Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Αν υπήρχε μετάλλιο στο θράσος...

Τελικά, όλα κάποια στιγμή φανερώνονται. Η Φανή Χαλκιά μας έδωσε μεγάλη χαρά στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν κέρδισε τα 400 μ. μετ' εμποδίων. Προσπερνάω τις δηλώσεις της περί ανωτερότητας της ελληνικής φυλής, καθόσον δεν επαναλήφθηκαν. Έκτοτε, η αθλήτρια αυτή ταλαιπωρήθηκε, κατά δήλωσή της, από τραυματισμούς και δεν είχε κάποιες άλλες διακρίσεις στην καριέρα της. Η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αποφασίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Σεβαστή, παρά το γεγονός ότι φημολογούνταν ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Τί κι αν κάποια άλλη αθλήτρια, ονόματι Χαντζή, είχε πιάσει το όριο συμμετοχής για το αγώνισμα των 400 μ. μετ' εμποδίων, Η κα. Χαλκιά θα μας εκπροσωπούσε στο Πεκίνο.
Και αίφνης έσκασε η βόμβα. Η κα. Χαλκιά έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των αγώνων. Επανάληψη, δηλαδή, των προ τετραετίας πεπραγμένων των Κεντέρη και Θάνου! Μα τίποτε δεν μαθαίνουμε, τελικά;
Η αντίδραση, όμως, της κας. Χαλκιά είναι ό,τι χειρότερο περίμενα προσωπικά. "Αν έκαναν και σε άλλους αθλητές τους ελέγχους, που έκαναν σε μένα, τώρα δε θα γίνονταν αγώνες". Ομολογεί, δηλαδή, ευθέως η κα. Χαλκιά ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κάτι είναι και αυτό. Όμως, η θεωρία συνωμοσίας, που αναπτύσσει, είναι επιεικώς γελοία. Διότι τί σημαίνει, άραγε, ότι δεν θα γίνονταν αγώνες, αν γίνονταν έλεγχοι και στους άλλους αθλητές; Ότι η κα. Χαλκιά έπρεπε να μείνει ατιμώρητη; Κλασσική νοοτροπία νεοέλληνα, που παραβαίνει συνειδητά το νόμο, πλην, όμως, αξιώνει να μείνει ατιμώρητος, διότι δεν έχουν τιμωρηθεί άλλοι πριν από αυτόν. Άλλως, φωνάζω για να με αφήσουν ατιμώρητο. Μόνο που η Δ.Ο.Ε. δεν είναι "ψαρωμένος" τροχονόμος, που δέχεται λεκτική επίθεση του τραμπούκου νεοέλληνα, που έχει παραβιάσει τον Κ.Ο.Κ. και ζητάει και τα ρέστα, και αποφασίζει να του χαρίσει την κλήση. Ευτυχώς, δηλαδή, διότι ο τσαμπουκάς και η ψευτομαγκιά δεν είναι και το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας.
Περνάω στον κ. Κούβελο, αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Κατηγορήθηκε από τη Δ.Ο.Ε. ότι αποπειράθηκε να εισέλθει στο χώρο της εξέδρας του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου του Πεκίνου, που προοριζόταν για τους επισήμους, με το έτσι θέλω και του απαγορεύτηκε η είσοδος από κάποια υπεύθυνη της Δ.Ο.Ε. για την εξέδρα αυτή, διότι δεν δικαιούνταν εισόδου στο χώρο αυτό. Δε θα σας θυμίσει τυχαία η απάντηση του κ. Κούβελου τα συμπτώματα, που παρουσίασε η κα. Χαλκιά μετά την κατάληψή της να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. "Δε γνωρίζω καμμία FINA(η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης), ποιά είναι η FINΑ" κ.λπ. ρητορικά ευρήματα, που προδίδουν τύπο, που μάλλον δεν γνωρίζει τα όρια και τη θέση του. Και, φυσικά, δεν αρκέστηκε σε αυτά αλλά προχώρησε και σε άλλα λογάκια, τα οποία δε χρειάζεται να σας επαναλάβω, με αποτέλεσμα η ανωτέρω υπεύθυνη να βάλει τα κλάμματα. Σε ένα σοβαρό κράτος θα του τραβούσαν το αυτί. Και σίγουρα δεν θα επέλεγαν για αρχηγό της αποστολής ένα πρόσωπο, που τόσο απροκάλυπτα επιδεικνύει τον κακώς εννοούμενο ανδρισμό του, εκτός αν θεωρείτε, ότι αυτή η έκρηξη ήταν μια κακή παρένθεση στη ζωή του κ. Κούβελου.
Άφησα για το τέλος τον Υφυπουργό Αθλητισμό, κ. Ιωαννίδη. Πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος, είπε αναφερόμενος στην ιστορία της κας. Χαλκιά. Και μένει η απορία γιατί, έπειτα από 4 χρόνια διακυβέρνησης, ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος εξακολουθεί να επικαλείται το παρελθόν, για να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη κατάσταση. Και, κυρίως, γιατί αφέθηκε ο κ. Σεβαστής να στείλει την κα. Χαλκιά στο Πεκίνο, χωρίς να διασφαλίσει ότι αυτή θα πήγαινε μεν εκεί αλλά χωρίς να δικαιώσει όσους την υποπτεύονταν για παράτυπη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη.

2 σχόλια:

ange-ta είπε...

Απαράδεκτα άτομα, σε απαράδεκτη χώρα, σε απαράδεκτες εκδηλώσεις.
Αντε, μικροί όλου του κόσμου, συναγωνιστείτε για την αδιαφάνεια της ντόπας!
Αλλα πιο απαράδεκτος ο Ιωαννίδης! Κρίμα και του είχα λιγη εκτιμηση!
Να δούμε πότε θα τελειώσει αυτο το παραμύθι για όλα φταίει ο Σημίτης, (πρόσεξε όχι το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Σημίτης)

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Το παραμύθι αυτό διαδίδεται από το ίδιο το κόμμα, του οποίου προήδρευε ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, διότι κάπως πρέπει και αυτό να εξηγήσει τα χαμηλά ποσοστά του. Τον κ. Ιωαννίδη εξακολουθώ να το σέβομαι για όσα έχει επιτύχει ως προπονητής στο μπάσκετ, πλην, όμως, φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα τον δω με κακό μάτι. Συμφωνώ με όλους τους επιθετικούς προσδιορισμούς, που προσήψες στους πρωταγωνιστές της ανάρτησής μου.