Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Σέχτα φονιάδων

Όσες δικαιολογίες και αν επικαλεστεί είτε η "ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ" είτε όποια άλλη οργάνωση επικαλείται τα δίκαια του επαναστατικού αγώνα, όπως, τέλος πάντων αυτή τον εννοεί, όσες προκηρύξεις και αν τυπώσει και όσο λυρισμό και αν καταθέσει σε αυτές τις προκηρύξεις της, δεν θα μπορέσει να αποτινάξει από πάνω της τη ρετσινιά της εν ψυχρώ δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού. Όποιος και αν ήταν ο εργοδότης αυτού του ανθρώπου, η δολοφονία είναι δολοφονία, πάει και τελείωσε. Μια ζωή χάθηκε, δεν μου κάνει διαφορά, αν φορούσε κουκούλα και μαχόταν για την ανατροπή του κατεστημένου ή φορούσε στολή αστυνομικού και προστάτευε το κατεστημένο. Το ίδιο θα αντιδρούσα, αν το θύμα ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Διότι η ζωή κάθε ανθρώπου είναι μοναδική αξία, αποτελεί το υπέρτατο έννομο αγαθό και ο σεβασμός σε αυτή είναι μια βασική αρχή της σύγχρονης κοινωνίας, θεμέλιο της Δημοκρατίας και ανεκτίμητη κληρονομία του Διαφωτισμού.
Δεν αποτελεί αντίσταση στο κράτος και την πλουτοκρατία ο φόνος του αστυνομικού, δεν ανατρέπεται η κατεστημένη κατάσταση με τέτοια φονικά. Μια βλακεία είναι, για να το πω όσο πιο κομψά μπορώ, που έχει τις ρίζες της σε φανατισμένα μυαλά, που πιστεύουν, ότι με τέτοιες απάνθρωπες κουταμάρες θα αλλάξουν τον κόσμο. Δεν τους ενδιεφέρει να αλλάξουν τον κόσμο με μη βίαια μέσα, διότι η βία είναι η μόνη μέθοδος, που έχουν ενστερνιστεί. Δε γνωρίζουν παρά μόνο το δικό τους δίκαιο και θεωρούν, ότι η κοινωνία πρέπει να τους ακολουθήσει, άσχετα του ότι μετά την υποτιθέμενη κατάλυση του κράτους δεν θα ξέρουν τί να κάνουν. Και ο αστυνομικός, που σκοτώθηκε, δεν είναι γι' αυτούς παρά ένας, ακόμα, "μπάτσος", που πρέπει να πεθάνει,γιατί είναι "μπάτσος" και είναι όργανο του κράτους και του κατεστημένου.
Πιθανότατα όποια οργάνωση αναλάβει αυτή τη δολοφονία, καθόσον δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποιός ευθύνεται γι' αυτή, να την αποκαλέσει "πολιτική". Συγγνώμη αλλά η βάπτιση μιας δολοφονίας ως πολιτικής δεν την αγιάζει αυτόματα, απεναντίας αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον κυνισμό των φονιάδων και της αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή, που έλαχε να βρίσκεται σε άλλο στρατόπεδο σε σχέση με αυτούς.
Καμμία επαναστατικότητα, λοιπόν, δεν προδίδει αυτό το φονικό. Και μια κοινωνία, που σέβεται την ανθρώπινη ζωή, οφείλει να σταθεί απέναντι σε αυτούς τους επίδοξους ανατροπείς του κατεστημένου και να αποδοκιμάσει φωναχτά τη δολοφονία αυτή. Έτσι ελπίζω, τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: