Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Όχι από μένα, κ. καναλάρχες!

Όχι, αγαπητέ μου κ. καναλάρχη, δεν θα σας κάνω το χατίρι. Δεν ανήκω σε εκείνους, που θα καταπιούν αμάσητο το χαμηλοτάτου επιπέδου πρόγραμμά σας ούτε πρόκειται να παραμείνω απαθής στην κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, στην οποία επιδίδονται με ιδιαίτερο ζήλο οι υπάλληλοί σας. Και, βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτώ τις απαράδεκτες ειδήσεις, που μου σερβίρετε ως τέτοιες, τις οποίες στολίζετε με περισσή κινδυνολογία γύρω π.χ. από την αύξηση των εγκλημάτων και τους κινδύνους, που διατρέχουμε από τη νέα γρίππη, αλλά από τις οποίες απουσιάζει η ουσιαστική ενημέρωση, αυτό, δηλαδή, το συστατικό, που έπρεπε να τις χαρακτηρίζει, αφού παράλληλα μας βομβαρδίσετε με παντός είδους διαφημίσεις. Ούτε επιθυμώ να ανεχθώ τους αμόρφωτους και εμπαθείς υπαλλήλους σας, οι οποίοι ασχολούνται με την προσωπική ζωή των τρίτων, ακόμα και όταν αυτοί οι τρίτοι πασχίζουν να την κρατήσουν μακρυά από το αχόρταγο βλέμμα σας.
Γνωρίζω πολύ καλά, ότι είστε σε θέση με μια εκπομπή σας να εκμηδενίσετε τον οποιονδήποτε, ακόμα και να κατεβάσετε ολόκληρη κυβέρνηση. Δεν φταίτε εσείς, βέβαια, γι' αυτό αλλά εμείς οι ίδιοι, που δε φροντίσαμε να μορφωθούμε, ώστε να καταλάβουμε, τί κουφια λόγια ήταν αυτές οι καθημερινές σοφιστείες σας και να απορρίψουμε τα προϊόντα σας. Γνωρίζω, ότι είστε σε θέση να διαμορφώσετε την κοινή γνώμη, να δικάσετε και να καταδικάσετε ανθρώπους προτού καν δικαστούν από τακτικό δικαστήριο πολλώ δε μάλλον πριν καν εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση αυτού. Και δε σκοπεύω να παραθέσω παραδείγματα, άλλωστε γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, ποιοι είναι πράγματοι οι ένοχοι στα εγκλήματα, που δημοσιοποιήσατε κατά παράβαση πάσης δεοντολογίας. Αρκούν, όμως, οι ενδείξεις, που έχω, ώστε να μην τρέφω σεβασμό προς αυτό, που θα έπρεπε να αποτελεί λειτούργημά σας αλλά το εξασκείτε τρόπο απεχθέστατο.
Ξέρω, δεν πρόκειται να σκάσετε ιδιαιτέρως για την αποχή μου από την άνοστη σούπα, που επιμένετε να μου σερβίρετε. Έχετε χιλιάδες τηλεθεατές πρόθυμους να τη ρουφήξουν αδιαμαρτύρητα και, το κυριότερο, να πιστέψουν τα ασύστολα ψεύδη, που τους μεταδίδετε. Οπότε γιατί να στενοχωρηθείτε, που ορισμένα πρόσωπα με λίγη κρίση περισσότερη από τα αμνοερίφια, που αποτελούν το φανατικό και παμφάγο κοινό σας, αποφάσισαν να παύσουν να βελάζουν ευχαριστημένα με κάθε σας πρόγραμμα και είδηση;
Δεν γενικεύω, αφού μέσα στον αποκρουστικά ομοιόμορφο και χαμηλής ποιότητας τηλεοπτικό πολτό υπάρχουν και ορισμένα διαμάντια, που χαρίζουν μερικές στιγμές ικανοποίησης, ενημέρωσης και πραγματικής ψυχαγωγίας. Δεν αρνούμαι, ότι μερικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, εν προκειμένω οι κρατικοί αλλά και ο ΣΚΑΪ (σεβαστή πάσα ένσταση για τον τελευταίο), αποφεύγουν να ακολουθήσουν τη δική σας ρότα. Αλλά αποτελούν την εξαίρεση στον κάθε άλλο παρά λαμπρό κανόνα της αντίληψης, ότι συνεχίζετε να μας προσφέρετε χαμηλής αξίας προϊόντα, αφού η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας μας εξακολουθεί να τρέφεται με αυτά αγόγγυστα και συχνά με ικανοποίηση.
Δεν πρόκειται, λοιπόν, να σας ακολουθήσω στην προσπάθειά σας να υποσκέψετε ακόμα περισσότερο τη νοημοσύνη μου. Θα αρκεστώ να τιμήσω εκείνους τους ανταγωνιστές σας, οι οποίοι τουλάχιστον με προσβάλλουν λιγότερο ως οντότητα. Όσο για σας, ..............

Δεν υπάρχουν σχόλια: