρουσιάζονται, όπου οι ανώνυμοι σχολιαστές προβάλουν κάποιους κινδύνους, ανύπαρκτους ή εξωφρενικά διογκωμένους, που, δήθεν, διατρέχει το έθνος μας. Σχόλια για τσάμηδες και σλαβόφωνους εκπατρισθέντες από τη Δυτική Μακεδονία την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου, που δηλώνουν στο Κτηματολόγιο της περιοχής τους τις περιουσίες τους (με τί τίτλους, άραγε;), ιστολόγια, που έθιγαν εθνικά ζητήματα, απαγορεύτηκαν από τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (Κατά τόπο επιλεκτικό firewall, σα να λέμε) κ.λπ. παρελαύνουν κάτω από αναρτήσεις με εντελώς άσχετο περιεχόμενο και στέκουν σαν ακάλεστοι επισκέπτες με παράταιρο ντύσιμο.
Φυσικά, το φαινόμενο αυτό χτύπησε πρόσφατα και την πόρτα του ιστολογίου μου με σχόλια με περιεχόμενο, όπως τα παραπάνω. Και ίσως γι' αυτό ασχολήθηκα με το φαινόμενο αυτό.
Δε σκοπεύω, φυσικά, να μετριάσω το σχολιασμό των αναρτήσεων του χθαμαλού μου ιστολογίου, διότι έχει τύχει ανώνυμοι σχολιαστές να κρίνουν με πλούτο επιχειρημάτων και ευγένεια ψυχής τις απόψεις μου και θεωρώ ότι βγήκα κερδισμένος από την αντιπαράθεση απόψεων με αυτούς. Ωστόσο, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι η παράθεση άσχετων με τις αναρτήσεις του ιστολογίου αυτού αναρτήσεις, υπό την έννοια των ακραίων και αστήρικτων σχολίων (τα φιλικά σχόλια εξαιρούνται), δεν είναι επιθυμητή, διότι απλούστατα επιθυμία του διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου είναι να υπάρχει μια συνέχεια στο σχολιασμό ενός άρθρου.
Ευχαριστώ!

6 σχόλια:

Pellegrina είπε...

πάντως η ιδέα με το "όσα παίρνει ο άνεμος" (!!) δεν ήταν κακή!

ange-ta είπε...

εγω πάντως τα σβύνω ανηλεώς!
Ετσι απλά

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Δηλαδή;

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Προς το παρόν τα κρατάω. Αν κάποια στιγμή παραγίνει το κακό, τότε να είσαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσω τη δική σου μέθοδο, ήτοι στεγνό και ανελέητο σβήσιμο.

Pellegrina είπε...

Ε, δεν εχουν γουστο οι εξηγήσεις! Διάβασε!!

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Είναι πολύ πρωί και μάλλον κοιμάται ακόμα το φτωχό μου το μυαλό. Θα διαβάσω και θα καταλάβω, που θα μου πάει;