Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Καμμία έκπληξη, καμμία ελπίδα αλλαγής

Το "φρούτο" των συνεντεύξεων αποτελεί ένα μέσο, με το οποίο επιχειρείται η τηλεοπτική προβολή του κυβερνητικού έργου αλλά και των σχεδίων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Προέρχεται, όπως καθετί τηλεοπτικό, από την Εσπερία και αποτελεί το τηλε-ευαγγέλιο κάθε πρωθυπουργού, που επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση του.
Για την επιτυχία αυτού του "φρούτου" απαιτούνται κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις, ήτοι μια οργανωμένη συνέντευξη, κάποιοι αποφασισμένοι να κάνουν συγκεκριμένες και όχι απαραίτητα κακές ερωτήσεις στο συνεντευξιαζόμενο πρωθυπουργό, ένας πρωθυπουργός ετοιμόλογος και προετοιμασμένος σωστά από το επικοινωνιακό επιτελείο του και ένα κοινό πρόθυμο να σπαταλήσει μια βραδυά μπροστά στην τηλεόραση όχι για να παρακολουθήσει μια αξιόλογη εκπομπή αλλά ένα πρωθυπουργό, ο οποίος ούτε για την ευγλωττία του φημίζεται ούτε για την πειστικότητά του.
Η χτεσινή διακαναλική συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού δεν άφησε περιθώρια για εκπλήξεις. Είδαμε τον κ. Πρωθυπουργο να επαναλαμβάνει το πρόγραμμα, που έχει εξαγγείλει, δηλώνοντας ότι θα καταφύγουμε σε πρόωρες εκλογές, αν τα αποτελέσματα των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν είναι ευνοϊκά για το κυβερνόν κόμμα. Ακούσαμε ένα αμήχανο και κομπιάζοντα κ. Πρωθυπουργό να έχει όλη την καλή πρόθεση να βγάλει την Ελλάδα από την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει, αλλά να αδυνατεί να πείσει προς τούτο. Παρακολουθήσαμε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίες δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρές και γι' αυτό ήταν προβλέψιμες για ένα συνεντευξιαζόμενο με μια μέση νοημοσύνη και μια καλή προετοιμασία. Και περάσαμε ολίγες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, προσπαθώντας να αντιληφθούμε, αν, τελικά, αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με την επίφαση πολιτικής, όπως είναι οι συνεντεύξεις, ή να στρέφει τον ενδιαφέρον του σε ουσιαστικότερες μορφές πολιτικής.
Δε νομίζω, ότι αποκόμισε κανείς κάποια οφέλη από την παραπάνω παράσταση. Ο κ. Πρωθυπουργός ήταν μια από τα ίδια, οι δημοσιογράφοι, που του έθεσαν τις ερωτήσεις τα ίδια, από το περιεχόμενο της όλης συνέντευξης δεν προέκυψε, ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στη χώρα μας. Και μπορεί οι συντελεστές της εν λόγω συνέντευξης να πέρασαν καλά αλλά εμείς σίγουρα δεν περάσαμε καλύτερα.

2 σχόλια:

Rodia είπε...

Αψογη περιγραφη!

περιούσιος είπε...

@ Rodia

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι, ότι αποφεύγω τις απαισιόδοξες προβλέψεις αλλά, κρίνοντας, από το λόγο του κ. Πρωθυπουργού, δεν βλέπω σημάδια αλλαγής προς το καλύτερο. Μακάρι να πέσω έξω!