Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Κολλημένος στην κίνηση

Βρίσκεσαι κολλημένος στην κίνηση. Το αυτοκίνητό σου δεν μετακινείται πάρα μόνο μερικά εκατοστά το λεπτό. Μπροστά από σένα βρίσκονται εκατοντάδες άλλα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Έχεις κάμποση ώρα σε αυτή την κατάσταση. Δεν γνωρίζεις το λόγο αλλά φαντάζεσαι, ότι θα λαμβάνει χώρα κάποια πορεία ή θα έχει γίνει κάποιο ατύχημα ή ότι θα επιστρέφει ο κόσμος από τη δουλειά του ή ότι θα κατεβαίνουν για βόλτα και καφέ στο κέντρο όσοι δεν εργάζονται τα απογεύματα. Ό,τι και αν είναι, δεν βοηθάει να ξεκολλήσει το αυτοκίνητό σου από το μποτιλιάρισμα.
Αίφνης ακούγονται κορναρίσματα. Κάποιος ανυπόμονος έχει ανακαλύψει τον τρόπο, για να ξεσπάσει για τη φρικτή κίνηση. Μαζί του ξεσπούν και δεκάδες άλλα κορναρίσματα και δημιουργείται μια παράφωνη συγχορδία ικανή να σμπαραλιάσει ακόμα και το πιο ακμαίο ηθικό. Μάταια, όμως, η κίνηση παραμένει ως έχει, το ίδιο, όμως, και τα κορναρίσματα.
Τώρα μπαίνουν και άλλα μουσικά όργανα στην παραφωνιάδα. Είναι τα βρισίδια των ανυπόμονων οδηγών. Χυδαία και πρόστυχα βρισίδια, που στρέφονται εναντίον όλων, με σκοπό να ακουστούν απ' όλο τον κόσμο, που βρίσκεται τριγύρω. Αν και έχει δροσίσει ο καιρός, τα παράθυρα των υβριστών είναι ορθάνοιχτα, σα να θέλουν να τους ακούσει όλος ο κόσμος. Και έτσι, όμως, τα αυτοκίνητα παραμένουν αμετακίνητα.
Κάποια στιγμή σκάει μύτη ένας τροχονόμος και αποπειράται να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Τί να πρωτορυθμίσει ο δόλιος; Εδώ χρειάζονται 10, τουλάχιστον, τροχονόμοι σε κάθε διασταύρωση και οι φωστήρες της Τροχαίας έχουν στείλει μόνο έναν. Τουλάχιστον αυτό τον ένα βλέπεις εσύ και οι λοιποί εγκλωβισμένοι οδηγοί. Τώρα είναι, που πυκνώνουν και χοντραίνουν τα βρισίδια. Δεν ξέρεις, αν οφείλονται στην αλλεργία, που προκαλεί η παρουσία του οργάνου της τάξεως στους κρατιστές αντιστασιακούς, ή στον εκνευρισμό τους για την έλλειψη συντονισμού της Τροχαίας μπρος στο φαινόμενο του μποτιλιαρίσματος αλλά σίγουρα δεν βοηθάει στην εκτόνωση της έντασης πολλώ δε μάλλον στο ξεφρακάρισμα των δρόμων.
Και εσύ, κολλημένος στην κίνηση και αναγκασμένος να υφίστασαι αυτό το ξέσπασμα της αισχρότητας, αναρωτιέσαι, αν πρέπει να ντραπείς περισσότερο για την ανυπαρξία οδικής αγωγής και εν γένει παιδείας των νεοελλήνων ή την ανοργανωσιά της Τροχαίας ή για όλα αυτά μαζί. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι έχεις άφθονο χρόνο να το σκεφτείς, μέχρι να ξεκολλήσεις από το μποτιλιάρισμα.

6 σχόλια:

DPurpler είπε...

Πάρε μηχανή!

περιούσιος είπε...

@ DPurpler

Μπα, με τα ποδαράκια μου είναι γρηγορότερα.

Ούννος ο Βελανιδοφάγος είπε...

"Κρατιστές αντιστασιακοί". Hehehe, πολύ εύστοχο.:-)

Σίγουρα δεν πρέπει να ντρέπεσαι για την έλλειψη παιδείας των νεοελλήνων.
Όπως δεν έχει νόημα να περιφανεύεσαι για τα επιτεύγματα άλλων (Φειδίας & Σια), δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι για την αθλιότητα τρίτων, χωρίς να παίζει ρόλο αν τυχαίνει να είναι συμπατριώτες σου ή όχι.

περιούσιος είπε...

@ Ούννος ο Βελανιδοφάγος

Αυτή η αθλιότητα και εν γένει έλλειψη παιδείας αντανακλά στην καθημερινότητά μας αλλά και στην εν γένει πορεία της χώρας, στην οποία ζω. Συνεπώς, δεν μπορώ να παραμένω αδιάφορος απέναντί της.

Ούννος ο Βελανιδοφάγος είπε...

Φυσικά και η έλλειψη παιδείας επηρεάζει την καθημερινότητά μου, για αυτό και με λυπεί και συχνά με εκνευρίζει - κάθε άλλο παρά αδιάφορο με αφήνει.
Δεν ν τ ρ έ π ο μ α ι όμως για συμπεριφορές τρίτων, όσο κι αν με ενοχλούν.
Ενδεχομένως να εννοούμε το ίδιο. Επιμένω στην επιλογή της λέξης, διότι η άλλη όψη του νομίσματος είναι η κακώς εννοούμενη υπερηφάνεια.

περιούσιος είπε...

@ Ούννος ο Βελανιδοφάγος

Δεν τίθεται θέμα υπερηφάνειας εκ μέρους μου. Απλά η ντροπή μου έχει να κάνει με την απαξία της συμπεριφοράς, που δεν μου αρέσει. Πιστέυω, ότι λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά με διαφορετικά λόγια. Συμφωνούμε, δηλαδή.