Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Μπάνιο μέσα στη βρώμα

Μακάρισε τον εαυτό του, που ζούσε σε μια παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη, όπου η θάλασσα ευρίσκετο σε απόσταση ολίγων χιλιομέτρων από την πόλη και μπορούσε να πάει για μια βουτιά ακόμα και καθημερινή.
Λάτρεψε την προνοητικότητα των γονιών του, που είχαν αγοράσει οικόπεδο σε εκείνο το προάστιο πολύ πριν απογειωθούν οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή εκείνη στο Θεό.
Έφτασε στην παραλία με το αυτοκίνητό του 20 λεπτά μετά τη δουλειά και αφού πρώτα είχε πετάξει από πάνω του τα ρούχα της δουλειάς και είχε φορέσει το μπανιερό του.
Παρκάρισε σε απόσταση 150 μέτρων από τη θάλασσα αλλά αυτό δεν τον ενόχλησε ιδιαίτερα, γιατί σκέφτηκε, ας κάνουμε και λίγο ποδαρόδρομο, μπας και χάσουμε κανένα κιλό.
Είδε ότι η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο αλλά δεν ενοχλήθηκε, γιατί σκέφτηκε ότι, που ξέρεις, μπορεί να κάνουμε και καμμία γνωριμία.
Αγαλλίασε στη θέα κάποιων γνωστών του θηλυκών, τα οποία ήταν άκρως κοινωνικά και εκδηλωτικά κορίτσια, οπότε σκέφτηκε ότι θα μπορούσαν να του γνωρίσουν κάποια φίλη τους.
Άπλωσε την πετσέτα του κοντά στη μια παρέα από κοπέλες, οι οποίες απολάμβαναν το φραπέ και το τσιγάρο τους.
Σιχτίρισε αμέσως, διότι ανακάλυψε κάμποσα κακοσβησμένα αποτσίγαρα κάτω από την πετσέτα του.
Ξανασιχτίρισε, διότι όπου έβλεπε το μάτι του, υπήρχαν στην παραλία πεταμένα αποτσίγαρα, πλαστικά ποτήρια με υπολείμματα φραπέ και αναψυκτικού, καπάκια από αναψυκτικά και άδεια πακέτα τσιγάρων.
Απογοητεύτηκε, όταν είδε τις κοπέλες κοντά του να σβήνουν το τσιγάρο στις πέτρες κάτω από τις ξαπλώστρες τους, ενώ το τασάκι έλαμπε από καθαριότητα στο τραπεζάκι κοντά τους.
Σιχάθηκε, όταν είδε μια κυρία να πηγαίνει το μικρό της για "πιπί" του σε ένα αρμυρίκι δίπλα από κάτι ψάθες λουομένων.
Αηδίασε βλέποντας ένα σκύλο με περιλαίμιο να πατάει πάνω σε κάτι πετσέτες, ενώ η κορασίδα, στην οποία ανήκε, κρατούσε το λουρί τυλιγμένο στα πόδια της και ακκιζόταν στην παρέα της, αχ ο Ρίνγκο μου δεν είναι γλύκας.
Μάζεψε την πετσέτα του άρον-άρον και σηκώθηκε να πάει στο αυτοκίνητό του για να φύγει να μη βλέπει την εικόνα αυτή και
Μελαγχόλησε σκεφτόμενος σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, άραγε, έχουν τη θάλασσα τόσο κοντά τους και δε διατηρούν καθαρή την παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: