Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Αλλιώς δεν θα σε έλεγαν ελληνική Αριστερά

Είναι βέβαιο, ότι, όταν ξεσηκώνεις τον κόσμο να βγει στους δρόμους, προσδοκώντας στα μύχια της καρδιάς σου να ανατραπεί, έτσι, το καθεστώς, υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από τα χέρια σου. Διότι εντείνεις μια ήδη τεταμένη κατάσταση.
Είναι δεδομένο, ότι, αφού επί σειρά ετών κατεβαίνεις στην ίδια πορεία με πρόσωπα, τα οποία, ενώ είναι πολύ πιο λίγα από σένα, καταφέρνουν να προκαλέσουν τις γνωστές φθορές σε περιουσίες τρίτων, προφανώς δεν σε καίει και ιδιαίτερα να τους συνετίσεις. Αλλιώς θα διοργάνωνες κάποιες ομάδες περιφρούρησης, στις οποίες διαθέτεις σημαντική εμπειρία, και θα απομόνωνες αυτούς τους ολίγους καταστροφολάγνους.
Είναι μοιραίο, ότι κατά βάθος γουστάρεις το μπάχαλο, αφού μια ειρηνική πορεία δεν θα απασχολήσει τα Μ.Μ.Ε. και την κοινή γνώμη για περισσότερο από μια ημέρα. Και αφού η ανατροπή αποτελεί το δεδηλωμένο σκοπό σου, όσο περισσότερος ντόρος γίνει, τόσο το καλύτερο για σένα.
Είναι φυσικό, ότι μέσα στους βανδάλους, που εισχωρούν σε τέτοιες πορείες, πάντα με δική σου ευθύνη, υπάρχουν και κάποιοι, που είναι πιο βάνδαλοι και δεν σέβονται ακόμα και την ανθρώπινη ζωή. Στο νου τους υπάρχει μόνο η ανατροπή και η καταστροφή.
Είναι λυπηρό, όμως, μετά από μια ταραχώδη διαδήλωση, στη διάρκεια της οποίας χάθηκαν 3 ζωές, αντί να αναλογιστείς τις ευθύνες, που σου αρμόζουν, να σπεύσεις ελαφρά τη καρδία να μιλήσεις για προβοκάτσια, ως εάν η παράταξή σου, είτε η μονολιθική πτέρυγά της είτε η πάλαι ποτέ ανανεωτική, να αποτελούνταν μόνο από αγιόπαιδα.
Τότε, όμως, δεν θα σε έλεγαν ελληνική Αριστερά. Και για το ότι είσαι ελληνική δεν αντιλέγω. Κατά πόσο, όμως, είσαι Αριστερά, επίτρεψέ μου να τρέφω σοβαρές αμφιβολίες!

2 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Ακριβώς.
Τους ξέρουν και τους εγκρίνουν, τους συναναστρέφονται και τους προστατεύουν.
Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

περιούσιος είπε...

@ Ιφιμέδεια

Σαφώς! Καταδικάζουμε τα επεισόδια αλλά δεν αποδεχόμαστε, ότι εμείς ευθυνόμαστε γι' αυτά. Ξέρουμε τους ταραχοποιούς αλλά τους αφήνουμε να δράσουν.