Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Η νοοτροπία της κλειδαρότρυπας

Τελικά, μπορεί, όταν μερικοί κράζουν τα ιστολόγια, θεωρώντας τα ως εστία κιτρινισμού, να θεωρούμε ότι υπερβάλλουν ή κινούνται με σκοπιμότητα, πλην, όμως, μερικοί από μας κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να τους δικαιολογήσουν.
Σε δημοφιλές ιστολόγιο εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του μπράβου, ο οποίος κρατείται προσωρινά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ στη Μύκονο.
Και εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί η δημοσίευση των στοιχείων του εν λόγω δράστη, όταν ούτε καταδικαστική απόφαση εκκρεμεί σε βάρος του ούτε καν έχει αρχίσει η δίκη του. Μήπως εξυπηρετείται η νοοτροπία της κλειδαρότρυπας, που μας διακατέχει ως λαό και ας πάει για κούρεμα όποιος πιστεύει στο τεκμήριο της αθωότητας; Διότι κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μμμμ...θα ελεγα οτι αναγετια σε κατι αλλο...

ειναι το κοινωνικο κραξιμο, η διαπομπη, η ντροπη, αυτη η μορφη τιμωριας που βιωνοταν απο πολυ παλια....

νομιζω οτι αυτο ειναι...

τελικα, δεν αλλαζουν οι καιροι ε?

περιούσιος είπε...

@ exofthalmi

Καλώς όρισες στο ταπεινό μου ιστολόγιο! Θα μπορούσε να είναι και αυτά, που λες, αν και η διαπομπή αποτελεί το ξέσπασμα ενός ανθρώπου, ο οποίος νωρίτερα δεν αντιδρούσε καθόλου σε όσα στραβά έβλεπε να πράττει ο διαπομπευόμενος. Και σαφώς και είναι και η περιέργεια του τρίτου να δει ποιος είναι αυτός ο "μπράβος". Και σκέψου αύριο να αθωωθεί ένα πρόσωπο, που κατηγορείται για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα! Αν έχει προηγηθεί η διαπόμπευσή του με τον τρόπο, που λέμε, ποιό θα είναι, άραγε το νόημα της αθωωτικής απόφασης;