Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Δύο λόγοι να χαιρόμαστε

Επειδή δεν μου αρέσει το γενικά απαισιόδοξο κλίμα, που επικρατεί στην Ελλάδα μας, θα ασχοληθώ με δύο πρόσωπα, τα οποία αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα μακρυά από τη μίζερη καθημερινότητα, όπως αυτή αναπαράγεται από κάποιους παράγοντες της ελληνικής τηλεόρασης και αρκετούς εκ των πολιτικών μας.
Το ένα είναι ο Διονύσιος Γραμμένος, Κερκυραίος κλαρινετίστας, 19 ετών, ο οποίος συμμετείχε στον 14ο Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό “EUROVISION YOUNG MUSICIANS” στις 9.5.2008 και ανεδείχθη νικητής μεταξύ 16 διαγωνιζόμενων νεαρών μουσικών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταλέντο, το οποίο ξεκίνησε να ασχολείται με το κλαρινέτο σε ηλικία 8 ετών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κέρκυρας, ένα οργανισμό με μακροχρόνια παράδοση και σεβασμό προς αυτή. Έκτοτε, βραβεύτηκε στους Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες του 2006, ενώ είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων και φοιτητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Για περισσότερες λεπτομέρειες :
www.eurovision.gr/site/?p=147
www.odeionathinon.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=5
sfrang.blogspot.com/2008/05/blog-post_11.html
Δείτε να ξετυλίγεται το τεράστιο ταλέντο του Διονυσίου Γραμμένου :
www.youtube.com/watch?v=o8aARlSbDZk
www.youtube.com/watch?v=-y0tFs53RFk
Το έτερο πρόσωπο είναι ο Άγγελος Μπλέτσας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, 33 ετών, από τα Χανιά Κρήτης, ο οποίος έλαβε το διεθνές βραβείο «Γουλιέλμος Μαρκόνι 2008» για τις ασύρματες επικοινωνίες, το οποίο απονέμει η Διεθνής Ένωσης Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Η βραβευμένη εργασία μελετά τρόπους συνεργασίας σε ασύρματα δίκτυα: Πώς δηλαδή πομποδέκτες με μία κεραία και «έξυπνη» συνεργασία μεταξύ τους μπορούν να λειτουργήσουν ως μία πολλαπλή κεραία, με σημαντική απόδοση σε αξιοπιστία, ταχύτητα και εξοικονόμηση ενέργειας, σε σχέση με το κλασικό, μη συνεργατικό (ανταγωνιστικό) τρόπο επικοινωνίας ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα. Η εργασία δίνει έμφαση σε πρακτικούς αλγορίθμους αναμετάδοσης χαμηλής πολυπλοκότητας. Οι περγαμηνές του είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτες : Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Α.Π.Θ., συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης) σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα εργαστήρια ερευνών της Mitsubishi Electric, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2006 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες :
www.express.gr/news/apeoz_(xenesoz_dhmosieyseis)/38537oz_2008061038537.php3
www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=210364
sfrang.blogspot.com/2008/06/blog-post_14.html
Ένα μπράβο στους δύο συνέλληνές μας, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. «’Ολοι μας ζούμε στον υπόνομο, μερικοί, όμως, από εμάς κοιτάζουν τα άστρα», είχε πει κάποτε ο Όσκαρ Ουάιλντ. Και τα δύο νεαρά παιδιά δείχνουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο κατά ‘κει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: