Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στο πλευρό των μεταναστών

Συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν, ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες. Σε μια εποχή, που η οικονομία μας - αυτή, που κάποτε απασχολούσε χιλιάδες μετανάστες σε δουλειές, που οι δικοί μας δεν καταδέχονταν, πλέον, να κάνουν - πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη μετατρέπεται σε ένα φρούριο, στο οποίο οι μετανάστες δεν έχουν καμμία θέση και πετιούνται στην Ελλάδα, η οποία καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, η είσοδος εκατοντάδων απελπισμένων ανθρώπων από σπαρασσόμενες από ταλαιπωρίες χώρες, όπως το Αφγανιστάν και η Σομαλία, αποτελεί μια πυριτιδαποθήκη στην καρδιά της Ελλάδος.
Αυτή η πραγματικότητα, όμως, δεν μπορεί να αναιρέσει μια επίσης αναπόδραστη πραγματικότητα. Ότι, δηλαδή, οι μετανάστες είναι άνθρωποι με προβλήματα, στους οποίους δεν μπορεί η χώρα μας να συμπεριφέρεται με βαναυσότητα ή να τους δαιμονοποιεί για την υποβάθμιση των περιοχών, στις οποίες εργάζονται (πόσο δίκιο είχε η κα. Κούρτοβικ με όσα είπε πρόσφατα). Αφ' ης στιγμής υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις σχετικά με τα δικαιώματα των προσφύγων, στις οποίες η Ελλάδα έχει προσχωρήσει, οφείλουμε να τους συμπεριφερόμαστε ανθρώπινα. Και επειδή η ιστορία με τους πρόσφυγες δεν ξεκίνησε χτες, οφείλαμε ως χώρα να έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, πράγμα το οποίο, ως είθισται, δεν πράξαμε.
Μα δεν τους φέρονται καλύτερα στο εξωτερικο, θα πείτε. Συγγνώμη αλλά θα προτιμούσα να μιμηθούμε όσα θετικά βλέπουμε στο εξωτερικο και όχι τα αρνητικά τους, τα οποία, εντέλει, μάθαμε να χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για την ανικανότητά μας άλλως απροθυμία μας να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Και αν, τέλος πάντων, ο κ. Σαρκοζί φέρθηκε απαράδεκτα στους Ρομά, οι οποίοι, σε τελική ανάλυση, είναι πολίτες χώρας-μέλους της Ε.Ε., και δεν κουνήθηκε φύλλο, αυτό δεν μας δίνει το ελεύθερο να δράσουμε αναλόγως. Αρκετά υπόλογοι είμαστε για τόσα αρνητικά, δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε και άλλες αφορμές.
Συμπονώ, λοιπόν, τους 300 μετανάστες, που προέβησαν σε απεργία πείνας, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Και αν, ακόμα, υπάρχει κόσμος, που, όπως λέγεται, παίζει παιχνίδια στις πλάτες τους, αυτό δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να συμπάσχω με όσους συνανθρώπους μου έλαχε να ζουν σε άλλη χώρα, κατεστραμμένη από πολέμους και τυραννίες, και αναγκάστηκαν να φύγουν γι' αλλού.

3 σχόλια:

ange-ta είπε...

Να συμπάσχουμε και να κλαίμε δεν βλάπτει, αλλά και δεν ωφελεί. Αλλοι κάνουν πόλεμο, εμείς σερνόμαστε σαν τα ζόμπι και στο τέλος φορτωνόμαστε και τις παράπλευρες απώλειες. Πόσο δίκιο είναι αυτό;
Με 2 εκατομύρια άνεργους, πόσα εκατομμύρια μεταναστων φτωχών και δυστυχισμένων θα μπορέσουμε να περιποιηθούμε; Κατά μένα, οι σοβαροί άνθρωποι καλό είναι να μενουν στις πατρίδες τους να δώσουν εκεί τις μάχες τους και να αφήσουν και μας, να δώσουμε τη δική μας μάχη επιβίωσης. Γιατι η Ελλάδα τέτοια μάχη πρέπει να δωσει: επιβίωσης. Αλλιώς να μαζεψουμε και μεις τα μπογαλάκια μας και να πάμε να ζητησουμε άσυλο στο Βορρά, εκεί που ρέει το μέλι και το γάλα.
Και τότε να δεις πως η ορθολογισμένη εσπερία θα μας δεχτεί. Οι πλούσιοι εταιροι μας, κλίνουν τις πόρτες ερμετικά (λέξη απο τον θεο Ερμη), εμάς μας δανείζουν με επιτόκια πιστωτικής καρτας και μας βρίζουν και απο πάνω και εμείς μέσα στα άλλα, ούτε ενα κωλοπανεπιστημιο δεν μπορούμε να προστατέψουμε.

Μήπως είναι παρα πολλά όλα αυτά για να τα αντέξουμε; Πριν δυο χρόνια οι επαναστατημένοι νεολαίοι έκαψαν την Αθήνα. Σήμερα κουβαλάνε επαναστατημένους μετανάστες έτοιμους να δώσουν μάχη ζωής!

Μηπως εχουμε χασει τον μπούσουλα;;;;

Πάω να δω το 21 του ΕΛΙΑΜΕΠ. (SKAI = bilderberg)

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Δυστυχώς δεν είμαστε οι μόνοι, που υφιστάμεθα τις απώλειες του πολέμου αυτού. Τα ίδια έχουν πάθει και οι Ιταλία και Ισπανία.
Μια κουβέντα είναι να μείνουν στις πατρίδες τους και να δώσουν εκεί τη μάχη τους αυτοί οι άνθρωποι. Όταν δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα στις πατρίδες τους, τότε δεν πρόκειται να μείνουν εκεί. Και μπροστά σε αυτά, που συμβαίνουν στις πατρίδες τους, η Δύση, ακόμα και η Ελλάδα, φαντάζει παράδεισος.
Πάντως τον έχουμε χάσει το μπούσουλα.
Υ.Γ. Άκουσα πολύ καλά σχόλια για την εκπομπή του ΣΚΑϊ για το '21. Δεν κατάφερα να τη δω, καθότι παρακολουθώ πολύ αραιά τηλεόραση. Αν είναι τόσο καλή η σειρά αυτή, θα αναθεωρήσω.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, μην χάνεις τον χρόνο σου με κρυφοακροδεξιούς τύπου ange-ta.