Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Κάτω τα χέρια από τον Αλέξη, κ. Κουνταρδά!

Έχω όλη την καλή πρόθεση να αμφισβητήσω τις εφημερίδες, που φέρουν τον κ. Νίκο Κουνταρδά να έχει εκστομίσει, κατά την έξοδό του από το γραφείο του κ. ανακριτού, τη φράση "για τον Αλέξη"(Γρηγορόπουλο, προφανώς). Άλλωστε, τη φράση αυτή αναπαρήγαγαν αρκετές εφημερίδες, ορισμένες εκ των οποίων πρόσφατα έγραψαν για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, παρά το γεγονός, ότι αυτή είχε ματαιωθεί. Αλλά μάλλον αυτή τη φορά οι εφημερίδες αλλά και αρκετοί δικτυακοί τόποι έγραψαν την πικρή αλήθεια. Σημειωτέον, ότι ο κ. Κουνταρδάς οδηγήθηκε στον ανακριτή, ύστερα από την ομολογία του, ότι συμμετείχε στη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη πριν από λίγα χρόνια.
Μόνο, που ο Αλέξης ανήκε και θα ανήκει στην οικογένειά του και μόνο, ίσως και στους κοντινούς του ανθρώπους. Καμμία δουλειά δεν έχει ο κ. Κουνταρδάς και οποιοσδήποτε εκτός του παραπάνω κύκλου του αδικοχαμένου Αλέξη να επικαλείται το όνομά του, για να δικαιολογήσει την οποιαδήποτε απάνθρωπη ενέργειά του. Έχει κάθε δικαίωμα ο κ. Κουνταρδάς να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται για την αστυνομική βία αλλά και για τη δολοφονία του νεαρού. Και σίγουρα η πολιτική του ευαισθησία για όσα στραβά και ανάποδα λαμβάνου χώρα στην ταλαίπωρη Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από αυτή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να καθιστά σημαία του το νεκρό Αλέξη και να τον επικαλείται μετά την απολογία του για τη συμμετοχή του στο φόνο ενός άλλου νέου, ως εάν να ήθελε να δικαιολογήσει την πράξη του, η οποία, σημειωτέον, έλαβε χώρα 5 χρόνια πριν, υπάρχει αρκετή απόσταση. Και η λογική, που φανέρωσε ο κ. Κουνταρδάς με την παραπάνω φράση του κατά την έξοδό του από το γραφείο του κ. Ανακριτού, αποκαλύπτει μια λογική ανθρώπου, που όχι μόνο δε σεβάστηκε μια ανθρωπίνη ζωή αλλά και είναι πρόθυμος να μεταχειριστεί οποιαδήποτε ρήση, ώστε να τη δικαιολογήσει και να τη ντύσει ιδεολογικά.
Αν, αλήθεια, ζούσε ακόμα ο Αλέξης, ο κ. Κουνταρδάς δεν θα του έδινε την παραμικρή σημασία. Αν ο Αλέξης είχε σκοτωθεί από διερχόμενο όχημα, ο κ. Κουνταρδάς θα τον αγνοούσε. Αν ο Αλέξης είχε σκοτωθεί σε κάποια συμπλοκή με συνομιλήκους του, ο κ. Κουνταρδάς δεν θα σκοτιζόταν να τον επικαλεστεί, για να δώσει πολιτική χροιά στην όποια πράξη του. Χρειάστηκε να σκοτωθεί αυτό το παιδί από ένα ανεγκέφαλο ειδικό φρουρό, ώστε να γίνει μπαϊράκι του κ. Κουνταρδά και όσων φέρουν τίς ίδιες ή παρεμφερείς αντιλήψεις. Και το πρόβλημα δεν είναι αυτές καθαυτές οι αντιλήψεις αλλά η καιροσκοπική και επιδερμική αντιμετώπιση του δράματος της οικογένειας Γρηγοροπούλου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την εκτόνωση των ακραίων παθών ακραίων ανθρώπων. Διότι μπορείς να εχθρεύεσαι την εξουσία και την αστική τάξη αλλά αυτό δεν σου δίδει το δικαίωμα να αφαιρέσεις τη ζωή εκείνων, που θεωρείς, ότι είναι οι κυριότεροι εκφραστές της. Και η δολοφονία του ειδικού φρουρού δεν σου δίδει το δικαίωμα να επικαλεστείς την παραμικρή δικαιολογία.
Ουδεμία δικαιολογία, λοιπόν, μπορούσε να επικαλεστεί ο κ. Κουνταρδάς για την ενέργειά του να συμμετάσχει στην αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής πολλώ δε μάλλον αυτή, που επικαλέστηκε. Και η οποία ήταν και η χειρότερη, που θα μπορούσε να επικαλεστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: