Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ένας αριστερός και κάποιοι μετανάστες

Και, όμως, ο κ. Διονύσης Σαββόπουλος δηλώνει αριστερός και, μάλιστα, από εκείνους, οι οποίοι πρόλαβαν μια Αριστερά πραγματικά ανανεωτική, με προοδευτικό λόγο και ιδιαίτερο προβληματισμό για τα προβλήματα της κοινωνίας μας. Είχε την τύχη να ζυμωθεί μέσα στις παραπάνω πνευματικές διεργασίες και να αποκτήσει την κατάλληλη κατάρτιση, ώστε να δύναται να εκφραστεί για κρίσιμα θέματα πέρα από τη μουσική του.
Και, όμως, ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την παραπάνω παιδεία πρότεινε όλοι οι λαθρομετανάστες, που ζουν στο κέντρο των Αθηνών, να εγκατασταθούν σε αραιοκατοικημένα νησιά της Ελλάδος, όπου θα ζουν και καλλιεργούν τη γη. Προφανώς η υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας οφείλεται, για τον κ. Σαββόπουλο, στην παρουσία των λαθρομεταναστών. Ούτε έχει ακούσει τίποτα για το οργανωμένο έγκλημα – όπου πρωτοστατούν αρκετοί δικοί μας – ούτε για την ανεργία, η οποία δεν κάνει διακρίσεις σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς, ούτε για την απουσία αστυνόμευσης, η οποία επιτρέπει πάσης φύσεως ανομίες να διαπράττονται από πρόσωπα ανεξαρτήτως εθνικότητας, ούτε για την εν γένει εγκατάλειψη του κέντρου, που επιτρέπει στα πάσης φύσεως περιθωριακά στοιχεία, πάλι ανεξαρτήτως εθνικότητας, να παρανομούν. Για το προβληματικό καθεστώς της χορήγησης πολιτικού ασύλου – δεν ξέρω πόσες χιλιάδες αιτήσεις είναι στον αέρα – επίσης ο κ. Σαββόπουλος δεν ξέρει τίποτα. Ούτε, βέβαια, τον απασχολεί, πως θα γίνει αυτή η μετακίνηση.
Φυσικά, ο κ. Σαββόπουλος δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναρωτηθεί, πως θα βιοποριστούν οι έποικοι των αραιοκατοικημένων νησιών μας, τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι και τα πιο εύφορα μέρη της Ελλάδος. Και γιατί, άραγε, να μην εγκατασταθούν οι «λαθρομετανάστες» σε πιο εύφορες περιοχές της χώρας; Λίγα είναι τα εύφορα μέρη, που ρημάζουν, επειδή δεν έμεινε κανένας νέος να τα καλλιεργεί; Ή μήπως η μετακίνηση από το αραιοκατοικημένο νησί είναι δυσκολότερη, οπότε δεν θα έχει ο κ. Σαββόπουλος τους «λαθρομετανάστες» στα πόδια του;
Θα μου πείτε, ότι ο κ. Σαββόπουλος είπε και κάποια θετικά πράγματα στη συνέντευξή του. Καμμία αντίρρηση, όμως τα λεγόμενα ενός ανθρώπου, ο οποίος διαθέτει περισσότερο μυαλό και μόρφωση από την πλειονότητα των συνελλήνων μας, πρέπει να κρίνονται όχι μόνο ως προς τα θετικά στοιχεία τους όσο και από τις αστοχίες τους. Και αυτό, που άφησε αρνητική εντύπωση, ήταν η ανοησία περί μετακίνησης των «λαθρομεταναστών», η οποία αποδεικνύει, ότι ένα σημαντικό μέρος της πάλαι ποτέ σκεπτόμενης Αριστεράς απλά θεωρεί, ότι η καλύτερη λύση είναι να μεταφερθεί το πρόβλημα κάπου αλλού, ώστε να μην το βλέπει μπροστά της. Χώρια που η χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από μια Αριστερά, που ανέκαθεν πίστευε, ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, πιστοποιεί πόσο φοβική έχει καταντήσει και μια σημαντική μερίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: