Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Ολυμπιάδα και ραδιόφωνο για γερά νεύρα

Όταν ακούω τους αθλητικογράφους της "ΕΡΑ-ΣΠΟΡ" να μεταδίδουν τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να έχεις γερά νεύρα, ώστε να δεχθείς όλα τα "μαργαριτάρια", που εκτοξεύουν. Τί είπατε, είναι λογικό να κάνουν λάθη, όταν πρέπει να ψάξουν την ίδια στιγμή να βρουν την κατάλληλη λέξη ή έκφραση; Μα αυτή είναι η δουλειά τους και σε ένα αξιοπρεπές ραδιόφωνο θα τους είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές.
Αναρωτιόμουν, λοιπόν, ποιός είναι εκείνος ο "Δομήνικος", από τον οποίο κατάγεται ο διαιτητής του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στη Γερμανία και την Κίνα, κ. Μερσεντές, όπως τον είπε ο κ. αθλητικογράφος; Ο Θεοτοκόπουλος, μήπως; Μπα, μιλάμε για αθλητισμό και όχι για εικαστικά. Μάλλον ήθελε να πει "Άγιο Δομήνικο" ή "Ντομίνικα", δύο κράτη της Καραϊβικής, τα οποία φαίνεται ότι δε γνωρίζει και τόσο καλά ο κ. αθλητικογράφος της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ. Πάντως, είναι ειρωνεία να λέγεσαι "εθνική Γερμανίας", να σε διαιτητεύει ένας κ. Μερσέντες (όπως προφέρεται ορθά) και να χάνεις.
Α, το άλλο μαργαριτάρι, ότι "ξεκίνησαν οι αγώνες της Μπούντεσλιγκα, Άρσεναλ-Μπρόμγουιτς 0-0"; Η Μπούντεσλιγκα διεξάγεται στη Γερμανία, ενώ οι Άρσεναλ και Μπρόμγουιτς είναι αγγλικές ομάδες. Εντάξει, ο βασιλικός οίκος της Αγγλίας κατάγεται από το γερμανικότατο Αννόβερο, πλην, όμως, ακόμα και έτσι η Μπούντεσλιγκα δε συνδέεται με τίποτε με τις δύο αγγλικές ομάδες.
Περικλής Ιακωβάκης και Λούης Τσάτουμας συνεχίζουν σε 400 μ. μετ' εμποδίων και μήκος, αντίστοιχα. Η Πηγή Δεβετζή έχει ήδη προκριθεί στον τελικό του τριπλούν γυναικών και αναμένουμε την πολυπόθητη διάκριση, που δεν ήλθε στα άλλα αγωνίσματα.
Και συνεχίζουμε αύριο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....και μετα ηρθε το ντοπιγκ και μας εκανε να κατεβασουμε τα κεφαλια.

πιστευεις αληθεια οτι ο Φελπς ειναι καθαρος? γιατι? γιατι οι αμερικανοι δε δεχονται να περασουν τα αντιντοπιγκ κοντρολς που ισχυουν για την υπολοιπη (αλι) μπασκλασα οικουμενη? γιατι εχουν λεει τα δικα τους συστηματα και τροπους ελεγχου, αρα ολοι μακρυα γιατι αλλιως ουτε Φελπς θα δειτε, ουτε χαρα στα νουμερα τηλεθεασης?

οχι, δε λεγεται εκβιασμος αυτο: βλακεια λεγεται. και εχει τα δικα μας ονοματα χαραγμενα στο κουτελο, που δε τους ειπαμε να πανε μια βολτα μεχρι τη γωνια να δουν αν ερχομαστε....

περιούσιος είπε...

@ exofthalmi

Συμφωνώ με όσα λες, απλά γνωρίζοντας ότι έτσι παίζεται το παιχνίδι, είναι στο χέρι μας, αν θα απόσχουμε από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ή θα συμμετέχουμε με τους όρους αυτούς, ήτοι αν θέλουμε να διακριθούμε, θα κάνουμε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Προσωπικά, θλίβομαι, όταν καταλαμβάνεται ένας αθλητής να έχει κάνει χρήση τέτοιων ουσιών πολλώ δε μάλλον όταν παίρνει την απόφαση να τις χρησιμοποιήσει. Τώρα για τις Η.Π.Α., φταίει η Δ.Ο.Ε., που τις αφήνει να κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι, όμως, οι μόνες αναμάρτητες;

Ανώνυμος είπε...

ε, τοτε ας διωξουμε αγαπητε τους αμερικανους απο τις παγκοσμιες αθλητικες εκδηλωσεις! ας τους πουμε οτι υπαρχει ΜΙΑ αρχη ελεγχου και ειτε τη σεβονται είτε πανε σπιτια τους και κανουν μοναχοι τους αγωνες.

οσον αφορα τα δικα μας χαλια: οι αθλητες που πιαστηκαν να ''εξοστρακιστουν'' οπως εκαν οι αρχαιοι και η πολιτεια (η ποια?!) να ασκει μονη της ελεγχους αυστηρους (τι σημαινει αυτη η λεξη ειπαμε?)...

αει στον κορακα καθε φορα!

περιούσιος είπε...

@ exofthalmi

Συμφωνώ και με τις δύο απόψεις σου, αλλά φρονώ ότι και οι λοιπές χώρες δεν είναι τόσο αθώες. Πάντως, με ενοχλεί και μένα αυτή η συμπεριφορά των Η.Π.Α. Όσο αφορά τους δικούς μας καταληφθέντες ντοπαρισμένους αθλητές, πιστεύω ότι έχουν ήδη εξοστρακιστεί κοινωνικά. Νομίζεις ότι μπορούν έτσι εύκολα να κυκλοφορήσουν, χωρίς να πέφτουν κατακούτελα πάνω τους οι ματιές του περίγυρού τους; Τον Οκτώβριο πέρσυ είχα επισκεφτεί μια έκθεση με είδη οικοδομής στο Ελληνικό, όταν έσκασε μύτη ο κ. Τζέκος. Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι του έριχναν πλάγιες έως στραβές ματιές και αυτός το είχε καταλάβει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία του.