Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δις εκτεθειμένος

Δεν είναι κακή η συμπαράσταση στο φίλο, ειδικά όταν ο τελευταίος βιώνει δύσκολες στιγμές. Σε αυτές, ακριβώς τις καταστάσεις φαίνεται η ποιότητα μιας φιλίας.


Δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον απερχόμενο, λόγω της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδη, ούτε τον τιμητή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο, ώστε να κρίνω το ποιον και τις συνθήκες, που διαμόρφωσαν τη φιλία τους. Συνεπώς, καλόπιστα δέχομαι, ότι είναι φίλοι και ο δεύτερος εξ αυτών αποφάσισε να εξωτερικεύσει αυτό το αίσθημα δημοσίως, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον πρώτο. Στα πλαίσια αυτού του αισθήματος σέβομαι και την άποψη του Σεβασμιωτάτου, ότι ο κ. Περιφερειάρχης είναι συμπαθής. Καλώς ή κακώς ένα σημαντικό ποσοστό των συνελλήνων βρίσκει στο πρόσωπο του κ. Περιφερειάρχη ένα γνήσιο εκπρόσωπο της μικροπολιτικής ζωής του τόπου μας με όλα τα αρνητικά και τα θετικά του.


Θα σταθώ, όμως, επικριτικά στην επιλογή, όμως, ενός δημοσίου προσώπου να πλέξει δημοσίως το εγκώμιο ενός άλλου δημοσίου προσώπου, επικαλούμενο τη φιλία τους, όταν το τελευταίο αυτό πρόσωπο φέρει μια καταδικαστική απόφαση εξαιτίας ενός σοβαρότατου αδικήματος. Πρόκειται για μια πρακτική αποκάθαρσης του κ. Περιφερειάρχη στο όνομα της φιλίας, με σκοπό τη συσκότιση της πραγματικότητας. Το λαϊκό παιδί με το γνήσιο πατριωτισμό και τις σταθερές απόψεις εμφανίζεται γενικά και αόριστα ως το θύμα των συνεπειών των πράξεών του, οι οποίες, δήθεν, δεν του αξίζουν. Ο θύτης, φυσικά, δεν κατονομάζεται, ώστε να καλλιεργηθεί το έδαφος για την ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας. Οι δε αντιστάσεις των πολλών στην καταδικαστική αυτή απόφαση δεν οφείλονται, σύμφωνα με την άποψη του Σεβασμιωτάτου, στην ουσία του πράγματος, ήτοι στην κοινή πεποίθηση, ότι ο κ. Περιφερειάρχης κινούνταν στα όρια της νομιμότητας εδώ και χρόνια, αλλά στις μειωμένες αντιδράσεις αλληλεγγύης του λαού συνεπεία της οικονομικής κρίσης (!!!!).


Προσωπικά, δεν περιμένω από τον Σεβασμιώτατο να καταδικάσει τον κ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αν κρίνει, ότι έτσι πλήττεται η φιλία τους. Ώφειλε, όμως, να αποφύγει τους δημοσίους επαίνους προς τον καταδικασθέντα φίλο του. Διότι έτσι όχι μόνο δεν προστάτευσε τον κ. Περιφερειάρχη αλλά και εξέθεσε και τον ίδιο του τον εαυτό.

2 σχόλια:

Rodia είπε...

Τελικα, απο τα μπλογκ μαθαινουμε περισσοτερα πραγματα παρά απο τα ΜΜΕ. Σε μπλογκ βρηκα ολόκληρη τη Mικρή ιστορία του Ζορρό... :)

περιούσιος είπε...

@ Rodia

Αυτό το ξέρω εδώ και καιρό, φίλη μου. Απλά επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά.
Υ.Γ. Πολύ καλή η ιστορία, στην οποία παραπέμπεις.