Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Πόλεμος τελειώνει και πόλεμος αρχίζει

Αισίως συμπληρώνεται μια εβδομάδα μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και η επιτυχία για κάποιον από τους αθλητές μας δε λέει να έλθει. Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι μεγαλύτερες ελπίδες μας για διάκριση εξανεμίστηκαν. Ο Ηλίας Ηλιάδης, χρυσός ολυμπιονίκης προ 4ετίας στην Αθήνα βγήκε νοκ-άουτ με ιπόν στο τζούντο στην κατηγορία των 90 κιλών. Βέβαια, προέρχεται από εγχείρηση και ο αντίπαλός του ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά άντε να πεις αυτή τη δικαιολογία στους ημεδαπούς λιπαρούς καλλιεργητές χιμαιρών, που θεωρούν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για μια αποτυχία. Ακόμα και η λέξη «αποτυχία» θεωρώ ότι είναι υπερβολική για ένα αθλητή, ο οποίος θεωρείται και είναι από τα μεγάλα αστέρια στην κατηγορία του και απλά έτυχε μια φορά να μην καταταγεί σε καλή θέση.
Φταίνε, βέβαια, και οι συγκυρίες. Όταν, για παράδειγμα, η Ελπίδα Ρωμαντζή, αθλήτρια της τοξοβολίας, καλείται να αντιμετωπίσει τη Σουνγκ Χιούν Πάρκ από τη Νότιο Κορέα, η οποία είναι η υπ’ αριθμ.2 στην παγκόσμια κατάταξη, τότε νομίζω ότι είναι ανεδαφικό να αξιώνουμε από αυτή να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, γιατί έχουμε κακομάθει από τα χρυσά μετάλλια του κοντινού παρελθόντος.
Στο μπάσκετ, η Εθνική μας Ομάδα αναμετράται σήμερα με τις Η.Π.Α. Αυτή τη φορά, οι Αμερικάνοι δείχνουν να έχουν μαζέψει την αφρόκρεμα του NBA και σίγουρα η εθνική μας θα ζοριστεί απέναντί τους. Και είναι, νομίζω, καιρός ο Παναγιώτης Γιαννάκης να αρχίσει να εμπιστεύεται περισσότερο παγκίτες, όπως ο Γλυνιαδάκης και ο Πρίντεζης, οι οποίοι έδωσαν πλείστες όσες λύσεις στο παιχνίδι με τη Γερμανία αλλά είδαν δωρεάν, παγκίτες γαρ, το παιχνίδι με την Ισπανία.
Την ίδια στιγμή, οι εχθροπραξίες ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ρωσσία δείχνουν να έχουν λάβει τέλος, πλην, όμως, ρωσσικά στρατεύματα παραμένουν σε διάφορα σημεία της Νότιας Οσετίας για το φόβο των Ιουδαίων. Και, φυσικά, συνεχίζεται η προσπάθεια αρκετών δυτικών Μ.Μ.Ε., ώστε να πείσουν τον κόσμο ότι η Ρωσσία είναι υπαίτια για τη σύρραξη αυτή.
Τέλος, ελπίζω ότι ένας άλλος, ακήρυκτος αυτή τη φορά, πόλεμος, αυτός, που κάθε καλοκαίρι μαίνεται στο ελληνικό οδικό δίκτυο, θα ματαιωθεί. Μιλάω για την αγαπητή συνήθεια, που έγινε λατρεία, του νεοέλληνα να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Κ.Ο.Κ. και να οδηγεί, όπως αυτός νομίζει, υποδυόμενος κάτι ανάμεσα σε Χάμιλτον και Σάινθ. Μόνο που οι εν λόγω οδηγοί είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και τα οχήματα, που οδηγούν, έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε, αν πάθουν ατύχημα, τουλάχιστον να μην κινδυνέψει άμεσα η ζωή τους. Ενώ οι δικοί μας «ραλίστες», πέραν της ψευδαισθήσεως της υπεροχής τους από τη θέση του βολάν, δεν έχουν, δυστυχώς κάτι άλλο να τους φυλάει.

2 σχόλια:

Pellegrina είπε...

έχουνε! "Άγιο"! Δεν έχεις ακούσει καθε φορα που γίνεται ένα τροχαίο κι ο τύπος δεν σκοτώνεται, να λένε στις ειδήσεις "Άγιο είχε";!!!

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Μόνο που ελάχιστοι έχουν αυτό τον "άγιο", με αποτέλεσμα να θρηνούμε κάθε χρόνο χιλιάδες νεκρούς στην άσφαλτο. ;H οι τόσοι άγιοι του εορτολογίου μας δεν αρκούν, ώστε να σώσουν τους σαφώς περισσότερους γκαζοφονιάδες των ελληνικών δρόμων.