Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ένα, ακόμα, αμφισβητούμενο Νόμπελ Ειρήνης

Λοιπόν, έχουμε και λέμε :
.- Διατήρησε το στρατό κατοχής στο Ιράκ, διατηρώντας την ίδια περιφρόνηση με τον προκάτοχό του στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.
.- Εμμένει στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
.- Εξακολουθεί να διατηρεί φυλακές ανά τον κόσμο, όπου κρατούνται ύποπτοι για τρομοκρατία, όποιο περιεχόμενο, τέλος πάντων, δίνει σε αυτή την έννοια.
.- Δεν έπαυσε να υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ σε όσες ενέργειές του έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών ανά τον κόσμο.
.- Συνεχίζει την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" στην Ευρώπη, είτε υποστηρίζοντας ορισμένες εκ των άρτι ενταχθεισών στην Ε.Ε. χώρες, προκαλώντας τριγμούς στην Ε.Ε., είτε τονώνοντας τον εθνικισμό άλλων χωρών, όπως π.χ. των Σκοπίων.
.- Και, βέβαια, συνεχίζει, με όλα τα παραπάνω, να επιβαρύνει ανελέητα την ήδη πληγηείσα από την οικονομική κρίση οικονομία των Η.Π.Α.
Μολαταύτα, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Μπάρακ Ομπάμα, βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Και πέρσυ αναρωτιόμουν για τον τότε βραβευθέντα κ. Μάρτι Αχτισαάρι.
Υ.Γ. Είχα χαρεί με την εκλογή του κ. Ομπάμα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των Η.Π.Α. και εξακολουθώ να ελπίζω, ότι μπορεί να προσφέρει θετικά. Δεν μπορώ, όμως, να κατανοήσω τη βράβευσή του αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: