Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Όλα πάνω στον καταλληλότερο(για να ξεχαστεί και αυτό)!

Δεν είχε, λέει, σωστή ενημέρωση, ήτοι παραπλανήθηκε και για το λόγο αυτό ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Τάδε έφη χτες ο κ. Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας για μια, ακόμα, φορά τη συνήθεια, που έγινε λατρεία, ήτοι την ανέξοδη ανάληψη αποκλειστικά πολιτικών ευθυνών, χωρίς καμμία περαιτέρω συνέπεια.
Μόνο, που η ομολογία του κορυφαίου πολιτικού παράγοντα της χώρας, ότι στερούνταν επαρκούς ενημέρωσης για το συγκλονιστικό αυτό σκάνδαλο, τη στιγμή, που υπήρχε σωρεία δημοσιευμάτων στον έντυπο, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό τύπο γι' αυτό, προδίδει είτε αφέλεια είτε υποτίμηση της νοημοσύνης των περισσοτέρων πολιτών, πράγματα εξίσου ανεπίτρεπτα για Πρωθυπουργό. Και, το χειρότερο, η διατύπωσή της φανερώνει μια λογική εξάλειψης ευθυνών των υφισταμένων του κ. Πρωθυπουργού με τον επωμισμό πολιτικών ευθυνών από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργο εις τρόπον, ώστε να λησμονηθεί το συντομότερο δυνατό η ιστορία αυτή.
Δεν ανήκω σε εκείνους, που φωνάζουν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, διότι δε γνωρίζω, αν θα αποδειχθούν καλύτεροι οι διάδοχοί της. Πολύ περισσότερο, με ανησυχεί, που δε βλέπω να προτείνονται λύσεις από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος παρά μια εμμονή στην ιδέα, ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Και, κυρίως, με απασχολεί η καλλιέργεια της εικόνας ενός πρωθυπουργού, που παίρνει τα πάντα επάνω του, χωρίς να υφίστανται την παραμικρή κύρωση οι υφιστάμενοι υπουργοί του, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, που σκοπό έχει αφενός να μη θιγούν οι δικοί του άνθρωποι αφετέρου να καταχωνιαστεί ένα, ακόμα, περιστατικό στο ξεχειλισμένο χρονοντούλαπο των σκανδάλων της νεότερης Ελλάδος.
Κρίμα, που ένας φέρελπις πολιτικός, που εξελέγη με σκοπό να ξεκαθαρίσει τη χώρα από τη διαφθορά και τα προβλήματά της, επέλεξε να επαναπαυθεί στις δάφνες του καταλληλότερου πρωθυπουργού, λησμονώντας, ότι και αυτές οι δάφνες κάποια στιγμή θα σαπίσουν. Και η δυσωδία τους δεν θα καλύπτεται ακόμα και από την πιο ευμενή για τον κ. Πρωθυπουργο δημοσκόπηση.

2 σχόλια:

doctor είπε...

Θα φύγει ο Κωστάκης και θα έρθει ο Γιωργάκης.
Και μετά τι;

Άστα να πάνε. Αυτοί μου θυμίζουν νήπια που πάνε να χειριστούν διαστημικό σταθμό.

doctor

περιούσιος είπε...

@ doctor

Αυτό το μετά δε θέλω να σκέφτομαι, αγαπητέ μου.