Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μα έχουν βοηθήσει κόσμο

Προ ετών είχε θέσει υποψηφιότητα στο νομό μας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάποια λαμπρή επιστήμονας με σπουδές στην ψυχολογία και σπουδαίο έργο σε κοινωνικό οργανισμό αρμόδιο για θέματα εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες προσώπων. Οι περγαμηνές της ήταν παραπάνω από αξιόλογες και η προσφορά της στον παραπάνω οργανισμό πολύ σημαντική, λαμβανομένων υπόψη των τραγικών ελλείψεων σε αυτόν.
Οι εκλογές έλαβαν χώρα και η εν λόγω επιστήμονας είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, ήτοι έλαβε πολλές ψήφους αλλά δεν εξελέγη βουλευτίνα. Αντ' αυτή εξελέγησαν κάποιοι παραδοσιακοί πολιτικοί του νομού μας, κάποιοι εξ αυτών αξιόλογα παιδιά αλλά κανένας με το επιστημονικό επίπεδο και την προσφορά της κυρίας αυτής. Για την ακρίβεια, οι εκλεγέντες κύριοι και οι εκλεγείσες κυρίες του νομού μας είχαν προσφέρει σε έναν άλλο τομέα, αυτό της εξυπηρέτησης της κομματικής τους πελατείας με διορισμούς στο Δημόσιο, χρηματοδοτήσεις από προγράμματα, σβήσιμο κλήσεων και όλα εκείνα τα οφέλη του μικροπολιτικού μας συστήματος. Στη συνείδηση του μέσου ψηφοφόρου - της πλειονότητας, δηλαδή, των ψηφοφόρων εν Ελλάδι - αυτά μέτρησαν περισσότερο από την επιστημονική καταξίωση της υποψηφίας βουλευτίνας και την προσφορά της στους εξαρτημένους συνανθρώπους μας.
Οι ομοιότητες των παραπάνω βουλευτών του νομού μου με τα "προσόντα" του απερχόμενου - αν εφαρμοστεί ο νόμος - Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ψωμιάδη, είναι παραπάνω από εμφανείς. Άλλωστε, κανένας εξ αυτών δεν έκρυψε ποτέ, ότι σκοπός του είναι να εξυπηρετεί αυτά τα μικροπολιτικά συμφέροντα, ώστε να διατηρείται σε θέση εξουσίας. Αυτά ακριβώς τα προτερήματα έκαναν αγαπητούς τους πολιτικούς αυτούς στον πολύ κόσμο.
Εξ αυτού του λόγου, λοιπόν, πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν υπήρξε μια γενικότερη καταδίκη του κ. Περιφερειάρχη, όπως έλλειψαν ανάλογες καταδίκες σε βάρος πολιτικών, που εκμεταλλεύτηκαν το αξίωμά τους, ώστε να παρανομήσουν. Οι πολλοί προτίμησαν να σιωπήσουν και ελάχιστοι, όπως ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, δεν "κόλλωσαν" να υπερασπιστούν δημοσίως τον συγκεκριμένο πολιτικό.
Στην πραγματικότητα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε αυτά, που οι πολλοί διστάζουν να εκφράσουν ανοικτά. Με άλλα λόγια, ο κ. Περιφερειάρχης, όπως και άλλοι πολιτικοί της συνωμοταξίας του, είναι στις καρδιές των πολλών, ακριβώς επειδή "έχουν βοηθήσει κόσμο". Το καταλαβαίνεις και από τα μισόλογα του κόσμου, όταν κάποιος πολιτικός καταδικάζεται τελεσίδικα από κάποιο τολμηρό δικαστή. Είναι μια από τις περιπτώσεις, όπου ο κόσμος θυμάται, ότι τόσα και τόσα "λαμόγια" έχουν μείνει ατιμώρητα και, συνεπώς, κατά τη λογική αυτή, πρέπει να μην τιμωρηθεί ούτε ο εκλεκτός της καρδιάς τους, ο οποίος, στην τελική, έχει προσφέρει βοήθεια σε πολλούς. Μπορεί να μη βγει να το υποστηρίξει με δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. αλλά η αποφυγή της καταδίκης του ελάχιστα διαφέρει από τη στήριξή του.
Δεν πρέπει, λοιπόν, να απορούμε για τους λόγους, που το υπάρχον πολιτικό σύστημα συντηρείται στη χώρα μας. Οι πολλοί ή, έστω, αρκετοί στηρίζουν με την ψήφο τους πολιτικούς ικανούς να κάνουν πάσης φύσεως χατίρια, ακόμα και αν υπερβούν τα όρια της νομιμότητας, προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους, και αυτοί, με τη σειρά τους χαϊδεύουν αυτιά και συνειδήσεις, ώστε να εξασφαλίσουν υποστήριξη, αν ποτέ στραβώσει το κλήμα. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, αν οι πολλοί καταδίκαζαν ανοικτά αυτούς τους πολιτικούς.
Αλλά, είπαμε, οι πολιτικοί αυτοί "έχουν βοηθήσει κόσμο".

2 σχόλια:

Rodia είπε...

Ετσι και χειρότερα: Ρεσιτάλ Πανίκα!

περιούσιος είπε...

@ Rodia

Αυθεντικός πολιτικάντης της Ελλάδος, βγαλμένος από την παράδοση του νεοελληνικού κράτους μας, που θέλει τον κόσμο να προτιμά τέτοιους πολιτικούς!