Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Από δολοφονικό ένστικτο και μόνο!

6 τραυματισμένοι αστυνομικοί, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά, τρεις άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, άγνωστα κίνητρα και πολλές απορίες! Δέχομαι, ότι απέχουμε πολύ από το να χαρακτηριστούμε χώρα τελούσα υπό καθεστώς τρομοκρατίας, όπως ίσως αρχίσουν να ωρύονται οι γνωστοί χονδρέμποροι των φοβικών συνδρόμων, που κατακλύζουν τα Μ.Μ.Ε. της ημεδαπής, αλλά προφανώς δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη η παραπάνω επίθεση, ιδίως τη στιγμή, που δύο συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το κυριότερο, όμως, είναι η περιφρόνηση, που οι τρεις άγνωστοι επέδειξαν για τις ανθρώπινες ζωές, που έπληξαν. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά, που άγνωστοι επιδεικνύουν τέτοια αδιαφορία για μια ανθρώπινη ζωή και φοβάμαι, ότι σε μια συγχυσμένη κοινωνία, οπως η ελληνική, δεν θα είναι και η τελευταία.
Μπορεί να υποστηρίξει κανείς, ότι η επίθεση αυτή αποτελεί τη συνέπεια της συμπεριφοράς ορισμένων εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια. Από τις προτροπές του τέως υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κ. Πολύδωρα, που άφηναν ουσιαστικά ατιμώρητους τους αστυνομικούς λειτουργούς, μέχρι την επιεικώς απαράδεκτη ενέργεια του ειδικού φρουρού τον περασμένο Δεκέμβριο, που έγινε η αφορμή να καεί η μισή Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει πλείστες όσες αφορμές για να ξεσπάσουν ποικίλες αντιδράσεις από αρκετούς πολίτες. Συμπαθάτε με αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Δεν αντιλέγω, ότι η φιλτάτη ΕΛ.ΑΣ. συμπεριφέρεται σε πολλούς κατοίκους αυτής της χώρας περιφρονητικά, ιδίως αν ανήκουν σε κοινωνικές ή εθνικές μειονότητες. Επίσης, προκαλεί ιδιαίτερη αγανάκτηση η προκατάληψη, με την οποία η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει συγκεκριμένες καταστάσεις ή περιοχές π.χ. τα Εξάρχεια, τα οποία έχουν καταντήσει συνώνυμο της παρανομίας, χωρίς αυτή η αντίληψη να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όμως η εν γένει πραγματικότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανενός είδους επίθεση, όπως η συγκεκριμένη, όπου μόνος σκοπός ήταν ο θάνατος - δεν εξηγούνται αλλιώς οι ενενηνταφεύγα κάλυκες, που συνελέγησαν στην περιοχή του συμβάντος - και, σε κάθε περίπτωση, η βλάβη ανθρώπων με μόνη αιτιολογία, ότι αυτοί είναι αστυνομικοί. Ακόμα περισσότερο, όχι μόνο δεν συντελεί στη λύση του προβλήματος της άσκοπης βίας και αγένειας, που χαρακτηρίζει ένα σημαντικό κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ. αλλά απαντά στη βία αυτή με τη λογική "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", η οποία, όπως έχει αποδείξει η ίδια η ιστορία, καταλήγει μόνο σε ηττημένους και αόμματους. Και ακυρώνει άλλως δυσφημεί τις όποιες κοινωνικές διεκδικήσεις, ταυτίζοντας όσους ευαίσθητους κοινωνικά συμπολίτες μας διαφωνούν με τις πρακτικές της Αστυνομίας με όσους αιμοβόρους απλά επιθυμούν το θάνατο κάθε αστυνομικού.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς, ότι η δολοφονική απόπειρα σε βάρος των αστυνομικών του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής ουδένα σκοπό εξυπηρετεί εκτός από τα δολοφονικά ένστικτα εκείνων των αγνώστων, που την εξεπόνησαν. Και απαιτείται η καταδίκη τέτοιων ενεργειών, αν θέλουμε να λεγόμαστε υπεύθυνοι πολίτες.
Υ.Γ. Άφησα για το τέλος την ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για το περιστατικό. Και τούτο, διότι για πολλοστή φορά επιμένει, πιστό στη συνωμοσιολογική του εμμονή, να αναζητεί τους υπεύθυνους για την επίθεση αυτή σε πιθανούς προβοκάτορες, που σκοπό τους έχουν να πλήξουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ως εάν να μην έφταναν ορισμένοι συγχυσμένοι συνέλληνες, που αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών τους και, ακόμα περισσότερο, για το εργατικό - λαϊκό κίνημα - καταφεύγουν σε, δήθεν, επαναστατικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: