Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Δολοφόνοι χωρίς άλλο

Ένας νεκρός είναι νεκρός, ακόμα και αν αποτελεί τμήμα του στενού πυρήνα του κράτους, ακόμα και αν ανήκει στην επαγγελματική τάξη των αστυνομικών. Διότι πέρα από την οποία ιδιότητά του, ένας άνθρωπος αποτελεί μια οντότητα, ο σεβασμός της οποίας αποτελεί το θεμέλιο λίθο κάθε κοινωνίας, που θέλει να αυτοαποκαλείται πολιτισμένη.
Μια βόμβα, όταν τοποθετείται σε χώρο, στον οποίο εργάζονται άνθρωποι, τοποθετείται ακριβώς για να σκοτώσει και κανένα άλλο σκοπό δεν εξυπηρετεί εκτός από την αφαίρεση ή έστω βλάβη κάποιας ανθρώπινης ζωής. Όποια προκήρυξη και αν ακολουθήσει και ό,τι και αν επικαλεστούν οι συντάκτες της, η χαμένη ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να επανέλθει και το κίνητρο των δραστών μόνο ταπεινό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ένα υπουργείο, που που θέλει να λέγεται "Προστασίας του Πολίτη" και δεν διαθέτει ένα στοιχειώδες σύστημα ελέγχου των εισερχομένων και εξερχομένων, δεν μπορεί να εμπνεύσει την παραμικρή εμπιστοσύνη στους πολίτες.
Η άποψη, ότι πρόκειται για προβοκάτσια, θα πρέπει να στηρίζεται σε επαρκή στοιχεία αλλιώς οι εκφραστές της διαιωνίζουν την άποψη, ότι στην Ελλάδα το μόνο, που ευθύνεται, είναι το κράτος και οι σκοτεινοί μηχανισμοί του.
Τέλος, ό,τι και αν είχαν στο μυαλό τους τα πρόσωπα, που τοποθέτησαν την βόμβα στο παραπάνω υπουργείο, το μόνο, που τους αξίζει, είναι η εκ μέρους μας καταδίκη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: