Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Καλλιεργώντας την ένταση

Έχουν βουίξει δεκάδες ιστολόγια για το γκρουπ στο facebook, που φτιάχτηκε προς τιμή του ειδικού φρουρού, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αλεξάδρου Γρηγορόπουλου. Και δίκαια, διότι τέτοια γκρουπ είναι από τα πιο άρρωστα, που μπορεί να φανταστεί κανείς.
Μόνο που, προσπαθώντας να το βρω, επειδή δεν μου αρέσει να καταπίνω αμάσητο ό,τι διαβάζω, διάβασα τον τίτλο του "τιμή και δόξα στον ηρωϊκό αστυνομικό" (εντάξει, τα διαλυτικά δεν ταιριάζουν αλλά σκέφτηκα, ότι η άκρα δεξιά ποτέ δε φημιζόταν για τη φιλομάθειά της) και τον πληκτρολόγησα στην ένδειξη "search" του facebook, πλην, όμως, ουδέν φάνηκε. Προσπάθησα με κάποιες από τις παραπάνω λέξεις, με τις ίδιες λέξεις σε άλλη πτώση αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Να υποθέσω, ότι από χτες, που έκανε την εμφάνισή της η είδηση στο Διαδίκτυο, το γκρουπ αυτό διαλύθηκε ή κατέβηκε το προφίλ του από το facebook; Ή προκειται για μια από τις αναρίθμητες ανοησίες, που διαδίδονται στο Διαδίκτυο και στοχεύουν να καλλιεργήσουν ακόμα περισσότερες εντάσεις;
Νομίζω, ότι αυτό, που χρειάζεται πρωτίστως, είναι ψυχραιμία. Τέτοιες αβάσιμες ειδήσεις καλό είναι να μη διαδίδονται. Άλλως, όσοι τις διαβάζουν, θα ήταν χρήσιμο να τις κοσκινίζουν, προτού τις πιστέψουν. Αλλά φοβάμαι, ότι η ψυχραιμία έχει εκλείψει τις τελευταίες αυτές ημέρες. Και η απουσία της σε συνδυασμό με την έμφυτη τάση αρκετών να ασπάζονται ό,τι τους σερβίρουν, απλά χειροτερεύει τα πράγματα.

4 σχόλια:

Rodia είπε...

Κάπου πέτυχα ένα σχόλιο με τα ονόματα καμιά 10ριά μελών, αλλά δε θυμάμαι πού ακριβώς για να σε διαφωτίσω. Γενικά, μη δίνουμε σημασία καλύτερα.

περιούσιος είπε...

@ rodia

Καλημέρα! Θα συμφωνήσω, ότι σε τέτοια περιστατικά ίσως δεν πρέπει να δίνουμε σημασία. Πλην, όμως, σε μια εποχή, όπου η ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων προέχει, η διασπορά τέτοιων, δήθεν, υπαρκτών γκρουπ απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά. Πάντως, αν μάθεις νεότερα για το θέμα αυτό, ενημέρωσέ με.

Zaphod είπε...

Το γκρουπ υπήρξε για ένα διάστημα και είχε καμια 300αρια μέλη. Μετά δνε ασχλήθηκα και δεν ξέρω τι έγινε

περιούσιος είπε...

@ zaphod

Καλώς ήλθε στο ταπεινό μου ιστολόγιο! Την ημέρα, που ανέβασα την υπό σχολιασμό ανάρτηση, δεν υπήρχε, πάντως.Και σαφώς έριχνε λάδι στη φωτιά, λόγω του περιεχομένου του.