Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Μια βροχή αποκαλύπτει τα πάντα

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αποτελούν μια πρώτης τάξαεως αφορμή, ώστε να αποκαλυφθούν ορισμένα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας αλλά και του τρόπου, με τον οποίο λειτουργεί το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Λοιπόν, παρατηρείται, ότι ακόμα και κάτω από βροχόπτωση ο νεοέλληνας δεν εννοεί να τηρήσει, επιτέλους, τον πολύπαθο Κ.Ο.Κ. παρά εμμένει να συμπεριφέρεται ως εάν να επικρατούσε άκρα λιακάδα. Ήτοι δεν παίρνει το πόδι του από το γκάζι αλλά και επιμένει να επιδίδεται σε παντός τύπου ελιγμούς, προκειμένου να προσπεράσει, χωθεί σε κάποιο κενό ανάμεσα σε οχήματα, παραβιάσει το ΣΤΟΠ κ.ο.κ. Φυσικά, οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι, απόρροια της χρονίας αδιαφορίας είτε του Ελληνικού Δημοσίου είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης επιτείνουν τις συνέπειες αυτής της ανύπαρκτης οδικής αγωγής του νεοέλληνα. Και, βέβαια, αν δεν έχει βραδυάσει, δεν πρόκειται να ανάψει τα φώτα του οχήματός του, και αν, ακόμα, έχει σκοτεινιάσει το σύμπαν από τα μαύρα σύννεφα. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα μαντέψετε.
Περαιτέρω, ο νεοέλληνας απαξιοί να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περίπτωση, κατά την οποία έχουν ανοίξει οι ουρανοί. ΟΚ, δεν περιμένει να βρέξει, ώστε να φανερώσει την αποστροφή του προς τα μέσα αυτά αλλά το καιρικό αυτό φαινόμενο εντείνει την τάση του αυτή. Μη βιαστείτε να μου πείτε, ότι δεν μπορεί ο κόσμος δεν μπορεί να στέκει όρθιος με τις ώρες, περιμένοντας το λεωφορείο και κρατώντας την ομπρέλλα του ανοικτή, διότι έχω επισκεφτεί χώρες του εξωτερικού, όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι περισσότερο ακραία απ' ό,τι στην ημεδαπή, και έχω δει κόσμο κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, ο οποίος με περισσή υπομονή περιμένει το λεωφορείο ή το τραμ ή οποιοδήποτε άλλο μέσο μεσ' τη βροχή και το χιόνι, χωρίς να διανοείται να επιλέξει άλλη λύση για να πάει στη δουλειά ή τον τόπο ψυχαγωγίας του. Η βροχή, με λίγα λόγια, αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, και την αποστροφή μας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ακόμα, πόσες φορές χρειάστηκε να διασχίσετε είτε πεζή είτε με το όχημά σας ένα δρόμο πλημμυρισμένο από τα βουλωμένα, συνεπεία της αδιαφορίας των περισσοτέρων Ο.Τ.Α., φρεάτια; Για να μην αναφερθώ στην πάγια, σχεδόν, τακτική ορισμένων υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. να αποφράσσουν τα φρεάτια από τα πάσης φύσεως υλικά, τα οποία, στη συνέχεια, παρατούν ακριβώς πλάι στα φρεάτια, με αποτέλεσμα αυτά τα υλικά να παρασύρονται πίσω στα φρεάτια με την πρώτη νεροποντή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις απανωτές συσκοτίσεις (ελληνιστί μπλακ άουτ) από το κακοσυντηρημένο δίκτυο της Δ.Ε.Η. ή τα φανάρια, που δεν λειτουργούν.
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, λέει το γνωστό γνωμικό. Μάλλον θα πρέπει να συμπληρωθεί ως "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και τη βροχή". Διότι αυτή ακριβώς την κατάσταση φανερώνει μια βροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: