Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Αν δεν διακυβεύονται τα όσια και τα ιερά της πατρίδας, .............

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων "ΖΑRΑ" έχει κατηγορηθεί για απίστευτη εκμετάλλευση των εργαζομένων της σε τριτοκοσμικές χώρες, όπου έχει στήσει τα εργοστάσιά της παραγωγής ετοίμων ενδυμάτων, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες, υπό τις οποίες απασχολείται το εργατικό δυναμικό της στις χώρες αυτές. Αλλά ακόμα και στις αναπτυσσόμενες ή και ανεπτυγμένες χώρες η συγκεκριμένη εταιρεία προτιμά συχνά να απασχολεί αλλοδαπούς, τους οποίους κρατάει με χαμηλούς μισθούς αλλά και ανασφάλιστους.
Στην Ελλάδα γίνεται εδώ και λίγο καιρό μια προσπάθεια μποϋκοτάζ των προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας. Όμως, εκεί, που πιστεύεις, ότι ίσως επιτέλους αποφασίσαμε να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημα, όπως η εργασιακή εκμετάλλευση στις τριτοκοσμικές χώρες από οικονομικούς κολοσσούς και, εκ του λόγου αυτού, αρνούμαστε να αγοράσουμε τα προϊόντα από τη συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων, έρχεται η πραγματικότητα και προσγειώνεσαι ανώμαλα. Κυρίως, όμως, συνειδητοποιείς, ότι ένα μεγάλο μέρος του νεοελληνικού πληθυσμού αποφασίζει να κινητοποιηθεί, όταν, όμως, κρίνει, ότι διακυβεύονται τα όσια και τα ιερά της πατρίδος του, όπως, εν προκειμένω, επειδή, τάχα μου, η "ZARA" παράγει προϊόντα στη γείτονα χώρα με την ένδειξη "MADE IN MACEDONIA" και όχι για τις εργασιακές πρακτικές της εν λόγω εταιρείας.
Δεν ψέγω όσους έχουν εθνικές ευαισθησίες. Απλά θλίβομαι με την υποκριτική εκ μέρους μας παράβλεψη ορισμένων αθλίων πρακτικών κάποιων οικονομικών κολοσσών, τη στιγμή που αποφασίζουμε να στραφούμε εναντίον τους μόνο, όταν πιστεύουμε, ότι προσβάλλεται το εθνικό μας συναίσθημα.

2 σχόλια:

abravanel είπε...

Η΄ ακόμα με την οργή μας εναντίων άλλων κοινωνιών που κάνουν ακριβώς το ίδιο και για αυτό εμείς τις θεωρούμε ανήθικες.

(δεύτερη συνεχόμενη φορά που με αναγκάζεις να σχολιάσω)

περιούσιος είπε...

@ abravanel

Και αυτή η συμπεριφορά μας εναντίον των άλλων κοινωνιών με θλίβει.