Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Νομιμοποιήστε το, να τελειώνουμε!

Τώρα, που οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν προς το τέλος τους, μήπως είναι ώρα να σκεφτούμε, ποιούς, τέλος πάντων, κοροϊδεύει η Δ.Ο.Ε. με τους ελέγχους αντι-ντόπινγκ, τους ιπτάμενους ιατρούς της WADA, τις αυστηρές κυρώσεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα; Όταν δέχεσαι τους αθλητές των Η.Π.Α. χωρίς κάποιον αυστηρό έλεγχο, αν έχουν λάβει απαγορευμένες ουσίες, εκτός αν θεωρείτε τα 8 παγκόσμια ρεκόρ του Μάικλ Φελπς ως κάτι φυσιολογικό, νομιμοποιείσαι να οδύρεσαι περί μάστιγας των αναβολικών, των στεροειδών και άλλων ιδιαίτερων ουσιών;
Μάλλον όχι! Κανένα δικαίωμα δεν έχεις να υποδύεσαι το θεματοφύλακα των, δήθεν, οσίων και ιερών του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Αν ήσουν ιδιώτης, είχες κάθε δικαίωμα να τα επικαλεστείς, διότι εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό σου και κανένα τρίτο και μπορείς ενδεχομένως να επικαλεστείς μια κάποια άγνοιά σου. Όταν, όμως, είσαι μια αρχή, οφείλεις να τηρείς όσα υπόσχεσαι και να πατάσσεις το κακό στη ρίζα του. Άλλωστε, ο κόσμος είναι μεγάλος αλλά τίποτε δε μένει κρυφό στις μέρες μας.
Προτείνω, λοιπόν, την κατάργηση του ελέγχου αντι-ντόπινγκ, ώστε να επιτρέπεται σε κάθε αθλητή να λαμβάνει παράνομα(που δε θα είναι, πλέον, τέτοια) παρασκευάσματα, για να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Κανένας δεν θα κοροϊδεύει κανένα και οι αθλητές πολλώ δε μάλλον η Δ.Ο.Ε. δεν θα υποκρίνονται τους ηθικούς προστάτες των αρχών του Ολυμπισμού. Κάθε αθλητής θα αναλαμβάνει τις ευθύνες του για μελλοντική επιδείνωση της υγείας του από τη χρήση των ουσιών αυτών, ακριβώς όπως ο καπνιστής εν γνώσει του μαυρίζει τα πνευμόνια του και προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση διαφόρων ασθενειών του σώματός του. Και μη βιαστείτε να πείτε ότι έτσι απροκάλυπτα, που θα γίνεται το ντοπάρισμα των αθλητών, θα χαθεί το ενδιαφέρον του κοινού, διότι ήδη πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης (δεν βρίσκεται σε αφθονία αυτό το είδος, είναι αλήθεια, στον πλανήτη μας αλλά υπάρχει, έστω ως προστατευόμενο είδος) έχουν ήδη γυρίσει τις πλάτες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και σε άλλες, ήσσονος σημασίας, διοργανώσεις.
Καταργήστε το, λοιπόν, κύριοι της Δ.Ο.Ε., ώστε να μη ξαναχρειαστεί να ξεσκίσετε τα καλοθρεμμένα σας μάγουλα την επόμενη φορά, που κάποιος αθλητής θα καταληφθεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Προτείνετε, κύριοι κυβερνώντες όλων των χωρών τη νομιμοποίησή του, ώστε να μη χρειαστεί ξανά να υποδυθείτε τους πεσόντες από τις νεφέλες, όταν κάποιος αθλητής της χώρας σας, τον οποίο, μέχρι πρότινος, αποθεώνατε ως καλό υπήκοο και παράδειγμα προς μίμηση, πιαστεί ντοπαρισμένος. Και μη φοβάστε την απώλεια ψήφων, διότι οι μεν σκεπτόμενοι πολίτες σας ήδη έχουν αποφασίσει να μην σας ψηφίσουν, ενώ οι λοιποί θα κάνουν τούμπες από τη χαρά τους, που με τη νομιμοποίηση, που προωθείτε, θα μπορούν να χειροκροτήσουν και άλλες διακρίσεις των αθλητών μας. Ξεσηκωθείτε, κυρίες και κύριοι αθλητές, ώστε να αξιώσετε τη νομιμοποίηση της λήψεως παρανόμων ουσιών. Δεν έχει νόημα να κρύβεστε από τους φιλάθλους και να θεωρείτε φυσιολογικές τις επιδόσεις σας, κοροϊδεύοντας τους ίδιους τους εαυτούς σας. Απαλλαγείτε από τις ενοχές σας αυτές, υιοθετώντας την πρόταση περί νομιμοποιήσεως του ντόπινγκ.
Άλλωστε, αφού οι αγώνες αυτοί είναι η αποθέωση της εμπορευματοποίησης, όπου το ίδιο το ιδεώδες τους, αν υποτεθεί ότι υπήρξε ποτέ, ξεπουλιέται στους πιο ισχυρούς, ποιος θα πάθει ζημία, που η εμπορευματοποίηση αυτή θα γίνεται, πλέον, με τη βούλα;

2 σχόλια:

Rodia είπε...

Πολύ πιθανόν αυτός να ήταν εξαρχής ο στόχος, μετά τη 10ετία του '60 που πέθαναν μερικοί αθλητές από ντοπάρισμα. Μέχρι τότε, καμιά ουσία δεν απαγορευτόταν. Μετά τους θανάτους, μπήκαν οι απαγορεύσεις.
Με το πες πες, μας έπρηξαν. Στο κάτω κάτω, αφού θέλουν να είναι πειραματόζωα, ας έχουν και τη φύρα τους. Να το σκέφτονται από όλες τις πλευρές όσοι πάνε για πρωταθλητές.
Σε μια κοινωνία ανάλγητη, γιατί να (εξακολουθούμε να) θέλουμε να συμπονούμε; Ποιοι είναι άρρωστοι τελικά;...

περιούσιος είπε...

@ rodia

Μέχρι και στην Ολυμπιάδα του 1964 δεν γινόταν ούτε τέστ φύλου, με αποτέλεσμα να βλέπουμε κάτι γυναίκες, όπως οι διάσημες αδελφές Πρες στον κλασσικό αθλητισμό, να εμφανίζονται και να διαπρέπουν. Όταν καθιερώθηκε το τεστ αυτό, αθλήτριες, όπως αυτές, εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο.
Αναφορικά με τη συμπόνια, που αναφέρεις, μπορούμε να δείξουμε(και πρέπει,νομίζω)
αυτή προς τους φτωχούς, τους πεινασμένους, τους εκτοπισμένους κ.λπ. αυτής της γης αλλά όχι προς όσους χρησιμοποιούν παράνομες ουσίες είτε για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους είτε για να περιέλθουν σε κατάσταση ευφορίας, διότι, όσο κατακριτέα και αν ακούγεται
η χρήση τέτοιων ουσιών, στην πραγματικότητα είναι επιλογή των χρηστών. Το πράγμα, βέβαια, αλλάζει, όταν ο χρήστης είναι ανήλικος και φαίνεται ότι προβαίνει στη χρήση τέτοιων ουσιών με την παραίνεση των γονέων του.